Želejuve - Muži A - Štěměchy-Želetava 1-4
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěměchy-Želetava 1-4

5. 6. 2007

V něděli 3.6. stála před želetavskými fotbalisty velmi nepříjemná překážka, kterou pro ně paradoxně neznamenal soupeř, nýbrž hrací plocha, na kterou museli nastoupit. Hřiště ve Štěměchách je patrně nejhorší kvality v celém okrese Třebíč, přesto jej Sportovně technická komise OFS Třebíč uznala za plně způsobilé pro soutěže fotbalu.

Naši fotbalisté si ovšem s terénem poradili nadmíru dobře a po nejkvalitnějším jarním výkonu přehráli domácí rozdílem dvou tříd. Mužstvo předvedeným způsobem hry prokázalo, že účast ve vyšší výkonností soutěži, o kterou již zřejmě nemůže přijít, je pro Želetavu naprosto zasloužená.

Jedinou vadou na kráse naší hry byly nevyužité šance, v jejichž spalování se hosté od začátku opět předháněli. Neproměněná penalta nemohla samozřejmě chybět. Exekutor (T. Mastný) se tentokrát alespoň trefil brány. Skóre otevřel až po půl hodině hry M. Stehlík, který byl včas na pravém místě při odraženém míči. Pět minu nato potrestali domácí jediné zaváhání naší obrany při standardní situaci, kdy absolutně neatakovaný hráč přehodil hlavičkovým lobem našeho brankáře M. Veselého. Dvě minuty před poločasovou přestávkou se naštěstí ve skrumáži prosadil M. Pavela.

Ve druhé půli jsme si již tolik šancí nevytvářeli, ovšem herní převaha našich byla nadále znatelná. Hru uklidnil v 55. minutě kapitán D. Jičínský proměněným přímým kopem z dvaceti metrů. V 90. minutě se ještě podruhé v zápase radoval z gólu M. Pavela. Z rohového kopu mu na hlavu „posadil“ závěrečný úspěch D. Jičínský.



Želetavská sestava: Veselý Miloš – Dohnal Radek, Mastný Tomáš (56. Dostál Jiří), Čermák Zdeněk, Kasáček Kamil - Chalupa Michal, Kasáček Dušan, Stehlík Marek, Jičínský David – Pavela Michal, Dohnal Jaromír (75. Hybner Michal)