Želejuve - Muži A - Želetava A – Herálec 4:0 (poločas 1:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava A – Herálec 4:0 (poločas 1:0)

 

 

 

Po sérii dvou vítězných zápasů jsme opět chtěli doma bodovat naplno a nastoupili v tomto složení:MASTNÝ J.-ONDRÁČEK P.,POLENDA T.,JIČÍNSKÝ D.,MALÍK M.-ONDRÁČEK M.,ČURDA M.,VRBKA M.,STEHLÍK M.,DANIEL Z.-VRBKA T.Na střídání připraveni:TOMÁNEK M.,SIMANDL T.,POLEDNA M.,PAVELA M.Rozhodčím utkání byl p.HRŮZA.
            Ve 2.min. zahrává trestný kop mimo branku D.JIČÍNSKÝ.Hosté kontrují ve 3.min. stejnou situací a jejich hlavičku kryje J.MASTNÝ.V 5.min. další výhoda trestného kopu pro hosty,ale Jirka znovu na svém místě.V 8.min. trefuje D.JIČÍNSKÝ z trestného kopu hostující zed´.Ve 12.min. dobře vypálí M.MALÍK,gólman jeho střelu vytlačí na roh a ten je bez využití.V 15.min. ubráníme roh hostů.V 17.min. hosté podniknou rychlý protiútok a jejich hráč postupuje sám na J.MASTNÉHO,ale ten zachová chladnou hlavu a pokus zneškodní!!Později se ukáže,že to byl jeden z klíčových momentů tohoto utkání.Hosté jsou při chuti a v 19.min. Jirka s problémy odvrací jejich střelu na roh a ten ubráníme.Ve 20.min. přijde další klíčový moment utkání.Kapitán D.JIČÍNSKÝ z poloviny hřiště přesným pasem za obranu osloví perfektně naběhnutého M.ONDRÁČKA aten nekompromisně propálí hostujícího gólmana a vedeme 1:0.Ve 28.min. zakončují hosté hlavičkou mimo naši branku.Ve 29.min. zahrává z boku trestný kop M.ČURDA,balon se odráží od překvapeného M.STEHLÍKA mimo branku.Ve 32.min. další náš trestný kop zahrává D.JIČÍNSKÝ,gólman vyráží na roh,rozehrávka nakrátko a nic.Mezi 33.-36.min. hosté zakončují 2x nad naši branku a jednou ubráníme rohový kop.Ve 43.min. zahráváme rohový kop my a M.STEHLÍK posílá hlavičkou balon do tyče.Škoda,gól do šatny by bodl.Ve 48.min. dostávají hosté žlutou kartu za faul.V 50.min. pálí vysoko nad M.ČURDA.V 64.min. dvojitě střídáme,odchází Z.DANIEL a M.ČURDA,nastupuje T.SIMANDL a M.PAVELA.V 70.min. zakončují hosté nad naši branku.Potom to ale přijde!!!V 71.min. parádní samostatná akce M.VRBKY,střela z vápna a vedeme 2:0,následuje sundání dresu a žlutá karta.Sotva hosté stačí rozehrát získá balon M.STEHLÍK a ideálně uvolní opět M.VRBKU,který zvyšuje na 3:0,samozřejmě nyní dres už nesundává.To běžela 72.min. a pro hosty to bylo dokonalé K.O.V 73.min. dobrý zákrok J.MASTNÉHO,rychlý kontr po ose M.STEHLÍK-M.ONDRÁČEK,bohužel zakončen jenom do gólmana.V 74.min. dostávají hosté další žlutou kartu za faul.V 75.min.. míří mimo M.PAVELA.V 76.min. odchází J.MASTNÝ ado branky nastupuje M.TOMÁNEK,který předvede v 85.min. pěkný zákrok a stále držíme první nulu v soutěži.V 89.min. pohledná individuální akce T.SIMANDLA,škoda že trefuje pouze boční tyčku.V 90.min. konečně využijeme rohový kop a M.PAVELA doklepává do sítě,zvyšuje na 4:0 a je to jeho první gól v této soutěži.
            Závěrem děkuji všem domácím hráčům za zisk 3bodů(ty nás vyšvihly na přední místa tabulky,ale pozor soutěž je vyrovnaná) a bojovnost před dobrým domácím publikem.Po vítězném utkání propukly mohutné oslavy skupinových narozenin jež se protáhly déle….!V této činnosti asi nemáme konkurenci a je pro nás 1.B. třída málo!!!!
            Další utkání sehrajeme v sobotu 25.9.2010,kdy zajíždíme na hřiště mužstva VRCHOVINA,,B“ do vzdálené Radešínské Svratky.Utkání začíná v 15.30hod. a je opět vypraven autobus,který odjíždí ve 13.00hodin od Sokolské zahrady a cena zájezdu činí 100,-Kč.Doufám,že se opět zaplní a bude minimálně stejná nálada a atmosféra jako při zájezdu do Měřína!!!
                                                                                                                                 Z.D.

 

 
HODNOCENÍ TRENÉRA
Sokol HERÁLEC:
Od začátku s hrál vyrovnaný fotbal bez výraznějších šancí. Nám chyběl převážně střed hřiště, naopak soupeř na mě působil jako velice kompaktní mužstvo bez výrazných slabin. Oba jeho urostlí, draví a slušně technicky vybavení útočníci naší obraně dosti zatápěli. Klíčovým momentem první půle a možná i celého zápasu byl po čtvrt hodině hry vychytaný únik z poloviny hřiště heráleckého útočníka skvělým zákrokem Jirky MASTNÉHO. A tak opět platilo nedáš-dostaneš a po krásném pasu za obranu od Davida JIČÍNSKÉHO a bezchybnému naběhnutí Martina ONDRÁČKA, nekompromisnímu se prosazení proti dotírajícímu stoperovi a vyběhnuvšímu gólmanovi to bylo 1:0. Akce jako z učebnice… jen houšť… druhý důležitý okamžik zápasu. Poločas se dohrával za mírné převahy hostujícího mužstva. Heralečtí si vypracovali ještě několik slibných šancí, tutovku však již ne. Naopak po centru z levé strany Marek STEHLÍK orazítkoval hlavou tyčku překonaného brankáře.
V druhé půli se hrál opět vyrovnaný fotbal, kde nikdo nedaroval nikomu nic zadarmo. Stále měl Herálec malinko navrch v poli a to, až do 70. minuty, kdy to na sebe nekompromisně vzal do té doby nevýrazný Martin VRBKA. Nejprve se po sólu trefil z hranice šestnáctky k zadní tyči a do minuty po krásné kolmici a prostrčení míče za obranu od Marka STEHLÍKA tváří v tvář gólmanovi nezaváhal. To rázně otřáslo s hostujícími hráči a do konce zápasu se již do šance nedostali a téměř odešli ze hřiště. Naopak my mohli vyhrát i výraznějším rozdílem. Střídající hráči, kteří hru výrazně oživili se dostali hned do čtyř gólovek. Michal PAVELA se kromě jedné proměněné šanci dvakrát v hodně slibných situacích „neobvykle“ mýlil a Tomáš SIMANDL po obejití dvou protihráčů a po té i gólmana nastřelil pouze boční tyč. Zápas se v klidu dohrál a mohlo se oslavovat a že se za to zase pořádně zabralo.
V utkání slušné úrovně rozhodli tři klíčové okamžiky. Nejprve J. Mastný zabránil hostům jít do vedení, hned nato M. Ondráček zakončil svůj únik a místo 0:1 to bylo 1:0. Poté se dlouho hosté nezdávali a byli nebezpeční, až do chvíle č. 3, kdy je knokautoval M. Vrbka dvěma trefami během jediné minuty. Utkání se muselo líbit, ke klidnému průběhu přispěli všichni rozhodčí v čele s téměř bezchybným p. Hrůzou. I přesto, že byla sobota si naši fanoušci našli cestu na zápas a pokud budeme podávat podobné ba ještě lepší (těch chyb je tam stále moc a moc) výkony, tak nás jistě neopustí a já jim za to děkuji. Stejně tak děkuji klukům za odmakané hodiny před zápasem (pátek i sobota) na vybudování tréninkové plochy. Poslední týdny vzhledem k brigádám, pracovním povinnostem a mnohdy i nepřízni počasí trénujeme minimálně. Je vidět, že jsme jeden tým, jeden kolektiv, což potvrdila dlouhá sobotní noc…. chvílemi jsem si myslel, že jsme snad zase postoupili, když jsme viděl co se nás sešlo a „jak se umí Žele bavit“. Výpadků podobným těm ve Studenci se doufám v budoucnu největším obloukem vyhneme, to jsme nebyli my o tom jsme přesvědčen!!!
Moje přání do dalších dnů a týdnů zní: nepolevit v přístupu a ve výkonech na hřišti a zdárně dokončit práce na vybudování tréninkového hřiště a areál (vše na jednom místě), který by nám mohl kdekdo závidět, stále zvelebovat.
Nejlepší hráči: JIČÍNSKÝ David, MALÍK Martin, VRBKA Martin
VP