Želejuve - Muži A - Herálec - Želetava A 7:0 (poločas 5:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Herálec - Želetava A 7:0 (poločas 5:0)

16. 6. 2014

K poslednímu utkání sezóny 2013/2014 zajížděla Želetava na půdu Herálce, který na dálku bojoval se Žďárem o postup do KP. I podle toho vypadalo nasazení domácích, kteří hned od úvodu diktovali tempo hry. Želetava v tomto utkání postrádala A. Pacase, P. Vranku a M. Malíka. Především absence dvou posledních zmiňovaných byla na hřišti znát. Do branky se po delší době postavila brankářská jednička J. Mastný, který doléčil své zranění. Ovšem návrat mezi tyče byl pro želetavského brankáře hořký a do poločasu pětkrát kapituloval. Ovšem popořadě…

Herálec si hned v úvodu utkání vytvořil několik slibných šancí, které Mastný ještě zlikvidoval.  Skóre se však poprvé měnilo v 8 min., když centrovaný balón do vápna Želetavy doráží do brány Boháč (1:0). O několik minut později posílá Bureš domácí do dvou brankového vedení (2:0). Bureš byl i u třetího gólu Herálce, když dorážel míč po střele do brány Mastného (3:0). Hosté byli stále pod tlakem a šance si příliš nevytvářeli, naopak po nedovoleném zákroku ve vlastním vápně zahrával Herálec pokutový kop a Skála navýšil na (4:0). Dílo zkázy v podobě „bůra“ dokonal do poločasu Slováček, jenž trestal tristní hrubku želetavské obrany (5:0).

Ve druhé půli odevzdaná Želetava inkasovala ještě 2x, když na 6:0 zvyšoval Ptaszek a v 57 min. Hamák (7:0). Herálec si následně vypracoval ještě několik šancí ale už bez gólového efektu. Želetava za nepříznivého výsledku stále podporována hloučkem svých příznivců se snažila alespoň o čestný zásah, kterého se však nedočkala. Zápas tedy skončil vysokou porážkou a Želetava si připsala jedno smutné prvenství. Jedná se o nejvyšší porážku v soutěžních utkáních od přihlášení mužstva Želetavy do okresních soutěží v roce 2006/2007. Želetava takto vysoko ještě neprohrála. K hodnocení jinak úspěšné sezóny se dostaneme v následujícím článku, který bude brzy uveřejněn.