Želejuve - Muži A - Budišov – Želetava A 1:1 (poločas 0:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Budišov – Želetava A 1:1 (poločas 0:1)

Gól Želetavy: Malík Martin

Příští utkání sehraje Želetava A doma v neděli 11.5., 16:30 hod. s HFK Třebíč B

Další derby v rámci třebíčského okresu přineslo 20. kolo 1.A třídy. Želetava zajížděla na půdu mužstva Budišov-Nárameč. Lídr soutěže přijel do Budišova s jasným cílem – bojovat o plný bodový zisk. Vzhledem k posledním vzájemným duelům však bylo jasné, že je nebude čekat lehký úkol a to především z důvodu, že Budišov hrál v domácím prostředí.

V úvodu utkání se více do hry dostávali domácí avšak bez výraznějšího efektu. První příležitost ke skórování měla Želetava. Nicméně  po střele z poza vápna si museli přítomní diváci na první gól ještě počkat. Dále se hrál bojovný fotbal a případné Budišovské akce končili v rukavicích J. Mastného. Ve 33. minutě se dostal bojující M. Malík do přečíslení a jeho sólo skončilo rozvlněním sítě za zády budišovského gólmana (0:1). Malík tak oproti některým spoluhráčům již několikáté utkání v řadě potvrzuje svoji zlepšenou formu, kterou dokáže přetavit i ve vstřelené góly.

Do druhé půle vstoupili obě mužstva s odhodláním hrát útočný a důrazný fotbal. V 52 min. se dostal do 100% gólové šance želetavský T. Simandl ale svoji šanci doslova „zazdil“, když při svém průniku nastřelil pouze brankáře. Vzhledem k následujícímu vývoji se jednalo o zlomový okamžik utkání, protože z následujícího protiútoku se dostal k zakončení domácí K. Nováček, kterého ve vápně fauloval T. Polenda. Z nařízeného pokutového kopu srovnal domácí Hort (1:1). Hra se v následující fázi přiostřila. Důkazem bylo celkem sedm žlutých karet. Možnost strhnout vítězství na svoji stranu měl z nařízeného přímého kopu v závěru utkání želetavský T. Polenda. Ke škodě želetavských však jeho dobře mířený pokus míčem v síti neskončil a tak se obě mužstva rozešla s konečným výsledkem 1:1.

Vzhledem k ostatním výsledkům soupeřů tak Želetava drží „už jen“ jednobodový náskok na čele tabulky. V dalším kole přivítá Želetava na svém hřišti rezervní tým HFK Třebíč. Tento velmi zajímavý duel je na programu v neděli 11.5.2014 od 16:30. Aby se Želetava udržela na první příče, bude k tomu zapotřebí plný bodový zisk. Naváže Želetava na svoji domácí neporazitelnost?