Želejuve - Muži A - Želetava A - Nová Ves 3:1, poločas (2:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava A - Nová Ves 3:1, poločas (2:0)

14. 4. 2014

Góly: 25. vlastní, 43. Šrutka, 84. Martin Vrbka, 51. Havlík. Rozhodčí: Šetek. ŽK: 2:2. ČK: 0:1 (87. Ondřejka). Diváci: 140. Poločas: 2:0

Očekávaný duel se odehrál před zraky více než 140 diváků, kteří byli zvědavi, jak si domácí Želetava povede proti soupeři, který ji v tabulce hodně těsně dýchal na záda. V začátku utkání bylo k vidění počáteční oťukávání a bylo znát, že soupeři přistoupili k utkání s opatrným stylem. Byla to však domácí Želetava, která první zahrozila, když centr M.Čurdy zakončoval domácí forward A.Pacas hlavou nad bránu Nové Vsi. V další šanci se ocitl želetavský D.Jičínský, který trefil pouze boční síť. Šanci na druhé straně měla i Nové Ves ale střela hlavou mířila nad. Hosté dále hrozili svým rychlým přechodem do útoku ovšem dobře se vracející domácí ve spolupráci s brankářem J.Mastným žádnou vážnější šanci nepřipustili. Ve 25 min. přichází želetavský centr do vápna Nové Vsi, kde si pod tlakem hostující bek sráží hlavou k radosti všech přítomných do vlastní sítě (1:0). Domácí tato branka uklidnila a do poločasu po rohovém kopu M.Vrkbky zvyšuje vedení Želetavy hlavou zakončující J.Šrutka (2:0).

Domácí tak šli do kabin za příznivého stavu (2:0).

Do druhé půle vstoupili lehce aktivnější hosté. V 50 min. zahrávali rohový kop a hostující Havlík se při zakončení nemýlil (2:1). Utkání naznačovalo, že se Nová Ves s nepříznivým výsledkem rozhodně smířit nehodlá. Nebezpeční byli hosté především ze střílených centrů do vápna, kde ovšem vše likvidoval svými výběhy zkušený golman J.Mastný. Dále se boj odehrával především mezi vápny soupeřů. V průběhu 83 min. založila oku lahodící akci Želetava, kdy T.Simand na půli efektivně patičkou sklepl na rozběhnutého M.Vrbku, který s rychlostí „závodního cyklisty“ pře sprintoval s míčem půl hřiště a následně podél padajícího brankáře rozvlnil síť Nové Vsi (3:1). Domácí příznivci tak začínali slavit. Pomyslný „hřebíček do rakve“ mohl 2x zatlouci střídající Z.Daniel ale nedokázal své dva rychlé průniky zužitkovat. Posledním hráčem, který se tak zapsal do statistik utkání, byl v 87 min. hostující Ondřejka, který po druhé žluté viděl od hlavního arbitra Šetka červenou kartu.

Želetava tak získala velmi cenné body v boji o první místo. Svoji kvalitu však bude muset potvrdit hned v dalším soutěžním utkání, kdy zajíždí na horkou půdu rezervy Žďáru nad Sázavou „B“. Na toto utkání doprovodí své hráče i početná skupina želetavských příznivců, kteří organizují svůj vlastní výjezd. Naváže tak Želetava na vítěznou šňůru?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář