Želejuve - Muži A - Želetava-Police 5-1
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava-Police 5-1

28. 5. 2007

Při vědomí potupného čtyřgólového debaklu, který si želetavští fotbalisté odvezli na podzim z Police, nastoupili ve 14. kole naši hráči proti tomuto soupeři k domácí odvetě s touhou protivníkovi vše vrátit i s úroky. Tomu od úvodních minut nasvědčovala výrazná převaha Želetavy, která vyústila v nesčetné množství nevyužitých gólových příležitostí včetně penaltové, které se chopil sám ve velkém vápně faulovaný J. Chaloupka, jež ovšem z desítky branku minul. Neproměněný pokutový kop domácí naštěstí nefrustroval. Nápor Želetavských pokračoval a ve 33. minutě byl korunován proměněným sólem kapitána D. Jičínského poté, co hostům nevyšla ofsajdová past, do které byli během zápasu častokrát lapeni naši útočníci.

Druhý poločas jsme načali poněkud vlažněji, kdy i hosté se dostávali do náznaků příležitostí. V 55. minutě jim bohužel nahrálo nedorozumění při vzájemné komunikaci mezi brankářem M. Veselým a šéfem obrany R. Dohnalem, po kterém padla velmi kuriózní branka – M. Veselý nastřeli hostujícího útočníka, od kterého se míč odrazil do želetavské sítě. Situaci musel opět zachraňovat D. Jičínský. V 60. a 64. minutě využil své „gólovky“ a nepopiratelně se tak stal mužem zápasu. Konečnou podobu výsledku dali svými brankami M. Chalupa, který v 74. minutě gólem z otočky našim „hračičkám“ ukázal, jak se pohotově zakončuje ve velkém vápně, a J. Dostál, jež dorazil balón do prázdné branky v 90. minutě.

Kolorit utkání byl bohužel negativně narušen oběma soupeři. Na straně hostů to byla značně nepřiměřená hrubost, se kterou na promáčený trávník nastoupili. Naštěstí jejich velmi nebezpečné zákroky žádný z našich hráčů zraněním neodnesl. V mužstvu domácích se zase předvedli naši útočící „playeři“. Za stavu 4:1 neproměnil M. Stehlík své třetí sólo na brankáře, přičemž se vzápětí „poštěkal“ s M. Pavelou. Jejich vzájemná slovní šarvátka nejvíce rozlobila R. Dohnala, jež ještě na hřišti oznámil všem přítomným své rozhodnutí předčasně ukončit svoji činnost v mužstvu mužů. Doufejme, že svůj záměr ještě přehodnotí.

Želetavská sestava: Veselý Miloš – Dohnal Radek, Mastný Tomáš, Čermák Zdeněk (70. Dostál Jiří), Chalupa Michal - Chaloupka Jiří, Kasáček Dušan, Stehlík Marek, Jičínský David – Pavela Michal, Kasáček Kamil (75. Hybner Michal)

 

Příští zápas sehraje želetavský oddíl mužů v neděli 3.6. 16:30 hod. ve Štěměchách.