Želejuve - Muži A - Jakubov – Želetava A 3:0 (poločas 1:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jakubov – Želetava A 3:0 (poločas 1:0)

 

Příští utkání sehraje Želetava A doma v neděli 17.10., 14:30 hod. s Mohelnem

HODNOCENÍ TRENÉRA
DRUŽSTEVNÍK JAKUBOV:
Očekáváné derby začalo předzápasem a sobotním výbuchem naší rezervy se stejným soupeřem 1:5. Vzhledem k absencím hráčů v A mužstvech, kde soupeř měl zřejmě navrch, alespoň co do počtu, se očekávala nedělní odveta. Jak se později ukázalo naši mladíci si, až moc na oslabeného soupeře věřili a nemohlo se dostavit nic jiného než to, že dostali další životní lekci.
SESTAVA:
Mastný – Ondráček P., Jičínský, Polenda, Malík – Simandl, Vrbka M. , Stehlík, Ondráček M. – Vrbka T., Čurda
Náhradníci: Tománek – Pavela, Daniel, Poledna M.
Střídání : 59´ Pavela – Ondráček P., 67´Daniel – Simandl, 80´ Poledna – Ondráček M.
Na mírně podmáčeném hřišti a před slušnou diváckou kulisou začalo utkání hodně opatrně. Diváci měli navrch, naopak hráči obou mužstev toho příliš mnoho fotbalového nepředvedli. Naši hráči se těžko dostávali do kombinace, míč je neposlouchal, až příliš z nich sršela nervozita, pro mnohé to byl první zápas ve svém fotbalovém životě, v takovéto atmosféře. I přesto jsme se do první gólovky v zápase dostali my, ale T. Vrbka ve 100% šanci trefil z 10 m pouze gólmana a ani dorážku nezvládl. Pokud jsme kombinovali, a to bylo v první půli málo vídaným jevem, tak jsme se do mírných šancí dostávali. Domácí však byli důraznější a hlavně přímočařejší, hráli naprosto jednoduchý fotbal. Trest přišel po fatální chybě naší obrany, kdy se oba naši stopeři pozdravili u praporku, vyklidili tak prostor před brankou a domácí to po přízemním centru měli, až moc jednoduché. V první půli těch nepochopitelných okének v naší obraně bylo přespříliš, naštěstí je domácí nepotrestali. Soupeř toho nevyužil a my mohli naopak srovnat do šatny, když osamocený Simandl z malého vápna netrefil polovinu odkryté branky.
Do druhé půle jsme nastoupili beze změn s cílem vyrovnat a odvést si min. bod. To však vzalo za své velice brzy. Jako přes kopírák jsme vyklidili opět prostor ve středu kolem našeho vápna,  tentokrát však z opačné strany soupeř odcentroval a stejný hráč Jakubova se ocitl tváří v tvář brankáři Mastnému a nezaváhal. Po náběhu a převzetí přihrávky před šestnáctkou jsem kolem něj nenašel do vzdálenosti dobrých 20 m žádného našeho hráče – NEPOCHOPITELNÉ, alespoň pro mě. V 60´se během pár minut školácky vyfauloval domácí Dunkler a nám svitla jiskřička naděje. Ovšem se hrou, kterou jsme se prezentovali v Jakubově, bychom gól nedali ani soupeři ve III. třídě a mohl by hrát třeba v devíti!!! Svůj trapný výkon jsme zakončili třetí fatální chybou, kdy při hře na tři beky Jičínský propadl na půli, pro mě opět nepochopitelně vystoupil a domácí útočník šel sám od půlící čáry a neměl sebemenší problém stanovit pro nás těžce stravitelný, ale naprosto zasloužený výsledek.
Po tragikomické druhé půli ve Studenci to byl náš nejhorší výkon podzimu. Jak už jsem se zmínil, s takovým výkonem bychom hráli stěží střed III. třídy. Domácím stačilo bojovat a bez nějaké velké fotbalovosti v utkání velmi slabé úrovně, potrestat naše fatální chyby. Velký rozdíl byl ve hře obou obranných řad, kdy nám jindy spolehlivá obrana doslova hořela, při každé akci soupeře. Naopak domácí obrana oplývala jistotou (i když jsme ji nijak neprověřili) a byla výborně dirigována nejlepším mužem na place, Tržilem. Když výkon naší obrany napodobila jak záložní řada, tak útočná dvojice, nemohl zápas skončit jiným výsledkem. Opět jsme hráli opak toho, než jsme si řekli v kabině. Míč nás neposlouchal, kombinace vázla. Určitě to nebylo terénem, ale projevuje se na mnohých velmi slabá trénovanost. Dalším problémem začíná být vytížení dorostenců, dva zápasy za  24 hodin opakovaně několik víkendů za sebou nikomu nepřidá a A mužstvu neprospěje, zvláště když pravidelně nastupují tři v základu. Malíka zjevně brzdilo nepříjemné zranění kotníku, více jsem čekal od zkušených Stehlíka a Jičínského. Ale i prvně jmenovaný je limitován zraněním a tak zápas je třeba hodit za hlavu, uhrát min. 4 body do konce podzimu a soustředit se na jaro. Kdo čekal, že s problémy se kterými se potýkáme prakticky celé jaro a podzim nebyl o nic lepší, budeme jako nováček ve středu tabulky, který ztrácí na postupové pozice pouhé tři body. Tato I. B je velmi vyrovnaná, ale překvapila mě více než její vyrovnanost její velmi slabá úroveň. O tom svědčí fakt, že v ní sedmnáctiletí-jednadvacetiletí mladící, kteří toho příliš nenatrénují a tvoří pravidelně min. 2/3 mužstva hrají v poklidu střed tabulky…tím samozřejmě nijak nesnižuji jejich fotbalové umění, ale táži se, kde budeme, až budeme trénovat tak, jak by si tato soutěž zasloužila?
Nejlepší hráči: snad příště je budu moci vyjmenovat, v tomto zápase jsem nenašel jediného!!!!
VP