Želejuve - Muži A - Borovina-Opatov B - Želetava A 1:3
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Borovina-Opatov B - Želetava A 1:3

8. 4. 2009
BOROVINA – OPATOV „B“ – ŽELETAVA „A“

BOROVINA – OPATOV „B“ – ŽELETAVA „A“

1:3 (0:1)


K prvnímu ostrému jarnímu utkání II. třídy jsme zajížděli do OPATOVA. Kde nás hostil „B“ tým Boroviny. Do zápasu jsme nastoupili v následujícím složení: VESELÝ M. – KASÁČEK K., DOHNAL R., VRANKA P., JIČÍNSKÝ D. – KOUNEK S., STEHLÍK M., KASÁČEK D., MALÍK M. – ČURDA M., PAVELA M. Na střídání připraveni: TOMÁNEK M., VRBKA M., ONDRÁČEK M., MASTNÝ T. Rozhodčím utkání byl p. MALENA.

Na nekvalitním terénu se zpočátku obě mužstva oťukávala propagačními střelami – za nás M. PAVELA. K první vážnější akci se dostávají domácí, naštěstí zakončují mimo naši branku. Ve 12. min. zahráváme volný kop, ale jako vždy bez využití. Ve 13. min. ale zahřmělo (nejen z oblohy) a po pěkné akci po ose M. ČURDA – M. PAVELA balon končí v domácí síti. Vedeme 1:0! Pojistka mohla přijít v 16.min., kdy po chybně zahraném offsidesystému postupuje sám na branku M. ČURDA. Bohužel zakončuje do branaře. V 17. min. střílí nad branku K. KASÁČEK. V 19. min. zahrávají domácí roh a následně hlavička míjí naši branku. Ve 21. min. fauluje D. JIČÍNSKÝ, následuje trestný kop který je bez problémů odvrácen. Další trestný kop domácích ve 24.min. opět ubráníme. Ve 26. min. zakončuje mimo M. STEHLÍK. Ve 28. min. další roh domácích a to je vždy nebezpečí, hlavička mimo naši branku. Ve 35.min. další obrovská šance M. ČURDY, ale nastřeluje pouze tyčku a následná dorážka míří mimo branku. Velká škoda, mohlo se nám dýchat o hodně lehčeji. Ve 38. min. v šanci M. PAVELA, který těsně míjí domácí branku. Ve 41.min. další domácí roh, odvrácen na další a opět ubráněn. Ve 44. min. máme další roh my, ale proti rohům domácích jako slabý odvar a jde se do kabin. Nástup do druhého poločasu nám hrubě nevyšel a trestný kop domácích ve 46. min. odvrácen na roh a to je největší domácí nebezpečí! To se potvrdilo a po přesné hlavičce inkasujeme – srovnáno na 1:1. V tuto chvílí se ukázala síla a morálka mužstva, neklesli jsme do kolen ani po dalším trestném kopu domácích. V 55. min. zahrává trestný kop D. JIČÍNSKÝ, míč se v šestnáctce dostane volnému M. STEHLÍKOVI a ten přesně zakončí – vedeme 2:0 V 56. min. zahráváme volný kop odražený balón posíláme nad branku P. VRANKA. V 58. min. ubráníme domácí roh. V 60. min. zakončuje nad branku opět P. VRANKA a poprvé střídáme. Hřiště opouští K. KASÁČEK a jeho místo zaujímá T. MASTNÝ. V 61. min. kryje M. VESELÝ střelu domácích z trestného kopu. V 62. min. střílí nad branku M. ČURDA. V 73. min. užíváme další volný kop a podruhé střídáme, M. VRBKA nahrazuje M. PAVELU. V 76. min. zakončuje mimo branku M. VRBKA. V 80. min. další náš roh bez využití. V 81. min. se probije před domácí branku D. KASÁČEK, ale zakončení těsně míjí domácí branku. Mohlo být rozhodnuto. Domácí v 82. min. střílí nad naši branku, ale to už se blíží rozuzlení tohoto utkání. V 83. min. podnikáme rychlý protiútok do odkryté domácí obrany, M. STEHLÍK na hranici velkého vápna se snaží v samostatném průniku překonat domácího gólmana, což se mu nepodaří, ale povalením ho vyřadí ze hry (hokejový prvek ze skončené sezóny) a pro M. VRBKU není problém poslat míč do sítě a vedeme 3:1. Do konce utkání zbývá pár minut a víme, že je rozhodnuto! Naposledy střídáme, odstupuje S. KOUNEK a nastupuje M. ONDRÁČEK. Do konce utkání se již nic nezmění, získáváme důležité 3 body za výhru 3: 1 a posouváme se na 8. místo v tabulce II. třídy.

Závěrem děkuji všem hráčům za bojovný a obětavý výkon jež nás dovedl k výhře a ke zvednutí sebevědomí. Zároveň děkuji též želetavským příznivcům, kterých se sjelo do OPATOVA velké množství a zvu je tímto na další zápas. Ten se uskuteční v neděli 12.4.2009 v 15. 30 hod. a hostíme v něm mužstvo Rokytnice nad Rokytnou, který je naším sousedem v tabulce. Přijďte nás povzbudit v co největším počtu, budeme to určitě potřebovat.