Želejuve - Muži A - LITOVEL CUP: DUKOVANY – ŽELETAVA A 1:5 (0:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


LITOVEL CUP: DUKOVANY – ŽELETAVA A 1:5 (0:1)

13. 5. 2010

K semifinálovému utkání LITOVELCUPU jsme po nedělní porážce v HROTOVICÍCH a další absenci hráčů (karty, zranění) odjížděli s určitými obavami. Absence: M. VESELÝ, K. KASÁČEK, T. MASTNÝ, P. VRANKA, M. STEHLÍK, S. ŠTORK. Jako tradičně jsme byli nuceni sáhnout po dorostencích, protože v rezervním B MUŽSTVU není kde a co brát. Do utkání jsme nastoupili v této sestavě: TOMÁNEK M. – KOUNEK S., JIČÍNSKÝ D., ONDRÁČEK P., MALÍK M. – SIMANDL T., VRBKA M., ČURDA M., ONDÁČEK M. – PAVELA M., DANIEL Z. Na střídání připraveni: PÁTEK L., VRBKA T., POLEDNA M. Rozhodčím utkání byl p. Svoboda.

            Utkání se hrálo na mokrém, ale dobře připraveném hřišti, v Dukovanech je to samozřejmostí. Ve 4min. ubráníme domácím trestný kop. V 7min. se v náznaku šance ocitá M. PAVELA, zakončuje mimo branku. V 8min. v první obrovské šanci domácí kanonýr PÍSLCAJT, naštěstí míří nad naši branku, stejně jako v minutě 17. My zakontrujeme ve 22min., kdy se ve skrumáži odrazí balón Z. DANIELOVI a vedeme 0:1. Domácí ve 24min. hlavičkují mimo branku. Ve 26min. zahrávají domácí trestný kop a dorážka míří nad branku. Ve 28min. domácí rohový kop zakončují střelou nad branku. Ve 30min. hlavičkuje mimo M. PAVELA. Ve 31min. dostávají domácí žlutou kartu za faul. Ve 32min. samostatný průnik M. ONDRÁČKA na poslední chvíli zastaví domácí obrana. Ve 35min. další šance domácích mimo. Ve 40min. se z dálky opře do balónu M. ČURDA a jeho střelu zastaví břevno domácí branky. Ve 45min. ubráníme další nebezpečný rohový kop domácích. Ve 47min. předvede výborný zákrok M. TOMÁNEK. Ve 48min. trestný kop domácích vyráží M. TOMÁNEK na roh a ten ubráníme. V 53min. postupuje sám na branku Z. DANIEL, místo střely při zemi volí přehození gólmana, ale ten jeho pokus likviduje. V 57min. dostává za „tradiční řeči“ žlutou kartu M. VRBKA. V 59min. další domácí šance končí nad naší brankou a následně střídáme, odchází M. PAVELA jež byl v tomto utkání zcela bez pohybu a přichází T. VRBKA a oživení do útoku, kde je hned znát vetší pohyb. V 62min. žlutá karta pro domácí za faul. V 65min. ubráníme domácí rohový kop. V 59min. odcentruje zleva Z. DANIEL, na malém vápně tečuje M. VRBKA  míč končí v síti – vedeme 0:2. V 70min. ubráníme trestný kop domácích. V 74min. zakončuje Z. DANIEL nad branku, stejně jako po dalším sóle na domácího gólmana v 75min. V 77min. naše dva rohy bez využití. V 79min. nepovedený centr M. ONDRÁČKA z pravé strany, následuje dobrý výskok T. VRBKY na velkém vápně a balón před špatně postaveného gólmana končí opět v síti – vedeme 0:3. Aby toho nebylo málo v 80min. aktivní T. VRBKA posílá do dalšího sóla Z. DANIELA a ten konečně zvolí střelu při zemi kolem gólmana a vedeme 0:4. V 82min. odchází Z. DANIEL a na hřiště se podívá M. POLEDNA. V 83min. domácí přeci jenom dosáhnou čestného úspěchu a snižují na 1:4. V 85min. zahrává trestný kop z poloviny hřiště kapitán D. JIČÍNSKÝ, T. VRBKA sklepává na T. SIMANDLA a ten dává výsledku konečnou podobu, a to 1:5 v náš prospěch.

            Závěrem bych chtěl podotknout, že výkon v tomto složení nebyl fotbalově ideální, v první půli jsme mohli o tři branky prohrávat, ale zlepšená bojovnost a hra do otevřené obrany přinesla zasloužené vítězství a postup do finále tohoto poháru. Do finále jsme se dostali po třetí v řadě a už by bylo záhodno dosáhnout na vítězství. Finále se uskuteční ve středu 9. 6. 2010 v 17. 30 hod. a naším soupeřem bude mužstvo ze Starče. Místo utkání bude zveřejněno v pátek 14. 5. 2010.

Z. Daniel

HODNOCENÍ TRENÉRA:

DUKOVANY – LITOVEL CUP

K semifinálovému zápasu jsme zajížděli v půli týdne ve středu na překrásný trávník do Dukovan, k soupeři z OP. Chyběli kromě dlouhodobě zraněných a vykartovaných hráčů ještě Veselý a laborující, pracovně vytížený Stehlík a Mastný T. Zápas jsem pojal jako přípravu, vymazání vzpomínek na Hrotovice. Pokyny pro hráče byly jednoduché, snad srozumitelné. V první polovině nám nechyběl pohyb, ale opět ne všech hráčů na place a o tom kolektivní hra jako je fotbal není!!! Dobrou kombinací, ale pouze mezi šestnáctkami jsme asi byli o trochu lepší v držení míče než domácí, ale okénky v defenzívě a to dosti výraznými jsme na šance  a to golové poločas prohláli 2:5, naštěstí se počítají góly vstřelené a tak jsme šli do kabin s jednobrankovým vedením, nutno říci velmi šťastným.

Po přeskupení řad jsme soupeře sice po poločase do větších šancí již nepouštěli, ale ani my jsme si je v první čtvrthodině nevytvářeli. Hru oživil a o naši výhře rozhodl střídající dorostenec T. Vrbka, který nahradil nevýrazného Pavelu. Svým pohybem a bojovností řádně větral domácí obranu a krásně dvakrát skóroval. Soupeř znervozněl, přestal bojovat a my toho využili k výraznému vítězství na jeho půdě. Nelze však nepřehlédnou jak jsme pohrdli s min. dalšími 3-5 čistými gólovými šancemi, naopak dva góly byly hodně šťastné a padat nám tam příště nemusí.

Kladem bylo řešení mnoha brejků ve druhé půli bez ofsidu, dobře načasovanými  přihrávkami za obranu …že by první záblesky???

Líbil se mi M. Čurda svým pohybem, snahou hrát a bojovností ve středu hřiště, střídající dorostenec T. Vrbka, univerzálnost M.Malíka a neutuchající bojovnost v každém souboji kapitána Jičínského. Jeho příkladný přístup musí být  vzorem pro mladší hráče a to zaznamenávám nejenom v zápasech, ale i v trénincích a přípravě na zápas. Mnohem více jsem čekal po herní pauze od Pavely, zápas nepříliš vyšel P. Ondráčkovi. Ostatní rozhodně nezklamali, někdo byl vidět více, někdo méně, nepropadl náhradní gólman M. Tománek. U některých hráčů, každý ať si to přebere po svém, byl markantní rozdíl v pohybu po celých 90 minut oproti víkendovým zápasům!!!

Rozhodčí byli opět přesní a i naše „přikomentovávání“ jejich výroků, až na drobné vyjimky bylo obstojné, rozhodně a snad už konečně, snižující se!!! Každý z hráčů a to i nás z lavičky si musíme uvědomit, že chyby děláme všichni a je na každém umět je pojmenovat, přiznat si je. Nepřípustným soustředím se na výroky k rozhodčím ztrácí  každý koncentraci na výkon, trpí jen a jen mužstvo. Mám proto jediné přirovnání, jedinou větu, kterou sám často používám jako sudí ML v hokeji v MB. „Nekomentujte prosím moje výroky, já také nekomentuji vaši hru, vaše výkony a umějme a to obě strany přiznat chyby, bez kterých žádný sport nelze dělat, nejsme roboti!!! Chyby však samozřejmě nesmí být úmyslné, musí vyplynout pouze ze hry a zápalu v ní.

Utkání a částečnou pochvalu nelze přeceňovat, jinak nás opět někdo a to možná hned Chlístov tvrdě posadí zpět na zem, jak tomu bylo po třech vítězných zápasech v Hrotovicích!!! Stejně jako v Hrotovicích jsme mohli při lepší konstalaci možná i opačným výsledkem vyhrát, tak stejně jsme i v Dukovanech mohli jít do kabin za stavu 0:3 a mohlo být po zápase.

Nejlepší hráči : Jičínský, Malík, Čurda a Vrbka T.