Želejuve - Aktuálně - Trenér Křižanova sáhl ke změnám v sestavě
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trenér Křižanova sáhl ke změnám v sestavě

31. 8. 2011

 Los se s celkem ze Žďárska příliš nemazlil. Postupně se střetl s Telčí, Hrotovicemi a naposledy s Želetavou, tedy prvními třemi celky tabulky. Po minulém výprasku 1:5 na půdě Hrotovic sáhnul trenér Jan Fňukal ke změnám v sestavě. „Do hry jsem nasadil brejkové typy hráčů, především směrem do ofenzivy. Soupeře jsme tím trochu zaskočili a po prvním poločase jsme šli do kabin s vedením 2:1,“ pochvaloval si taktický plán Fňukal.

Po změně stran však Želetava zapnula na vyšší obrátky, rychle vyrovnala a hnala se za třemi body. V hektickém závěru, kdy se hrálo nahoru dolu, však došlo ke střetu v pokutovém území

 hostů, po kterém sudí ukázal na penaltový puntík. „Upřímně přiznávám, že penalta byla hodně sporná. V prvním poločase však pro změnu rozhodčí nepotrestal úplně jasný faul ve vápně soupeře, takže trošku zaúřadovala spravedlnost,“ viděl inkriminovanou situaci křižanovský lodivod. Střídající Horníček se z penalty nemýlil a rozhodl o vítězství domácích 3:2.

Nová taktika tak slavila hned napoprvé úspěch proti favoritovi a jednomu z kandidátů postupu. „Asi ano. Želetava se před utkáním netajila tím, že letos chce postoupit a kvalita jejího kádru tomu odpovídá. Byl to jednoznačně nejlepší tým, s kterým jsme se utkali. Myslím si však, že nás trochu podcenili a doplatili na to,“ říká kouč Fňukal. Bude se osvědčená taktika opakovat i v dalším utkání na hřišti nováčka soutěže? „Stařeč neznáme, ale nějaké informace jsem získal. Vítěznou taktiku samozřejmě měnit nebudeme,“ usmívá se trenér Jan Fňukal

 

  První Želetava, kterou po třech zápasech zdobila unikátní bilance 16:3, našla svého kata v Křižanově (v tmavém). Výhru domácím zajistil z pokutového kopu Horníček.

První Želetava, kterou po třech zápasech zdobila unikátní bilance 16:3, našla svého kata v Křižanově (v tmavém). Výhru domácím zajistil z pokutového kopu Horníček.