Želejuve - Aktuálně - Hrotovice na jaře poprvé zvítězily doma
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrotovice na jaře poprvé zvítězily doma

23. 4. 2012

MĚŘÍN PŘIBYSLAVICE 0:2

Utkání začalo pro domácí špatně. Již v 6. minutě totiž po hrubé chybě obrany otevřel skóre Štěpnička. Hosté se poté zatáhli před vlastní vápno a hráli pouze na brejky. Jeden z nich se jim podařil využít v 35. minutě D. Samkem 0:2. Hned o tři minuty později dostal Měřín ideální příležitost ke snížení. Penaltu, nařízenou po faulu na unikajícího Bublana, Šoukal nevyužil. Po pauze měli domácí platonický tlak, ale výborně hrající Přibyslavice je do vyložené šance nepustili. „Hosté podali takticky výborný výkon a de facto nás k ničemu nepustili. Podali jsme pouze průměrný výkon, který na body nemohl stačit. Naše prohra byla naprosto zasloužená,“ v krátkosti zhodnotil utkání trenér Měřína Petr Munduch

Góly: 6. Štěpnička, 35. D. Samek. Rozhodčí: Jahoda. ŽK: 1:1. Diváci: 100. Poločas: 0:2. Přibyslavice: Šimeček Plocek, Mrkvica, Karafiát, Petz (80. Konečný), Štěpnička (76. Ježek), Kolman, D. Samek, Ondrůj (90. Z. Štveráček), M. Štveráček, I. Samek.

 

HROTOVICE JAKUBOV 4:1

Hrotovicím se první dva domácí zápasy na jaře nevydařily, a proto nastoupily s cílem naplno bodovat. V úvodní půlhodině si však obě mužstva vypracovala po dvou vyložených šancích, ale chyběla přesnost při zakončení. Až ve 36. minutě Zdeněk Holoubek využil svoji třetí příležitost a proměnil únik ve vedení Hrotovic. Hosté však před odchodem do kabin vyrovnali, když svoji druhou velkou šanci využil David Šibor. Domácí po přestávce zpřesnili hru a proměnili tři ze šesti vyložených šancí během šestnácti minut. Jakubovští až v závěru mohli snížit, avšak jejich šanci zastavilo břevno.

Góly: 36. a 61. Z. Holoubek, 69. Fiala, 77. Salák 45. Šibor. Rozhodčí: Veselý. ŽK: 0:1. Diváci: 150. Poločas: 1:1. Hrotovice: Slatinský Virgl (46. David), Přepechal, M. Růžička (72. Pekárek), Hrůza, Furiš, Škoda, T. Holoubek, Hrobař, Salák, Z. Holoubek (67. Fiala). Jakubov: Klíma Smetana, Šibor, Šilhavý, Petz, Pavela (78. Nechvátal), Soukup, Zika, Tržil, Forman (41. Veselský), Kabelka.

 

ŽELETAVA STUDENEC 2:0

Domácí na soupeře vlétli a hned zkraje mohli jít do vedení. Martin Vrbka našel na křídle Malíka, který postupoval sám na brankáře Pěnčíka, trefil jej a míč se odrazil k dobíhajícímu Martinu Vrbkovi. Ten z dorážky mířil vedle. Skóre se poprvé měnilo v 16. minutě, kdy roh Martina Vrbky nekompromisní hlavičkou zužitkoval Stehlík. Želetava si v první půli vytvořila další šance, ale Daniel sám před studeneckým brankářem neuspěl. Totéž platilo i o střele Ondráčka, kterou zastavilo břevno. Horní tyč hostující branky rozezvučel i Malík. A do třetice břevno studenecké branky zvonilo i ve druhém poločase, kdy po Čurdově rohu hlavičkoval Simandl. Domácí se dočkali v 57. minutě, kdy Čurda našel Simandla, který patičkou sklepl míč pro Stehlíka a ten zvýšil. Hostitelé měli nadále více ze hry, ale jejich další šance zůstaly nevyužity.

Góly: 16. a 57. Stehlík. Rozhodčí: Prokop. ŽK: 4:2. Diváci: 100. Poločas: 1:0. Želetava: Mastý Malík, Polenda, Vranka, Jičínský Ondráček (82. Poledna), Simandl, Martin Vrbka, Daniel (53. T. Vrbka) Čurda, Stehlík. Studenec: Pěnčík Vrba, Dufek, Kučerňák, Strnad, K. Mrňa, Rousek (33. Komárek), Matějek, Nejedlý (68. Chalupa), Holoubek, M. Mrňa.

 

STAŘEČ ROZSOCHY 0:0

Domácí měli po celý zápas územní převahu, kterou nedokázali přetavit v branku. Hned v úvodu mohl Stařeč poslat do vedení Michal Vodička, který postupoval sám na Juračku, ale brankáře Rozsoch neprostřelil. Ještě do přestávky mohl skórovat Malý, ale jeho střela skončila na tyči Juračkovy svatyně. A když si vyloženější brankovou příležitost nevypracovali hosté, rozešly se oba celky smírně.

Rozhodčí: Holý. ŽK: 2:2. Diváci: 90. Stařeč: Smetana Lauš, Vejmelka, Michal Vodička, Frýbort Ježek, Marek Vodička, Mařan, Prokop (72. Petrilák) Kaňka, Malý.

 

TELČ ŠEBKOVICE 2:0

V první půlce se oba týmy prezentovaly velmi pohlednou kombinační hrou. Utkání mělo spád a nakonec byly k vidění i dvě gólové akce. Tu první vymysleli centrující Dolejský a přesně hlavičkující Bodlák ve 14. minutě. Důležitou druhou pojistku přidala Telč v závěru poločasu. Po vyhraném hlavičkovém souboji Bodláka se zmocnil míče Chalupa, který našel Jakuba Švece a ten prostřelil šekbovického Kubu. Po změně stran se hosté dostali do veliké šance, ale to se vyznamenal Žákovský. Na druhé straně mohl zvýšit Bodlák, ale také nedal. A když Šebkovicím nevyšla sázka na nebezpečné standardy, se kterými si domácí defenziva poradila, bylo o vítězi rozhodnuto.

Góly: 14. Bodlák, 43. J. Švec. Rozhodčí: Příkazský. ŽK: 2:2. Diváci: 120. Poločas 2:0. Šebkovice: Kuba Hrůza, Busta (58. Kašpárek), L. Pecka (60. Durda), V. Kotačka Dvořák, Přibil, P. Kotačka, M. Pecka (82. Klubal) Hobza, Svoboda.

 

BYSTŘICE B MOHELNO 4:0

Poslední Mohelno toho v Bystřici mnoho nepředvedlo. Od začátku se hrálo jednoznačné utkání na jednu branku. Hned v úvodní minutě pádil po křídle Nepejchal a jeho centr k překvapení všech zapadl mezi tři tyče. Hosty první branka neprobrala a celé utkání působili odevzdaným dojmem. Podruhé inkasovali po hlavičce Königa a třetí ránu jim do přestávky zasadil Lukš z pokutového kopu.

Druhá půle se hrála už jen z povinnosti. O jedinou branku druhé pětačtyřicetiminutovky se postaral po pěkné narážečce ve vápně Zítka. „Hrálo se nudné utkání. Hosté byli zalezlí a jedinou otázkou bylo, kolik dostanou gólů,“ řekl kouč Jan Dufek.

Góly: 1. Nepejchal, 25. König, 36. Lukš (PK), 64. Zítka. Rozhodčí: Kamenský. ŽK: 2:1. Diváci: 80. Poločas: 3:0. Mohelno: Štěpán Blaha, Žák, Šanda, Mohelský, Sladký, Vlasák, Drápela, Kašpar, Nohelský, Staněk.