Želejuve - Aktuálně - Vranka: Bylo to cenné vítězství
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vranka: Bylo to cenné vítězství

17. 4. 2013

„Dnes jsme viděli utkání dvou rozdílných poločasů. V první půli jsme byli více na míči, vytvořili si tři příležitosti ke vstřelení branky Starý, Dvořák, Švec,“ posteskl si trenér Budišova-Náramče Kamil Průša.

Jeho týmu rozhodně neprospělo, když Švec ve 24. minutě neproměnil pokutový kop. „To se ukázalo zlomem. Ve druhé půli jsme měli snad jen jednu příležitost, kterou však R. Hort nedotáhl do zakončení,“ vystihl po utkání budišovský kouč.

O osudu utkání rozhodla 72. minuta, kdy po dlouhém autovém vhazování udeřila Vrchovina.

„Hosté už byli fotbalovější a vytvářeli si brankové příležitosti. Nakonec se prosadili po dlouhém autu, který jsme si nedokázali pohlídat,“ smutnil budišovský lodivod.

Špatný výkon nepředvedli

Podle jeho slov, ale tým nejhorší výkon nepodal. „Porážka mě mrzí. Ovšem nedělám si z ní těžkou hlavu. Po dlouhé zimní přestávce jsme hlavně v první půli nepředvedli špatný výkon. Vše je však o gólech. Ten dokázala vstřelit Vrchovina a zaslouženě tak vyhrála, k čemuž jí blahopřeji,“ uznal Průša.

Mnohem veseleji bylo v Želetavě, která po špatném podzimu, kdy se tým krčil na chvostu tabulky skupiny B, vykročila do jara správnou nohou. Vítězství 2:0 nad Rapoticemi pomohlo svěřencům Pavla Vranky k posunu tabulkou na předposlední místo. Tam se po porážce na půdě Žďáru B propadly Kouty.

V úvodu zápasu bylo k vidění po jedné šanci na každé straně. Skóre se poprvé měnilo ve 26. minutě, kdy Čurda vyslal na zteč Pacase a Želetava vedla. Domácí přidali pojistku Martinem Vrbkou zkraje druhé půle a důležité vítězství si vzít nenechali.

„Hráli jsme v okleštěné sestavě. Kromě dlouhodobých zranění z podzimu nám chyběli i distancovaní Michal Vrbka se Simandlem. Soupeř udával tempo hry a my se více zaměřovali na brejky, ale vzhledem k tomu, že to byl první jarní zápas, nebylo to až tak špatné. Řekl bych, že to vypadalo jak na podzim, ale bylo to naopak. Tenkrát my jsme byli fotbaloví a soupeře přehrávali, ale on dával góly. Tentokrát byl lepší soupeř a my byli produktivnější,“ hodnotí želetavský trenér Pavel Vranka.

Ten věří, že se jeho týmu zablýskalo na lepší časy. „Bylo to pro nás cenné vítězství a já si ho vážím. Soupeři jsme povolili dvě, maximálně tři šance. Když to takhle půjde dál, tak se o záchranu ještě popereme,“ uzavřel hodnocení Vranka.

Smutno bylo na opačné straně barikády.

„Hráli jsme opravdu špatně a já nedal šanci hned na začátku. Je pravda, že tam rozhodčí něco neposoudil správně, ale zápas to neovlivnilo, a tak je to náš problém, když se pak víc než hře věnujeme diskuzím. Musím ale uznat, že soupeř vyhrál zaslouženě,“ říká rapotický útočník Petr Matoušek.

Třebíčský deník: Středa, 17. Duben 2013, Strana 21


JIŘÍ OBORNÝ