Želejuve - Muži A - Želetava A – Křižanov 4:1 (poločas 3:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava A – Křižanov 4:1 (poločas 3:0)

 

K dalšímu domácímu utkání jsme nastoupili v této sestavě:MASTNÝ J.-ONDRÁČEK P.,JIČÍNSKÝ D.,POLENDA T.,KASÁČEK K.-ONDRÁČEK M.,ČURDA M.,STEHLÍK M.,VRBKA M.,DANIEL Z.-VRBKA T.Na střídání připraveni:TOMÁNEK M.,SIMANDL T.,POLEDNA M.,MALIK M.Rozhodčím utkání byl p.NECHVÁTAL.
 
            Všichni jsme si byli vědomi důležitostí tohoto utkání proti velmi sebevědomému soupeři a po dvou výprascích konečně zase naplno zabodovat.Po úvodním oťukávání přichází první naše rychlá akce,k balonu se dostává na malém vápně Z.DANIEL a doráží do sítě –vedeme 1:0,moc důležitý začátek.To běžela 9.min.Hosté kontrují o minutu později vysoko nad.Ve 13.min. zahrávají rohový kop,ale ten v pohodě ubráníme.V 15.min. mají hosté opět výhodu rohového kopu,následuje dslší a hlavička nad naši branku.V 18.min. inkasují hosté žlutou kartu za faul.V této fázi utkání nás hosté přehrávají protože jsme až moc zalezlí na vlastní polovině a strachujeme se o výsledek.Ve 20.min. dobře zasáhne náš gólman J.MASTNÝ.Ve 24.min. zakončují hosté mimo.Ve 25.min. posílá náš trestný kop nad branku M.VRBKA.Ve 27.min. tentýž hráč ideálně kolmicí prostrčí balon mezi hostující obranu a M.ONDRÁČEK zvyšuje na 2:0.Ve 35.min. opět M.VRBKA vybídne ke skórování T,VRBKU a ten se nemýlí-vedeme 3:0.Ve 37.min. zakončuje D.JIČÍNSKÝ z poloviny hřiště nad branku.Ve 39.min. zahrají hosté trestný kop z levé strany,následuje hlavička a výborný zákrok J.MASTNÉHO.Při tomto zákroku je faulován a hostující hráč vidí žlutou kartu.Ve 45.min. vystřelí M.STEHLÍK,ale hostující gólman je připraven.Do 2.poločasu vstoupíme ustrašeně a ve 49.min hosté snižují na 3:1,tento gól je může dostat do zápasu,protože do konce je ještě hodně daleko.V 50.min. ubráníme trestný kop hostů.V 54.min. se konečně osmělíme nakrátko rozehraným rohovým kopem D.JIČÍNSKÝM,BALO SE DOSTÁVÁ K m.vrbkovi A JEHO PŘESNÝ CENTR POSÍLÁ HLAVOU DO BŘEVNA m.čurda.Škoda,pěkná akce!V 57.min. nevyužijeme další rohový kop.V 60.min. vyveze z vlastní poloviny balon T.POLENDA,pošle do úniku po levé straně Z.DANIELA,ten ho zpětně nachází na hranici šestnáctky a Tomáš pěknou střelou zvyšuje na 4:1.V 65.min. odchází K.KASÁČEK a nastupuje M.POLEDNA.V 68.min. další žlutá karta pro hosty za faul.V 71.min. žlutá karta pro hosty za hraní rukou,současně střídáme,odchází M.ONDRÁČEK a nastupuje M.PAVELA.V 75.min.vidí M.PAVELA žlutou kartu za faul a když pominu špatně zakončenou šanci,byl to jeho největší zákrok v utkání.V 76.min. zabrańujeD.JIČÍNSKÝ na brankové čáře cesto balonu do naší sítě.V 84.min. naposledy střídáme,odchází M.ČURDA a nastupuje T.SIMANDL.V88.min.uniká po lajně Z.DANIEL,přesným centrem nachází T.SIMANDLA a ten svoji šanci nevyužije.V 89.min.zakončují hosté nad naši branku,stejně jako v 90.min. po rohovém kopu.
 
            Další utkání sehrajeme v neděli 12.9.2010 od 16.00 hod. v MĚŘÍNĚ.Opět je vypraven autobus,který odjíždí ve 14.15hod. od Sokolské.Cena zájezdu je 80,-Kč.
HODNOCENÍ TRENÉRA
SK FC KŘIŽANOV:
Po druhém (tenisovém) výprasku (6:1) v řadě ve Studenci nás čekal nadmíru těžký soupeř, bývalý účastník A třídy, dvěma vysokými výhrami po sobě sebevědomý celek Křižanova. Sebevědomí dávali někteří jejich hráči najevo, již při naší rozcvičce a to různými komentáři na moje pokyny. Hold někdy je lepší zůstávat stát pevně na zemi, než se pohybovat v oblacích.
Do zápasu nemohli nastoupit pro zranění „krajem ostřílení“ VRANKA a MALÍK. Na toto velké oslabení jsem musel napasovat taktiku. Hráli jsme na 3 beky se dvěma předstopery-v moderním slabikáři, dvěma defenzivními záložníky, na jednoho klasického útočníka. Jasný pokyn byl hrát zezadu, se zavřenou defenzívou na malé ploše, nenapadat v hloubi soupeřovy poloviny, na rychlý přechod do útoku a rychlé brejky, postranní doplňování jediného útočníka. Hráči se však příliš zatáhli, až před naši šestnáctku a soupeři nechali příliš mnoho prostoru na polovině hřiště, kde už se mělo hrát natěsno. Nabídli jsme soupeři s jasnou výškovou převahou i přes moje upozornění přespříliš standardek, rohů. Naštěstí nabídnuté pološance soupeř nevyužil a tisíci procentní šanci zlikvidoval „zákrokem podzimu“ Jirka MASTNÝ. Naopak my jsme byli nezvykle produktivní, velmi dobře jsme řešili situace při protiútocích a kolem soupeřovy šestnáctky. Trochu první půle připomínala poslední naše domácí vystoupení proti Štěpánovu, tentokrát v opačném gardu. Soupeř hrál, měl jasnou převahu, ale my nelítostně trestali, využili na 95% nabídnuté příležitosti.
I přes jasné pokyny v kabině úvod druhé půle naši hráči tradičně nezvládli a už v 5 minutě dovolili soupeři zdramatizovat zápas. Naštěstí jsme ihned zvedli hlavy, hru vyrovnali a mladíček Tomáš POLENDA se poprvé v zápase vydal v 60. minutě na výlet a krásnou střelou „levačkou“ do šibenice z 20 m dal všem jasně najevo, kdo dneska bude brát všechny body. Poté se zápas dohrával v poklidném tempu, obě mužstva se dostali ještě do několika slibných šancích ale výsledek se již neměnil. Střelný prach byl vystřílen, krásná hlavička Martina ČURDY
skončila na břevně překonaného gólmana hostí, tutovky Pavely a zejména Simandla byly špatně vyřešeny.
Hráčem zápasu byl jednoznačně Martin VRBKA, který nahrál na tři góly, zejména jeho kolmice na Martina ONDRÁČKA při druhé brance byla výstavní. Ještě stihnul krásným centrem po rozehraném rohu posadit míč na hlavu Martina ĆURDY, jež zakončil do břevna (mohl mít čtvrtou asistenci v zápase). Hráči, až na přílišné zatažení v první půli a úvod druhé půle, taktiku zvládli a na hřišti bylo úplně jiné mužstvo než ve Studenci. Hráči dřeli , velmi dobře hru organizovali ti starší a tak určit 3 nejlepší hráče je pro mě velmi obtížné. Opakuji byl to kolektivní výkon, který dokázal smazat obavy s velkého oslabení v sestavě, zejména v obraně. Plně se projevila moje slova z minulého hodnocení, že každý jsme nahraditelný, každý jiným způsobem.
Je třeba výkon a přístup k zápasu zopakovat na půdě druhého Měřína a jsme přesvědčen, že poté nejsme bez šance bodovat. Každý zápas, proti každému soupeři začíná za stavu 0:0. Je na čase dovést nějaký bodík i z venku.
Děkuji početné domácí návštěvě za podporu a ocenění výkonu našich hráčů.
Nejlepší hráči: VRBKA Martin – POLENDA Tomáš, VRBKA Tomáš
VP