Želejuve - Muži A - Želetava A - Hrotovice 3:3 (poločas1:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava A - Hrotovice 3:3 (poločas1:1)

27. 5. 2014

Góly: 22. Pacas, 63. Vranka, 87. Simandl – 2. a 82. Blatný (druhý z PK), 88. Salák. Rozhodčí: Budín. ŽK: 5:3. ČK: 0:1 (41. Holoubek). Diváci: 130. Poločas: 1:1. Tománek – Polenda – Malík (59. Daniel), Jičínský – Vranka, Svoboda (75. T. Vrbka) – Ondráček, Martin Vrbka, Michal Vrbka – Simandl, Pacas. 

Ve slunném nedělním odpoledni hostilo mužstvo Želetavy „A“ svého soupeře z Hrotovic. Již ve druhém zápase po sobě se museli domácí obejít bez své brankářské jedničky J. Mastného (svalové zranění), kterého zastoupil M. Tománek. Ten měl práci hned ve druhé minutě utkání, kdy na centrovaný míč do vápna nabíhá hrotovický forward, který ze vzájemného vzdušného souboje s Tománkem vychází vítězně a posílá hrotovické do vedení (0:1). Hosty tato branka hned v úvodu utkání nabudila a i nadále si vytvářeli šance. Domácí se dostávali více do hry kombinací středem hřiště. Ukázkově se prosadil Martin Vrbka, jehož střelu brankář konečky prstů vyrazil na břevno a následnou dorážkou A. Pacas zařídil vyrovnání (1:1).  V 41 min. dostal hostující Holoubek po druhé žluté červenou kartu, když před vápnem nedovoleně zastavil pronikajícího M. Malíka – standardní situace bez využití. Do poločasu ještě měli šanci domácí ale centr A. Pacase neměl ve vápně kdo zakončit.

Ve druhé půli se hosté již hrající v deseti i nadále dostávali do šancí a v 55 min. z přímého kopu nastřelují tyč. V 63 min. Želetava strhla vedení na svou stranu, když Michal Vrbka přihrál P. Vrankovi, který neměl problém se zakončením (2:1). Želetava se dál snažila soupeře přehrát a navýšit svůj gólový náskok, což ovšem mělo za následek až přílišné otevření hry a možnosti brejků Hrotovic. Jeden z brejků zastavuje ve svém vlastním vápně nedovoleně želetavský M. Ondráček a z nařízené penalty vyrovnává Blatný na (2:2). Želetava se snažila výsledek zvrátit ve svůj prospěch a v závěru se nadechla k závěrečnému tlaku a byl u toho opět Michal Vrbka, který vybídl ke skórování velmi aktivně hrajícího T. Simandla, jenž v 87 min. posílá Želetavu do vedení (3:2). Radost želetavských z vedení netrvala dlouho, protože i hned po rozehrání se Hrotovice dostávají po levé straně k vápnu Želetavy a centrovaný míč si M. Tománek před dotírajícím Salákem sráží za svá záda (3:3).

Zápas tedy končí remízou a následnou dělbou bodů. Vzhledem k vítězství Žďáru, Nové Vsi a Herálce se tak Želetava propadla na čtvrtou pozici se ztrátou pěti bodů na vedoucí Žďár. Možnost reparátu bude mít Želetava v sobotu 31.5.2014 od 16:30, kdy zavítá na hřiště soupeře ze Štěpánova. Zde ovšem nebude Želetavu čekat jednoduché utkání. Štěpánov ve svém posledním domácím zápase „vypráskal“ Velké Meziříčí 7:0 a v tomto kole zvítězil na hřišti Křoví 3:2.