Želejuve - Muži A - Moravské Budějovice B – Želetava A 5:1 (poločas 3:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moravské Budějovice B – Želetava A 5:1 (poločas 3:1)

6. 10. 2008
Oddíl mužů želetavského fotbalu nastoupil poprvé po pěti letech

Moravské Budějovice B – Želetava A 5:1 (poločas 3:1)

Do utkání jsme šli s cílem vybojovat minimálně bod, ovšem hned v prvních minutách utkání braly naše plány za své, neboť stejně jako v mnoha předešlých utkáních jsme nezvládli začátek utkání a velmi brzy jsme inkasovali. Druhý gól v naší síti na sebe nenechal dlouho čekat, takže po 25. minutách hry jsme prohrávali 2:0. Ne že bychom neměli šance, ovšem zakončení M. Stehlíka nebo M. Čurdy byla nepřesná nebo velmi slabá. Přesto se nám podařilo snížit na 2:1, kdy se z velkého úhlu krásně trefil M. Stehlík. V té chvíli se zdálo, že bychom mohli zvrátit vývoj utkání. Ovšem poté, co M. Čurda neproměnil samostatný nájezd na domácího gólmana, už se dalo tušit, jak asi zase dopadneme. V poli jsme nebyli o moc horší, třebaže jsme kazili přihrávky více. Ale efektivita Budějovických akcí byla daleko vyšší. To bylo dáno také tím, že měli domácí útočníci při svých šancích více času k zakončení, protože naše obrana při nepovedeně zahraném ofsajd systému zůstávala nečinně stát a zírat na gólmana Veselého, zda nás zachrání. Tak tomu bylo při třetí brance, kterou vsítili domácí ještě před koncem první půle.

Stejně jako v prvním poločase jsme „skvěle“ vstoupili i do druhého. Fanoušci ještě nestačili dojíst poločasový párek a už se v naší síti třepal míč hned dvakrát. Oba góly vstřelil levý záložník M. Budějovic Jelínek po identických situacích – téměř sám před prázdnou brankou. O přestávce jsme sice mluvili o tom, že pokud chceme pomýšlet na vyrovnání, nesmíme inkasovat. Naše předsevzetí však opět vzala za své. Domácí, uspokojeni dostatečným náskokem, si už více méně zbytek utkání pohlídali. Třebaže jsme měli delší dobu územní převahu, nic jsme z ní nevytěžili. Celé utkání podtrhl v závěru utkání M. Stehlík, který neproměnil samostatný nájezd, jeho střelu mu vytáhl jinak vynikající gólman domácích mimo tyče své svatyně. Nezbývá, než doufat, že ve zbytku sezóny urveme ještě nějaké body. Příště nás čeká soupeř nanejvýš silný. Mužstvo Blatnice totiž v soutěži ještě neprohrálo. A tak věříme v náš zlepšený výkon a zejména podporu našich fanoušků!


Želetavská sestava: Veselý Miloš – Dohnal Radek, Štork Stanislav, Chalupa Michal, Kasáček Kamil -
Kounek Stanislav, Kasáček Dušan, Stehlík Marek, Jičínský David – Vrbka Martin (75. Ondráček Martin), Čurda Martin (85. Mastný Tomáš)

Příští utkání sehraje Želetava A doma v neděli 12.10., 15:00 hod. doma s Blatnicí