Želejuve - Muži B - Želetava B - Kouty B 2:0 (0:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava B - Kouty B 2:0 (0:0)

23. 10. 2007

Za velmi chladného počasí na mokrém terénu, kde ještě pár hodin před výkopem ležela souvislá sněhová pokrývka, přivítalo želetavské „béčko“ rezervu Kout. Šlo o poslední mistrovské utkání IV. třídy v tomto roce, a tak jsme se chtěli s podzimní sezónou rozloučit na domácím hřišti vítězstvím. Museli jsme se ovšem potýkat se soupeřem, který nepřijel pouze bránit, a který se vyznačoval na IV. třídu poměrně slušnou kombinační hrou. Tou nás v první půli převyšoval, nám se kombinace nedařila a situaci jsme si častokrát ulehčovali dlouhými nákopy, které vedly pouze k ojedinělým náznakům šancí. Kouty si naopak během první půle vytvořili územní převahu, ze které vyplynula řada standardních situací. Zejména po rohových kopech, které hosté zahrávali velmi chytře, se v našem pokutovém území odehrála řada závarů. Ty ale zůstaly díky koncentrovanosti při bránění a výkonu gólmana nevyužity.

Druhá půle nabídla trochu jiný obraz hry. Kombinačně jsme se soupeři více než vyrovnali a naše šance byly pro brankáře hostů stále nebezpečnější. Již deset minut po přestávce se na hranici „šestnáctky“ uvolnil M. Vrbka, který krásnou křížnou střelou nedal Koutskému gólmanovi šanci. Uklidňující dvougólové vedení zařídil o další čtvrt hodiny později M. Ondráček. Další gól měl „na hlavě“ D. Hybner. Ze dvou metrů ovšem přestřelil. V závěru utkání si hosté vytvořili tlak, ze kterého si však zásluhou defenzivní hry celého mužstva Želetavy vyložené šance nepřipravili.

Závěrem je třeba ocenit především nulový počet obdržených branek. Naše rezerva dostala v soutěži během podzimu nejvíce gólů, což z ní činí nejhůře bránící tým. To, že jsme z tohoto utkání vyšli s čistým štítem, je podloženo především poctivou hrou dozadu, disciplínou všech hráčů v poli a spolehlivým výkonem brankáře. V podobném trendu bychom rádi pokračovali i v jarní části soutěže.

Želetavská sestava: Tománek Marek – Novák Václav, Kos Zdeněk, Vyskot Ondřej, Křivan Milan – Hybner David, Vrbka Martin, Dostál Jiří (65. Šenekl Jan), Daniel Zdeněk (56. Poledna Rostislav) – Ondráček Martin, Čurda Martin (80. Hybner Michal)