Želejuve - Muži A - Vrchovina B – Želetava A 3:3 (poločas 1:2)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vrchovina B – Želetava A 3:3 (poločas 1:2)

Góly Želetavy: Simandl Tomáš, Pacas Aleš, Vrbka Michal

Příští utkání sehraje Želetava A doma v neděli 25.5., 16:30 hod. s Hrotovicemi

za velmi deštivého počasí se odehrál souboj o přední místa tabulky 1 A. třídy sk. B, mezi domácí SFK Vrchovina a mužstvem Želetavy „A“. Utkání začalo v nebojácném stylu z obou stran. První šanci zápasu měl želetavský Michal Vrbka, který vyslal pumelici z poza šestnáctky, kterou s velkými obtížemi vyrazil domácí brankář na roh – bez využití. Další vážnou šanci měli domácí, kdy po pohledné kombinaci zakončoval Blažíček těsně vedle želetavské branky. Obdobně si vedl při následném zakončení domácí Polnický, který zakončil hlavou mimo bránu. Běžela 21 min., kdy se dostal do šance T. Simandl, který se na hranici velkého vápna příliš nerozmýšlel a napálil míč za záda brankáře Šmída (0:1). Netrvalo dlouho a domácí pronikli želetavskou obranou a technické zakončení Polnického skončilo až za zády želetavského brankáře (1:1). Do poločasu se však skóre měnilo ještě jednou, když se ve vápně po zahraném rohovém kopu nejlépe zorientoval A. Pacas a dostal „modro-bílé“ do vedení 1:2.

Do druhé půle vstoupili mírně aktivněji domácí, kteří se snažili zvrátit stav zápasu ve svůj prospěch. Šanci na srovnání měli domácí po samostatném průniku, který však gólově nevyužili. Vyrovnání přišlo v 60 min. zápasu, kdy domácí Josífek využil prostoru, kterého měl až příliš mnoho a potrestal tak hosty vstřelenou brankou (2:2). Ve 62 min. zápasu dostává svoji druhou žlutou kartu M. Čurda a je vykázán do šaten. Želetava tedy v dalším dějství hrála oslabena o jednoho hráče v poli. To ovšem nebránilo Michalu Vrbkovi, aby v 67 min. potrestal zaváhání zadních řad Vrchoviny a vrátil tak vedení na stranu velmi bojovně hrající Želetavy (2:3). Vrchovina ovšem dál bojovala a její snaha o vyrovnání přišla v 72 min. zápasu, kdy zakončoval domácí Sodomka (3:3). Přítomným želetavským příznivcům ještě do konce zápasu 2x zatrnulo a to když domácí deset minut před koncem nastřelili tyč a v nastaveném čase dokonce vsítili branku, která však pro faul na brankáře nebyla uznána.

Zápas tedy skončil remízou 3:3. Želetava podala velmi bojovný výkon a z Nového Města si vhledem k vývoji utkání odváží cenný bod za uhranou remízu. V následujícím kole přivítá Želetava na svém hřišti soupeře z Hrotovic. Hrotovice se v průběhu jarní části vyhupli ze sestupových vod a potvrzují zlepšenou střeleckou aktivitu. Želetavu tedy čeká další velmi důležitý zápas, ve kterém se jako již tradičně může opřít o svého 12 hráče – domácí publikum. Přijďte opět v hojném počtu podpořit „modro-bílé ŠOŠONY“ v boji o důležité body!