Želejuve - Aktuálně - Simandl se vrátil do Třebíče jako kapitán Břeclavi
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Simandl se vrátil do Třebíče jako kapitán Břeclavi

10. 10. 2013

 ONDREJ DUDÁŠ

„Z mého pohledu samozřejmě neúspěšný zápas. První poločas jsme byli lepší, ten druhý jsme naopak totálně zpackali,“ povzdechl si pětadvacetiletý fotbalista, který v Břeclavi kroutí už svou šestou sezonu.

Před zápasem měl zvýšenou motivaci, vždyť právě z Třebíče v patnácti letech odešel do Sigmy Olomouc, odkud se pak přes třetiligové celky Hranic a Lipové dostal do břeclavského klubu.

„Těšil jsem se. Proti Třebíči si samozřejmě pamatuji jen přípravné zápasy, teď to bylo první soutěží utkání. Bohužel to nedopadlo. Na domácích bylo vidět, že se vezou na vítězné vlně, víc si věřili, bojovali a vlastně nakonec dotlačili alespoň jednou míč do branky. To se nám naopak nepodařilo,“ krčí rameny Simandl.

S Havránkem a Linhartem ve třídě

Na hřišti narazil i na svoje bývalé spoluhráče a vlastně i spolužáky. „S Havránkem a Linhartem jsem chodil do třídy a pár bývalých spolužáků jsem viděl i na tribuně,“ podotýká zkušený záložník, který pochází z Horek na Třebíčsku.

Tamní rodina Simandlů je fotbalová. Otec Jiří trénuje v krajském přeboru Vysočiny nedaleké Moravské Budějovice, bratr Tomáš je útočníkem A-třídní Želetavy, pod kterou vesnička Horky spadá.

Oba ale v hledišti chyběli, Budějovice tou dobou hrály ve Velké Bíteši, zvítězily tam 2:0 a Želetava doma hostila Vrchovinu B, mimochodem ji porazila 3:0 a Tomáš Simandl dával dva góly.

„Na mě se byla podívat jen mamka, která ale fotbalem taky žije,“ usmívá se břeclavský špílmachr.

V aktuální sezoně se nedaří

O návratu do rodných končin prý neuvažuje. „Za Břeclaváka se sice úplně nepovažuju, ale zatím nemám důvod odcházet,“ říká.

Jihomoravský celek na tom v tabulce není zrovna dobře. Na sestupovou pozici má pouze dvoubodový náskok.

„Omladil se tady kádr, někteří hráči odešli a ti noví se zatím ještě zapracovávají. Navíc my, co jsme tady delší dobu, v současné době nepodáváme výkony, jaké bychom měli, ale pevně věřím, že se to všechno otočí,“ říká sebekriticky.