Želejuve - Muži A - Budišov slaví první jarní vítězství, odnesly to Rapotice
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Budišov slaví první jarní vítězství, odnesly to Rapotice

29. 4. 2013

 BUDIŠOV-NÁRAMEČ RAPOTICE 2:1

Derby začali lépe hosté, kteří byli důraznější, ale do vážnější šance se zpočátku nedostali. Od 20. minuty domácí vyrovnali hru, ale byly to paradoxně Rapotice, kdo se ujal vedení. Ve 27. minutě potrestal ztrátu míče brejkem Stér 0:1. Budišov ještě do přestávky stačil vyrovnat po standardní situaci Průšou, ale gólovou radost mu zhatil zvednutý praporek pomezního. Vstup do druhého poločasu vyšel lépe hostitelům. Už v 56. minutě zapadl Nováčkův nepovedený centr kupodivu všem za záda Tomáše Laše a bylo vyrovnáno. Domácí pak soupeře zatlačili a v samotném závěru hlavou vstřelil po centru Radka Horta i za přispění hostujícího obránce zasloužený gól Urban.

Góly: 56. Nováček, 90. Urban 27. Stér. Rozhodčí: Denev. ŽK: 3:4. ČK: 0:1 (86. J. Matoušek). Diváci: 100. Poločas: 0:1. Budišov-Nárameč: Kučera Horký, Hrádek, Švec (73. Vašíček), R. Hort, J. Hort, Votoupal, Nováček, Průša, Urban, Holubář. Rapotice: T. Laš Šic, Milan Laš, M. Matoušek, R. Outrata, J. Matoušek, Stér, P. Outrata, Martin Laš (57. Otcel, 86. Opálka), Chládek, P. Matoušek.

 

HERÁLEC ZR ŽELETAVA 1:1

Lépe vkročili do utkání domácí. Po vysunutí Hamáka se ujali po půlhodině vedení. To bylo z první půle vše. Po změně stran se hra přelévala z jedné strany na druhou. Pojišťovací gól nepřicházel. Naopak Želetava se hnala za vyrovnáním. Její snahu poprvé zastavila tyč. Když už se zdálo, že si domácí nechají všechny body, podařilo se Želetavským po rohovém kopu hlavičkou Vranky vyrovnat.

Góly: 31. Hamák 82. Pavel Vranka. Rozhodčí: Sýkora. ŽK: 4:2. Diváci: 250. Poločas: 1:0.Želetava: Mastný T. Polenda, Jičínský, Malík, Martin Vrbka, Simandl (90. Vyskot), Čurda (79. M. Poledna), Pacas, Kratochvíl (87. T. Vrbka), Vranka, Michal Vrbka.

 

KŘOVÍ TŘEBÍČ B 6:2

Domácí nastoupili tradičně velmi nekoncentrovaní. Po faulu na pronikajícího Hrušku potrestal faul z přímého kopu Sedláček. Při chuti hrající Hruška hned po získání dalšího míče obešel tři hráče a podél bezmocného Karmazína zvýšil 0:2. „Ještě před zápasem jsem kluky varoval, aby si pohlídali Hrušku,“ nechápal selhání svých svěřenců kouč Rostislav Janšta.

Divoký začátek nabídl i rychlé snížení. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval Lukáš Němec. Do kabin šla Třebíč notně zklamaná. O vyrovnání se totiž postaral Kalina povedenou střelou z hranice šestnáctky. Stejný hráč ukázal fotbalové myšlení i o chvíli později, kdy vysunul Lukáše Němcovi, ten obešel gólmana, který fauloval a uviděl červenou kartu. Penaltu následně proměnil Kalina, 3:2.

Oslabení hosté se ze zmaru dostali dobrým vstupem do druhé půle. „Dvacet minut byla Třebíč jednoznačně lepší, z tlaku ale vytěžila jen tyč a jednou vykopával míč z brankové čáry Karaffa,“ oddechl si Janšta. Rozhodnutí přinesla 73. minuta. Nezastavitelný Kalina obešel dva hráče, nahrál pod sebe na nabíhajícího parťáka Lukáše Němce a ten už si věděl rady. Čtvrtý inkasovaný gól Třebíč odrovnal. Vysoký debakl posléze dokonal Bršťák.

Góly: 5. a 73. L. Němec, 36. a 41. Kalina (druhá z PK), 76. a 85. Bršťák 2. Sedláček, 3. Hruška. Rozhodčí: Beseda. ŽK: 2:1. ČK: 0:1 (40. Macháček). Diváci: 30. Poločas: 3:2. Třebíč B:Macháček Kučera (46. Hutař), Pohořilský, Mašek, Valík (78. Křeček), Kresa, Sedláček, Oberreiter, Laš (39. Široký), Hruška.

 

ŠTĚPÁNOV KOUTY 4:2

Kouty přijely bránit bod. Štěpánov proto od začátku dobýval Eliášovu branku. Přesto mohly jít Kouty do vedení, ale nabídnutou penaltou pohrdly. Hostující taktika vzala za své ve 23. minutě, kdy Ludvík obhodil brankáře. Stejný hráč zakončil i pohlednou akci Haraptsa, jenž po krásném křižním míči utekl po lajně a oslovil hlavního střelce první půle, 2:0.

V té druhé už se hrála otevřenější partie. Kouty musely vsadit na ofenzivu, ale po deseti minutách bylo prakticky po zápase. Kutnyk využil chyby gólmana a zvýšil na 3:0. Hosté byli za svou snahu odměněni snížením Tenkla, jenže s okamžitou odpovědí přispěchal Kutnyk, 4:1. Konečný výsledek utkání dokreslil hostující Parma. „Duel jsme měli pod kontrolou. Musím vyzdvihnout našeho brankáře Kroupu, jenž si se zápasem poradil velmi dobře,“ těšil domácího trenéra Jílka výkon náhradního gólmana.

Góly: 23. a 33. Ludvík, 55. a 75. Kutnyk 74. F. Tenkl, 84. Parma. Rozhodčí: Kuchyňa. ŽK: 0:3. Diváci: 100. Poločas: 2:0. Kouty: Eliáš Chaloupka, Čech (78. Paiskr), Kašpar (46. Doležal), Růžička, Roušar, Parma, Semrád (78. Havelka), Cejpek, Hlávka, Tenkl.

Třebíčský deník: Pondělí, 29. Duben 2013, Strana 19