Želejuve - Aktuálně - Vranka: Kdyby někdo před sezonou řekl, že budeme první, nevěřil bych
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vranka: Kdyby někdo před sezonou řekl, že budeme první, nevěřil bych

27. 8. 2011

 Želetava v posledním kole hostila celek Mohelna a byla papírovým favoritem, před začátkem střetnutí, ale nakonec se zrodil velmi těsný výsledek. „Všechno šlo až příliš hladce. Brzy jsme se dostali do vedení 3:0. Poté přišlo nejspíš uspokojení a přestali jsme hrát,“ řekl na úvod trenér Želetavy Pavel Vranka.

Tento regionální zápas ovšem nabídl v závěru velké drama. „Po poločase jsme zvýšili na rozdíl čtyř branek. Následně jsme po hrubce obrany inkasovali a na náš tým padla deka, že dostali branku. Od této chvíle jsme předváděli špatnou hru. Měli jsme špatný pohyb a nevyužívali jsme gólovky,“ pokračoval kouč lídra tabulky.
Nezkušenost
Určitou roli v tom, jak se zápas zdramatizoval, možná sehrála nezkušenost Želetavy, která má velmi mladé mužstvo. „Chtěl jsem, aby si to kluci užili a oni k tomu přistoupili laxně. Je to obraz mladého mužstva,“ řekl šéf lavičky.
V Želetavě ovšem panuje se vstupem do sezony maximální spokojenost. „Tento zápas byla taková menší kaňka, ale kdyby mi někdo před sezonou řekl, že budeme první, tak bych mu nejspíš nevěřil. S dosavadními výsledky jsem spokojený, ale poslední duel byl varováním,“ řekl na závěr trenér vedoucího celku.
Druhým týmem, který je na špici a má plný bodový zisk jsou Hrotovice, které jsou druhé pouze díky horšímu skóre. Poslední zápas zvládli Hrotovice na výbornou a doma jednoznačně zvítězili.
„Zápas jsem nesledoval od začátku, přišel jsem až v průběhu. Utkání hodnotím kladně. Vyšel nám začátek, a potom rozhodla červená karta, kterou dostal jeden z hostujících hráčů,“ řekl k poslednímu vystoupení Hrotovic trenér týmu Jan Dobrovolný.
V Hrotovicích takto povedený vstup do nového ročníku neočekávali. „Takový vstup do sezony jsme neočekávali. Vstoupili jsme do sezony na výbornou. Já osobně jsem nechtěl prohrát první duel,“ pokračoval kouč druhého mužstva.
Hrotovice vstupovaly do sezony s cílem hrát ve vrchní polovině tabulky. „Do sezony jsme nevstoupili s cílem udržet se a rozkoukat se, ale chtěli jsme hrát ve vrchní části tabulky. Ti kluci si to zaslouží hrát, jinak bychom se do vyšší soutěže nehrnuli. Před sestupem do Okresního přeboru jsme tuto soutěž hráli čtrnáct let a sestoupili jsme díky tomu, že náš střelec Miloš Salák odešel do Rakouska a nám chyběl koncový hráč. Poté se však vrátil a výsledky byly lepší. Jak je důležité ukázal v minulém ročníku a dokazuje to i teď, když rozhoduje svými góly zápasy,“ řekl na závěr trenér Hrotovic.

be038b72fb2444016fe3cbf3424750db.jpg