Želejuve - Muži A - Želetava A - Moravské Budějovice B 6:1 (3:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava A - Moravské Budějovice B 6:1 (3:0)

22. 4. 2010

ŽELETAVA „A“ – M. BUDĚJOVCE „B“

6:1 (3:0)

 

 K domácímu utkání II. třídy jsme nastoupili v následující sestavě:  VESELÝ M., ŠTORK S., JIČÍNSKÝ D., ONDRÁČEK P., MASTNÝ T., ONDRÁČEK M., STEHLÍK M., VRBKA M., MALÍK M. – ČURDA M., DANIEL Z. Na střídání připraveni: POLENDA T., KOS Z., TOMÁNEK M., POLEDNA M. Rozhodčím utkání byl p. Cabadaj.

 Do utkání vstupujeme aktivně a již ve 2min. kapitán D. JIČÍNSKÝ střelou za hranicí šestnáctky otevírá skóre – vedeme 1:0. Ve 3min. samostatná akce M. STEHLÍKA končí střelou do gólmana. Po dobrém začátku přichází neurovnaná hra. V 11min. zakončuje mimo M. ČURDA. Ve 13min. střelu hostů zneškodňuje M. VESELÝ. V 17min. zakončuje po rohovém kopu mimo D. JIČÍNSKÝ. V 19min. v obrovské šanci M. ONDRÁČEK, stejně jako v minulých zápasech, opět do gólmana. Ve 23min. se po straně prosadí Z. DANIEL, dobrým centrem nachází P. ONDRÁČKA a ten trefuje břevno hostující branky. Ve 25min. náš roh bez využití. Ve 28min. hosté mimo. Ve 30min. po trestném kopu D. JIČÍNSKÉHO v šanci M. ONDRÁČEK, znovu do gólmana. Ve 31min. střelu D. JIČÍNSKÉHO likviduje hostující gólman. Ve 32min. projde samostatně M. MALÍK a zvyšuje na 2:0. Ve 33min. v šanci M. ČURDA, střela končí nad brankou. Ve 37min. dobrý náběh M. STEHLÍKA, centr na volného M. ONDRÁČKA, šance kterou snad nejde nedat a vedeme 3:0. Snad se MARTIN zbavil střelecké smůly a nemohoucnosti! O poločase střídáme, odchází zraněný S. ŠTORK a nastupuje Z. KOS. Ve 47min. dostávají hosté žlutou kartu za řeči. V 50min. náš roh, T. MASTNÝ zakončuje hlavičkou mimo. V 53min. po trestném kopu střela M. ČURDY, následuje rohový kop. Ten rozehrává M. ČURDA a M. STEHLÍK hlavičkou zvyšuje na 4:0. V 56min. po centru M. ONDRÁČKA zakončuje vysoko nad M. STEHLÍK. V 57min. zvyšuje na 5:0 střelou z trestného kopu D. JIČÍNSKÝ. V 60min. rozehrávají hosté trestný kop, laxní přístup našich hráčů a je sníženo zbytečnou brankou na 5:1. V 70min. zakládá, nejlepší hráč na hřišti, D. JIČÍNSKÝ pěknou akci, nachází naběhnutého M. MALÍKA a ten zvyšuje na 6:1. V 62min. trestný kop hostů nad naši branku. V 76min. přichází naše dvojité střídání, odchází M. a P. ONDRÁČEK a nastupuje T. POLENDA spolu s M. POLEDNOU, pro kterého je to debut v tomto týmu. V 82min. hostující faul, druhá žlutá a červená karta. Trestný kop M. ČURDY vytěsní gólman na roh a ten zůstane nevyužit. V 84min. dobrá rána T. POLENDY, gólman kryje. V 85min. pálí mimo M. VRBKA. V 86min. po našem rohu hlavičkuje mimo M. STEHLÍK.

 Závěrem děkuji domácím hráčům za zisk tří povinných bodů, které nás po klopýtnutí Rudíkova opět vynesly, díky lepšímu skóre, na čelo tabulky. Ta se nyní pěkně vyrovnala a 5 mužstev je seřazeno ve třech bodech a boj o postup bude ještě hodně zajímavý a dramatický!!! Věřím, že v něm sehrajeme důstojnou roli, zvláště po uzdravení hráčů a konsolidaci v sestavě náš výkon bude mít vzrůstající tendenci.

 Další utkání sehrajeme v sobotu 24. 4. 2010 v ŠEBKOVICÍCH s místním „B“ týmem a utkání začíná v 16hod. Srdečně tímto zvu Želetavské příznivce, přijeďte nás povzbudit!

  Z. DANIEL

 

HODNOCENÍ TRENÉRA:

Po dvou prohrách v řadě jsme nastupovali s jediným cílem a to plně bodovat a zlomit, utnout nepodařený vstup a výsledky v jarní části. Do zápasu nemohli nastoupit vyloučení Vranka a Pavela, z marodů byl nucen nastoupit Štork, který však opět nedohrál a pro zranění musel v poločase střídat. A tak jsme s dalším zraněným Stehlíkem a čtyřmi dorostenci nakonec nějak mužstvo sestavili. I přes vysokou výhru jsme podali pouze průměrný výkon a naše největší slabiny a to pohyb bez míče, zabíhání do volných prostorů, kombinace v rychlosti, standardní situace, rychlé přenášení hry, častá střelba… byly opět viditelné. Co je nepřehlédnutelné je dlouhé, zbytečné držení míče namísto rychlé kombinace, rychlého přenášení hry. Tou největší slabinou však zůstává proměňování čistých brankových příležitostí, protože těch jsem napočítal v každém z poločasů min. osm.

 

Důležité však je, že jsme nakonec zápas zvládli, místy byly vidět i náznaky slušných akcí. Hráčům je třeba poděkovat za disciplinovanost, hru bez jediné ŽK. K naprosto bezproblémovému a poklidnému zápasu přispěl bezchybný výkon hlavního rozhodčího Cabadaje, kterému dobře sekundovali oba asistenti.

 

Vítězství nelze přeceňovat, protože při vší úctě k soupeři na slabšího protivníka těžko do konce sezony narazíme. Je zřetelné, že našim hráčům chybí trénink na kvalitním terénu (minulý týden nám počasí vůbec nedovolilo trénovat) a kontrola míče je tak na nízké úrovni. Musíme doufat, že se počasí umoudří, zlepší se kvalita trávníku, větší trénovaností, návratem vyloučených a zraněných hráčů půjdou naše výkony jen a jen nahoru. Vršek OP se neuvěřitelně vyrovnal a o postup hraje hned pět mužstev a to dává záruku, že se bude rozhodovat, až do posledního kola.

 

Nejlepší hráči : Jičínský, Malík, Daniel