Želejuve - Muži A - Želetava A-Litohoř 5:2
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava A-Litohoř 5:2

27. 8. 2007

Ve třetím kole III. třídy jsme hostili tým z Litohoře a nutně potřebovali konečně zvítězit a zvednout si sebevědomí. Nastoupili jsme v této sestavě:

Veselý M.-Štork S.-. Jičínský D.,Chalupa M., Kasáček K. – Chaloupka J., Stehlík M., Kasáček D., Kounek S. – Dohnal J.,
Vrbka M.

Na střídání připraven Tománek M., Pavela M., Ondráček M., Poledna R.

Před opět početnou návštěvou diváků dal v 16,30 hod. rozhodčí SOBOTKA pokyn ke hře.Povinnost doma vyhrát a nezklamat diváky ze začátku svazovala nohy, takže soupeř měl hned velkou šanci, ale naštěstí neproměnil a dostali jsem se do hry a hned v 8.minutě jsme šli do vedení po vydařené „sváteční“ střele D. Kasáčka za hranicí šestnáctky – 1:0. Dostáváme soupeře pod tlak, ale z ojedinělého protiútoku (možná i z offsidové pozice) soupeř v 15.minutě srovnává na 1:1, což nás mírně rozhodilo, ale opět soupeře přehráváme, vytváříme si šance, bohužel nám chybí jako v minulém utkání štěstí potřebné ke vstřelení uklidňující vedoucí branky. Za zmínku 100% šance J. Dohnala, sám na branku, ale střílí mimo. Ve 43. min. přichází trest v podobě vedoucího golu hostí po hrubé chybě brankaře M. Veselého, který podběhl centr – 1:2. Gol do šatny všechny doslova zmrazil, ale domácí hráče nezlomil!!! Do druhého poločasu nastupuje místo M. Vrbky M. Pavela s úkolem oživit útočnou sílu mužstva. Naději za zvrat v utkání zařídil hned ve 47. min.J. Dohnal, kterého musel soupeř ve vápně faulovat a rozhodčí Sobotka nařizuje pokutový kop.

Odpovědnost při zahrávání na sebe bere údajně muž bez nervů (kapitán D. Jičínský) a nemýlí se – vyrovnáno 2:2 a začínáme od začátku!!! Hosty brzké vyrovnání zlomilo, jenom bránili a byla jen otázka času, kdy přijdeme do tolik potřebného vedení, které by přineslo klid na domácí kopačky. Začal opět „Festival neproměněných příležitostí!!!“ V 65. min. nucené střídání, místo zraněného J. Chaloupky nastupuje M. Ondráček, jsme jasně lepší, ale ne a ne dát gol a minuty utíkají. A je to konečně tady!!! 75. min. zápasu se prosadil M. Stehlík a vedeme 3:2. Hosté se ještě chvílemi snaží klást odpor, ale na hřišti je pouze jedno mužstvo, a to mužstvo domácích, které převádí líbivou kopanou, což oceňují i diváci. V 79.minutě soupeře definitivně dorazí opět M. Stehlík – 4:2. v 85.minutě naposledy střídáme, místo S.Kounka jde do hry R. Poledna. Přichází 88.minuta a vedeme 5:2, to když M. Stehlík docílil hattricku! Rozhodčí nastavuje tři minuty, ale je to jenom povinnost zápas dohrát a KONEČNĚ si vychutnat vítězné pocity – je tu konec, vyhráváme 5:2 a po dobře odvedené práci můžeme odhodit ten balon, který tížil, v podobě špatného startu do soutěže.

Na závěr musím své hráče pochválit za vítězství, předvedený srdnatý výkon a psychickou odolnost splnit úkol před domácími diváky (asi 100 lidí). Samozřejmě děkuji i těmto divákům za vytvoření výborné atmosfery a skutečně domácího prostředí a všem, kteří přiložili ruku k dílu a zasloužili se o pěkné odpoledně (na mysli mám pořadatelskou službu a občerstvení).

Příští utkání hrajeme v sobotu 1.9.2007 v 16,00 hodin v RADOTICÍCH.