Želejuve - Muži A - RUDÍKOV/TRNAVA – ŽELETAVA A 1:0 (0:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


RUDÍKOV/TRNAVA – ŽELETAVA A 1:0 (0:0)

26. 5. 2010

K důležitému utkání II. třídy jsme nastoupili v této sestavě: TOMÁNEK M., ŠTORK S., ONDRÁČEK P., JIČÍNSKÝ D., MALÍK M. – ONDRÁČEK M., VRBKA M., ČURDA M., SIMANDL T. – STEHLÍK M., PAVELA M. Na střídání připraveni: DANIEL Z., KASÁČEK K., VRBKA T., KOUNEK S. Rozhodčím utkání byl p. Bulička.

            Těsně před utkáním se nad Rudíkovem přehnala černá bouře, ale trávníku neublížila. Lépe začali domácí a ve 4min. utkání ubráníme jejich dva rohové kopy. My přebíráme iniciativu od 7min., kdy střelu M. PAVELY kryje domácí gólman. V 8min. zahrává D. JIČÍNSKÝ trestný kop, ale s jeho slabou střelou si domácí gólman poradí. V 9min. zakončuje nad branku M. ČURDA. Ve 12min. přichází jedna za našich mála podařených akcí. M. MALÍK se po levé straně probije až do vápna, ideálně nachází M. PAVELU, ale ten selže a zakončuje mimo branku! V 15min. se dostanou ke slovu zaskočení domácí (kteří bránili i v osmi lidech) a zakončují nad naši branku. V 17min. postupujeme v přečíslení 3 na 2, ale M. ONDRÁČEK situaci špatně vyhodnotí a volí střelu z dálky se kterou domácí gólman nemá potíže. Do této chvíle zápasu jsme byli jasně lepší, ale od teď padla naše hra do průměru, chyběl pohyb a nahrávky a domácí to postavilo na nohy. V 19min. ubráníme domácí rohový kop. Ve 29min. rozehrává my nakrátko rohový kop bez využití. Ve 36min. inkasují domácí žlutou kartu za útočný faul. Ve 38min. další náš bezzubý rohový kop. Ve 43min. vyráží M. TOMÁNEK trestný kop domácích, stejně jako o minutu později a jde se do kabiny, ve které zůstávají T. SIMANDL a M PAVELA a na hřišti se objevují čerstvý Z. DANIEL A T. VRBKA. V 51min. zahrávají domácí dva rohové kopy a zvláště ten druhý je nebezpečný. Na brankové čáře odvrací M. VRBKA. Naše nejlepší příležitost 2. Půle přichází v 53min., kdy sérii šancí zakončuje do břevna M. ONDRÁČEK. V 57min. zahrává trestný kop D. JIČÍNSKÝ, ale trefuje pouze domácí zeď, stejně se vede i M. VRBKOVI v 59min., domácí navíc inkasují žlutou kartu za faul. V 60min. náš roh bez využití. V 61min. zahrozí domácí z dálky, dobře zasáhne M. TOMÁNEK. Horší už je to v 63min., kdy domácí podniknou rychlý protiútok a míč končí v naší síti – prohráváme 1:0 a je to velmi studená sprcha. V 78min. vyráží domácí gólman další trestný kop D. JIČÍNSKÉHO. V 83min. naposledy střídáme, odchází M. ONDRÁČEK a nastupuje K. KASÁČEK. Až do konce utkání nejsme schopni domácí přečíslit nebo je přehrát kombinací a proto utkání končí naší porážkou 1:0 a ta nás odsouvá na 3. příčku tabulky OP.

            Příští utkání sehrajeme v neděli 30. 5. 2010 a přivítáme v něm mužstvo z BLATNICE. Utkání začíná v 16.30 hod.

Z. DANIEL

HODNOCENÍ TRENÉRA:

RUDÍKOV-TRNAVA

Ke klíčovému zápasu jara jsme zajížděli bez brankáře Veselého a Vranky, konečně se čtyřmi náhradníky. Vzhledem k nevídanému počtu zranění a červeným kartám v průběhu jara byl pro nás v podstatě doposud každý zápas stěžejní. Zápasy jsme dle možností, až na Okříšky, Hrotovice a Náměšť v podstatě zvládli a až do tohoto zápasu drželi krok s čelem tabulky. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a minimálně úvodní čtvrthodinku jsme byli lepším týmem. Domácí kromě dvou, tří rohů naši branku vůbec neohrozili, držení míče vyznívalo pro nás. Poté jsme nepochopitelně přestali běhat, nechodili do vápna, báli se prosadit ve hře jeden na jednoho. Pokyny, které hráči dostali v kabině ani v nejmenším nenaplnili, nevím zda v kabině vůbec před zápasem byli, prostě nechápu. Ba naopak dělali vše naopak a proto jsme poločas odehráli tak, jak jsme ho odehráli, bez pohybu, bez odvahy chodit do vápna, bez rychlé kombinace s přenášením hry, bez bojovnosti. Navíc jedinou 100%  šanci Pavela z pěti kroků zazdil, když před tím střílel z 10m pouze do gólmana a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Se snahou oživit hru nastoupili do druhé půle čerství Daniel a Vrbka T. Opět jsme byli blíže ke vstřelení vedoucí branky, ale když při jedné akci neproměníme hned tři golovky, pouze nastřelíme opět z pěti kroků pouze břevno, tak nemůžeme pomýšlet na bodový zisk. Domácím stačilo pohrozit po standardkách, nejprve jsme z brankové čáry ještě míč vykopli, ale zanedlouho nepokryli pravou stranu soupeře a domácí po zaběhnutí zcela volného záložníka z druhé vlny, bez ofsidu, skórovali. Poté už nezbývalo, než hru otevřít, po několika přeskupení a hře na tři beky jít do rizika. Měli jsme velkou převahu, ale do šancí se nedostávali hráli jsme od půli k vápnu a dost. Naopak každý brejk soupeře byl nebezpečný a to zvlášť, když jsme mu vlastními hrubkami nabízeli šance. Při největší šanci po chybě Tománka, který neudržel míč na hranici šestnáctky zachraňoval na čáře náš obránce i když střele předcházel jasný ofsajd, jelikož před posledním domácím útočníkem, který se střele uhýbal byl pouze náš jediný hráč na brankové čáře (gólman na vápně), rozhodčí by však zjevně gól uznali. Poté měli ještě po hrubce Ondráčka P. další tutovku domácí, my naopak pozornou obranu domácích vážněji už neohrozili. V zápase byl jediný Malík, který dokázal přejít jeden na jednoho, ostatním tato odvaha chyběla navíc chyběla kolektivní hra, vůle porvat se o body. Nedát jediný solidní míč za obranu, ať po zemi či vzduchem za celých 90 minut je pro mě nepochopitelné. Přitom se na to v tréninku tolik zaměřujeme.  Je to pro mě velké zklamání a jasný důkaz, že mužstvo ještě není zdaleka vyzrálé na to hrát vyšší soutěž. Potrvá to mnohem delší dobu, než si mnozí myslí. Domácím stačil průměrný výkon se zajištěnou defenzivní hrou, na kterou jsme i přes veškeré pokyny a že jich bylo, nenašli recept. Místo šlágru se hrála s bídou průměrná kopaná a při vší úctě k soupeři musíme taková mužstva porážet pokud chceme pomýšlet výše. Něco je však třeba a to podstatně změnit!!! Co si takhle vzít příklad z našich hokejistů a jezdit po prdeli celý zápas jako oni dřeli, dřeli a ještě jednou dřeli jako tým, kousali mantinel jak řekl kouč Růža.

Nejlepší hráči:  Štork, Ondráček P.  a Malík