Želejuve - Muži A - Želetava A – Mohelno 2:1 (poločas 1:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava A – Mohelno 2:1 (poločas 1:0)

Příští utkání sehraje Želetava A v sobotu 23.10., 14:30 hod. v Šebkovicích

HODNOCENÍ TRENÉRA
MOHELNO:
Do dalšího okresního derby v řadě derby jsme nastoupili v této sestavě:
Mastný –
Malík, Polenda, Jičínský
Ondráček M., Vrbka M. ,Čurda, Stehlík, Daniel
Vrbka T., Pavela
Náhradníci: Simandl, Poledna M., Šrutka (všichni dorost)
Střídání : 64´ Simandl –Pavela, 66´ Poledna – Čurda, 80´ Šrutka - Daniel
V chladném typicky podzimním počasí jsme nastoupili do zápasu proti, pro nás velmi neznámému soupeři, týmu MOHELNA. Od začátku se hrál poměrně vyrovnaný fotbal bez velkého nasazení. My jsme vzhledem k nedostatku beků museli nastoupit se třemi obránci. Soupeř byl výškově někde jinde a tak největší nebezpečí hrozilo ze vzduchu, ze standardek. V první velké šanci se ocitnul soupeř po přísně nařízeném trestňáku z 18 m, kdy nás zachránila tyč. Poté ještě hráči MOHELNA pohrdli jít do vedení, když min. dvakrát v gólových  situacích mířili nepřesně a několikrát nás podržel brankář  Jirka MASTNÝ. Postupně jsme se osmělovali a pokud jsme kombinovali po zemi a nenakopávali nesmyslně vysoké míče dopředu, tak jsme soupeře začali přehrávat. Celkově však byl poločas vyrovnaný, jelikož jsme si i my vytvořili tři gólovky. První dvě nedotáhl do konce ONDRÁČEK Martin nedůrazným zakončením. Tu v poslední minutě zakončil levačkou Martin ĆURDA , téměř se závěrečným hvizdem sudího do šibenice bezmocného gólmana hostí. Konečně trefa tohoto hráče po delší střelecké pauze, a opravdu famózní, hrozně důležitá.
Po korekturách v sestavě jsme nastoupili do druhé půle s cílem hrát max. po zemi a max. kombinovat. Oživená záloha přepnula na vyšší rychlostní stupeň a zejména Martin VRBKA hrál velký zápas. I ostatní hráči na změněných postech plnili úkoly a najednou se hrálo na jednu branku a to na Mohelenskou. Místy nešlo nezatleskat opravdu vydařeným kombinacím, kterým chybělo jediné a to gólové zakončení velkých šancí, zejména v oblasti malého i velkého čtverce. Z velké převahy jsme vytěžili pouze jediný gól, když se ze 7 metrů nemýlil v 60. minutě Marek STEHLÍK. Soupeř nás ohrožoval sporadicky, naše obrana hrála spolehlivě. V 76. minutě jsme však nevěnovali patřičnou pozornost centru z trestného kopu a inkasovali nepříjemný kontaktní gól. Naštěstí jsme neznervózněli, nadále dobře kombinovali a soupeře taktickou hrou do vážnější šance nepustili, ba naopak jsme mohli skóre navýšit a to hned několikrát. Jenom střídající dorostenci se všichni dostali do brankových příležitostí, poslední Honza ŠRUTKA to dokonce za posledních 12 minut stihnul dvakrát…snad příště.
Po výprasku v Jakubově jsme odehráli velmi slušné utkání, zejména druhá půle se musela divákům , kteří si našli v chladném počasí cestu na zápas, líbit. Já jim za to děkuji, že nás neopouští, věří nám a stále nás podporují. Nezanevřeli na nás ani po mizérii v Jakubově a toho si nesmírně vážím. Hrát v takové zimě a bez nich by nebylo vůbec jednoduché. Klíčovým momentem bylo, že soupeř nešel do vedení, jelikož příležitosti na to měl. Všichni víme jak se nám těžce hraje, když jako první inkasujeme. Poté co jsme začali kombinovat po zemi a zvýšili pohyb, tak jsme byli s menšími výpadky, až do závěrečného hvizdu pány na hřišti. Nakonec soupeř mohl odjet s pořádnou nadílkou, jelikož těch možností skórovat ve druhé půli bylo snad na sedm. Poslední čtvrthodinku za nerozhodnutého stavu jsme odehráli s 5 – slovy pěti dorostenci na place a to je nesmírně pozitivní do budoucna. Svůj křest si odbyl Honza ŠRUTKA v 16 letech a hned mohl být slavný. Pokud by nezůstali na hřišti třicátníci a výše (Mastný, Jičínský a Stehlík), tak jsme dohrávali zápas s hráči s věkem od 16 do 21 let. Nejstarším by byl s necelými 22 roky Martin MALÍK (16 let – 2, 17 – 3, 19 – 2 a 21 – 1). Táži se?Ještě někdo pochybuje o špatné práci s mládeží v posledních létech???
Po pochmurném minulém víkendu bylo nyní zase trochu veseleji a to i přes porážku dorostu. Náladu a naději do budoucna jistě zvedly i výsledky voleb a záruka, že mladé rodiny s dětmi v budoucnu nebudou po nějakém tom dětském hřišti a dalším hřišti pro veřejnost, které je již rozestavěné, po Želetavě a místních částech (Bítovánky, Horky, Šašovice) beznadějně pátrat. Fotbal, tak bude mít záruku příchodu dalších sportovních nadějí, které jistě „ŹELETAVSKO“ v budoucnu ještě více zviditelní.
Nejlepší hráči:  Martin VRBKA (nejlepší hráč utkání) – Marek STEHLÍK, Tomáš POLENDA
Tentokrát to byl opak Jakubova, kdy jsem nikoho nemohl najít – nyní bylo obtížné vyjmenovat pouze tři hráče. (velice se mi líbili všichni dorostenci , Jičínský na levé straně, jistota Mastného a výkon všech v druhé půli , zejména těch, kteří změnili posty)
VP