Želejuve - Muži A - Vrchovina B – Želetava A 2:0 (poločas 1:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vrchovina B – Želetava A 2:0 (poločas 1:0)

 

HODNOCENÍ TRENÉRA
SFK VRCHOVINA B:
Na toto utkání byl omluven k dlouhodobě zraněným navíc Marek STEHLÍK. Situace se však vyvinula tak, že se k němu přidal indisponovaný Michal PAVELA a z důvodu pracovní vytíženosti ještě Martin ĆURDA a Martin ONDRÁČEK, kteří dorazili, až po zahajovacím hvizdu. Z těchto důvodů jsme odjížděli na zápas s pěti dorostenci.
Po několika telefonátech jsme nastoupili v devíti s cílem ubránit nulu a oba zmiňované hráče na cestě dali do základu. Počítali jsme, že to bude max. pár minut v úvodu, ale nakonec to bylo celých 10 minut. I přes dodržené pokyny v úvodu zápasu jsme po velké taktické chybě v 5. minutě inkasovali a jak se později ukázalo byl to možná klíčový moment utkání. Poté co jsme hráli v jedenácti se hra vyrovnala, ani na jedné straně se nezrodila jediná gólová šance za celý první poločas.
Do druhé půle jsme nastoupili se snahou vyrovnat a odvést si z Radešínské Svratky alespoň bod. Opak však byl pravdou. Domácí byli o krůček vepředu a to hlavně v důrazu a rychlosti. Poté co se v době našeho největšího náporu nepodařilo po několika slibných šancích a závarech vyrovnat, přišel po nedorozumění v naší obraně trest a bylo po zápase. Klukům nelze upřít snahu, až do konce zápasu se o výsledek doslova rvali, ale důrazný soupeř nám toho příliš nedovolil a vytvořené šance jsme si sami „zazdili“ špatným vyhodnocením situací.
V utkání, kterému nechybělo tempo jsme kromě značné bojovnosti a snaze bodovat toho moc neukázali. Proti bylo jak malé hřiště pro kombinaci, tak i nerovný terén a rozpačité výroky sudích na obě strany. Když k tomu přičteme kvalitu soupeře, kde minimálně polovina hráčů má zkušenosti s krajským přeborem, poté co jejich A mužstvo vloni postoupilo do divize, a oslabená sestava našeho mužstva, kde se zejména absence STEHLÍKA a VRANKY těžko nahrazuje, tak není ostudou porážka 2:0, i když si myslím, že remíza by zápasu slušela. Naše mladičká záloha držela se silnou vrchovinskou řadou krok a to je pozitivní. Možná jsem měl jít do rizika a nastoupit v 11 s pěti dorostenci a poté střídat, ale nemohl jsme tušit, že poslední km pojedou kluci tak dlouho, ale to už nevrátím, beru to na sebe. Pro mladé a ostatní je to další zkušenost a jednou ji snad zúročíme. I přes prohru mám však ze zápasu dobrý pocit, protože kluci makali, až do posledního hvizdu a zjevně se s prohrou nesmířili. Je třeba vyhrávat doma a poté co nás čekají a velmi důrazně upozorňuji pouze teoreticky a tabulkově slabší soupeři, je třeba nepolevit, ba naopak a získat min. 9 bodů ve zbývajících pěti zápasech. Tabulka v naší skupině je totiž nevídaně vyrovnaná a každý bodík hraje nemalou roli. O to větší škoda, protože ze všech zápasů na hřištích soupeřů, kromě Měřína, se min. po bodíku dalo dovést.
Nejlepší hráči: JIČÍNSKÝ David, SIMANDL Tomáš, ČURDA Martin