Želejuve - Muži A - HROTOVICE – ŽELETAVA A 3:0 (0:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


HROTOVICE – ŽELETAVA A 3:0 (0:0)

13. 5. 2010

K těžkému a obávanému utkání II. třídy jsme nastoupili v této sestavě: VESELÝ M., MASTNÝ T., JIČÍNSKÝ D., ONDRÁČEK P., KASÁČEK K. – ONDRÁČEK M., STEHLÍK M., VRBKA M., MALÍK M. – ČURDA M., PAVELA M. Na střídání připraveni: TOMÁNEK M., KOUNEK S., VRBKA T., SIMANDL T. Rozhodčím utkání byl p. ČURDA.

            Ve 2min. utkání míří nad branku M. STEHLÍK. Domácí kontrují 2rohy, poslední zakončený hlavou mimo branku. V 11min. nevyužíváme trestný kop, stejně jako v 15min., kdy střelecký pokus M. PAVELY likviduje domácí gólman. Ve 20min. naše dva rohové kopy, druhý rozehraný nakrátko, ztráta balónu a rychlý protiútok domácích, naštěstí svoji šanci nepromění. Nutno dodat, že rohové kopy jsou naší velkou slabinou. Ve 23min. se po samostatné akci dostává do gólové situace M. MALÍK, na poslední chvíli domácí gólman zasahuje. Ve 25min. po autovém shazování domácích a našem zaváhání se rozezvučí tyčka branky jež hájí M. VESELÝ. Ve 26min. nevyužijeme rohový kop. Ve 28min. podnikne proti útok M. PAVELA, gólman vyráží do nepřipraveného M. ONDRÁČKA a balón končí mimo branky. Ve 35min. střelecký pokus M. ČURDY z dálky, gólman chytá. Ve 39min. uvidí domácí kapitán žlutou kartu za faul. Ve 40min. ubráníme rohový kop domácích. Ve 42min. následuje náš roh zakončený střelou M. ČURDY z dálky, ale gólman kryje. Ve 44min. dostává zbytečnou žlutou kartu za řeči M. VRBKA, není to u něj poprvé a osobně si myslím, že hráč v jeho „letech“ musí držet hubu a krok! V 51min. ubráníme další rohový kop domácích. V 56min. nás od pohromy zachrání bravurním zákrokem M. VESELÝ, následuje rohový kop a ten MILOŠ likviduje. V 57min. se už radujeme z vlastního gólu domácích, bohužel jeden z obránců ještě stačí před čarou odvrátit na roh a ten je jako tradičně jalový. V 61min. ubráníme trestný kop domácích. V 62min. dostává domácí kapitán za úmyslné hraní rukou druhou žlutou kartu a následně červenou domácí jdou do oslabení, ale naši borci toho netaktickou hrou nedokáží využít. V 63min. ubráníme další trestný kop domácích. V 70min. vidí za faul žlutou kartu P. ONDRÁČEK. V 71min. přichází naše dvojité střídání se snahou naši mdlou hru oživit a nastartovat. Odchází P. ONDRÁČEK  a M. VRBKA a do hry jde T. SIMANDL a T. VRBKA. V 76min. se síly na hřišti vyrovnávají, když červenou kartu za faul dostane K. KASÁČEK. Následný trestný kop domácích končí vysoko nad. V 81min. přichází naše poslední velká příležitost, kdy M. PAVELA trefuje břevno domácí branky. Od tohoto okamžiku přišel totální kolaps naší hry a v rozmezí 4min. inkasujeme z rychlých brejků domácích 3branky. A výsledek je pro nás krutý – prohráno 3:0.

            Závěrem bych chtěl napsat, že toto utkání bylo z naší strany a mého názoru nejslabší na jaře. Domácí projevili vetší vůli po vítězství a zcela zaslouženě vyhráli. Takto se o přední příčky hrát nedá, samo nepůjde nic a snad si z toho vezmeme ponaučení a předvedeme to již v dalším utkání. Více se k tomu vyjádří trenér V. P.

            Další těžké domácí utkání sehrajeme v neděli 16. 5. 2010 v 16.30hod. a hostíme v něm mužstvo z CHLÍSTOVA. Žádám tímto všechny želetavské příznivce, aby přišli na toto utkání se nejen podívat, ale také patřičně povzbudit. Děkuji.

                                                                                                                      Z. Daniel

HODNOCENÍ TRENÉRA:

HROTOVICE

K zápasu, jaký jsme odehráli v Hrotovicích, bych se nejraději nevracel, nejraději ani nehodnotil. Bylo to pro mě doposud největší zklamání mého působení u A mužstva. Tvrdím však, že každá prohra by měla být VÝHROU DO BUDOUCNA a tak nelze  tento zápas nezmínit, opomenout, přejít ho….

Klasické jarní problémy se sestavou (dva dorostenci 3 poločasy ze zápasů v pátek a v sobotu v nohách, další dva se stejnou zátěží na lavičce, zranění hráči, hráči nastupující se a po zranění, vykartovaní hráči…). To nebylo vše, při rozcvičce se „blokly“ záda i brankáři Veselému a musel nastoupit po obstřiku s nemalými problémy.

Začátek zápasu a celý první poločas jsme zvládli ještě obstojně, obrana pracovala, až na drobné chybičky velmi dobře. Hra se odvíjela převážně od vápna k vápnu, my jsme měli o jednu gólovku více, jinak byla hra vyrovnaná, chybělo jedno a to větší pohyb, větší agresivita, změna rytmu – rychlosti, nějaké sprinty jsem téměř nezaznamenal.

V kabině však rozhodně klid nebyl, hráčům byla podrobně vysvětlena taktika, jak soupeře překvapit, udolat jej, co na něj bude platit…. Vše však zůstalo pouze u přání a v kabině, hráči asi měli VYPNUTÝ SLUCH!!! Naopak někteří měli při nesmyslných připomínkách k rozhodčím ZVUK OPĚT  ZAPNUTÝ!!! To jak jsme se prezentovali na hřišti při početní převaze mi hlava nebere ještě teď. Takto zahodit skvěle se vyvíjející zápas venku s šestým týmem tabulky, je více než trestuhodné. Místo rychlé kombinace, přenášení hry, pohybu, zabíhání atd. jsme dělali vše opačně a domácí vůbec nepocítili, že hrají min. čtvrt hodiny oslabeni. Přišel trest a ČK pro naší neorganizovanou defenzívu a vyústění našeho opovržení porvat se o zápas, odvést si soupeřem nabídnuté body. Takto mužstvo z vedoucí pozice nehraje, takto se nebojuje o případný postup, takto není co v I.B dělat (kromě ostudy) – toto nebyl výkon ani na střed tabulky v OP!!! Vyhrála vůle po vítězství a ta byla jednoznačně na straně domácích, u nás nulová. K výhře stačil domácím průměrný výkon, využití našeho totálního nezájmu, špatné organizace hry. Až příliš okaté a nepřehlédnutelné bylo, jak mnohým došly v druhé půli síly a to i těm, kteří neměli v nohách z předešlých víkendových zápasů nic, ale spíše únavu z probdělých nočních či ranních hodin před zápasem. Nebyl hráč, který by v posledních dvaceti minutách seskupil a organizoval hru, rozestavení hráčů a na to je každý trenér krátký, když pokyny nemá přes koho přenést na plac, do hry. Nechápu, když rozhodčí předvedou téměř bezchybný výkon, dokážeme vlastní nedisciplinovaností, nezájmem zápas takto zpackat.

Je třeba se zamyslet nad zbývajícími zápasy, na přístupu každého hráče, kde chceme v tabulce skončit, jak vylepšit tréninkové podmínky……já podobné úlety jako se odehrály v Hrotovicích tolerovat nebudu a mužstvo s takovýmto zájmem trénovat nemíním, nemíním si kazit jméno a hazardovat s volným časem a finančními výdaji…. vše lze jistě využít mnohem příjemněji!!!

Nejlepší hráči:    0     (pouze hráči se zraněními – Veselý, Stehlík)