Želejuve - Muži A - Hrotovice - Želetava A 3:2 (poločas 1:2)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrotovice - Želetava A 3:2 (poločas 1:2)

22. 9. 2014

V 7. kole 1. A třídy zajížděla Želetava k dalšímu mistrovskému utkání do Hrotovic. Hráči obou mužstev nastoupili k zápasu za silného deště doprovázeného bouřkou. Ta však brzy odezněla a na obou mužstvech bylo vidět počáteční „oťukávání“ soupeře. První čtvrthodina hry se odehrávala převáženě ve středu hřiště bez větších šancí. Poprvé zahrozili domácí nevýraznou střelou z hranice šestnáctky. V průběhu 24 min. se dostává do šance z levé strany želetavský T. Simandl, který svůj dlouhý průnik zakončuje střelou, kterou brankář likviduje pouze na roh. Z následného rohu, který Želetava nevyužila, jdou domácí do brejku, ze kterého padá první branka utkání (1:0). V 33 min. střílí aktivně hrající Michal Vrbka nebezpečně nad. Za nedlouho se ke slovu dostává opět Želetava, ktera se po ukázkové kombinaci tlačí před vápno Hrotovic, přetažený centr na zadní tyč vrací M. Čurda hlavou zpět do malého vápna, kde zakončuje do sítě T. Vrbka (1:1). Želetava v této fázi hry držela míč více na svých kopačkách především díky kombinační hře. Z té vyplynula i další šance, když se za domácí zadáky dostává ke střele Martin Vrbka a ač faulován, tak jeho střela míří přesně k levé tyči hrotovické branky (1:2).

Ve druhém poločase hráli prim především útočné a obrané řady obou mužstev a mezihra záložních řad vázala z důvodu nakopávaných balónů. Po jednom centrovaném míči se přes záložní řadu Želetavy dostali Hrotovice až před vápno, kde se bohužel před domácími forvardy želetavská obrana rozestoupila jak „moře před Mojžíšem“ a bylo srovnáno (2:2, 49 min.). Po vyrovnávací brance se díky absenci fyzické kondice některých želetavských hráčů dostávali více do hry domácí. V 77 min. po závaru ve vápně Želetavy odkopává skákající míč ze svého vápna jeden z želetavských hráčů avšak za přispění ruky u těla. Hra pokračuje dále avšak až na signalizaci pomezního sudího je signalizován pokutový kop. Po diskuzi hlavního arbitra a jeho asistenta je skutečně nařízena penalta, kterou domácí se štěstím proměňují (3:2). Želetavští hráči do konce zápasu bojují o zkorigování výsledku a vytvořili si několik slibných šancí. Největší příležitost měla Želetava v 90 min., kdy je pronikající P. Vranka zastaven před pokutový územím za cenu faulu. Z nařízeného přímého kopu však T. Polenda míří vysoko nad. To už bylo z obou stran vše a utkání tak končí prohrou Želetavy 3:2.

Svěřenci Pavla Dvořáka podali bojovný výkon, kterému však chyběla přesnost a klid v koncovce. Příští zápas sehraje Želetava "A" na domácím hřišti proti Rantířovu.

imag1034.jpg

 

 

 

 

 

 

imag1037.jpg

 

 

 

 

 

 

imag1040.jpg