Želejuve - Muži A - Jemnicko B - Želetava A 2:3
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jemnicko B - Želetava A 2:3

10. 10. 2007
 

V 9. kole III. třídy jsme zajížděli do Vratěnína, kde nás hostil tým Jemnicko „B“ a k utkání jsme nastoupili v tomto složení: Veselý M. – Chaloupka J., Mastný T., Dohnal R., Jičínský D.- Kounek S., Stehlík M., Kasáček D., ‚Vrbka M. – Pavela M., Dohnal J.

Na střídání: Daniel Z., Ondráček M.

Na solidně připraveném hřišti a za krásného počasí dal rozhodčí STEHLÍK (viditelně podnapilý) pokyn ke hře. Domácí nastoupili s několika dorostenci, ale i s hráči „A“ mužstva Jemnice a od začátku bylo znát, že nás čeká těžký zápas, ale začali jsme nebojácně a šli za svým cílem (získat 3 body a udržet kontakt se špicí tabulky) a už ve 3. minutě M. Pavela ideálně uvolnil M. Stehlíka a vedeme 0:1! Potom ale přišla smršť domácích, kteří nás tlačili a vytvářeli se i obrovské šance a nebýt golmana M. Veselého, dostali bychom minimálně 3 branky. Tlak jsme přežili a hráli zase my. V 17. minutě v šanci S. Kounek, ve 20.minutě školácká chyba domácího golmana, kterého přeskakuje odkop z poloviny hřiště a J. Chaloupka zvyšuje na 0:2, což je dobré,ale kdyby ve 22. min. proměnil M. Stehlík samostatný nájezd na branku, mohlo být ještě lépe. Tak zkušený hráč by měl takovouhle situaci vyřešit brankou. Zákonitě přišel trest, kdy po centru z pravé strany snižují domácí hlavou na 1:2. Branka nás zchladila, ale nezlomila a ve 38.min. M. Pavela, také sám na branku, ale opět nic. Využít tyto 100% šance, mohlo být rozhodnuto a hrálo by se klidněji, což vyvrcholilo ve 44. minutě, kdy D. Jičínský v ostrém souboji s domácím hráčem jej „vyhrnul“ až za zábradlí a dostává žlutou kartu. Nervozní poločas končí a jde se do kabin. V kabině panuje napjatá atmosféra, hodně hecování, ale i obavy o výsledek. Bylo jasné, že jakmile domácí vyrovnají, může to být náš konec, protože jsme měli obrovské problémy s rychlostí domácích hráčů.

 Co jsme nechtěli, se naplnilo. V 50. minutě sice ještě M. Veselý opět bravurně likviduje trestný kop domácích, ale 53. min. po ztrátě míče ve středu hřiště a závoru před brankou vidí rozhodčí faul hostů a píská pokutový kop, který domácí proměňují a je srovnáno na 2:2 a nálada je na bodu mrazu. Naštěstí bojový duch a morálka želetavského týmu je na vysoké úrovni, bleskově zaútočíme, domácí golman neudrží střelu aj. Dohnal chladnokrevně doráží do sítě – vedeme 2:3 a domácí jsou dokonale „zmrazeni.“ Do konce ale ještě chybí dlouhých 35 minut a víme, jak budou těžké!!!!!!Hned dvě minuty nato ztratí M. Stehlík na vlastní polovině míč a opět musí vyniknout golman M. Veselý. V 58.min. utkání střídá M. Ondráček zraněného M. Vrbku. Utkání je vyhecováné místními diváky, nervozní, k čemuž přispívá špatný výkon rozhodčích a pro nás z toho plynou 2 žluté karty. V 65. minutě D. Kasáček a v 70.min. M. Stehlí. V 73.min. další výborný zákrok M. Veselého, domácí se snaží seč mohou, vyvíjí obrovský tlak, ale my stále odoláváme. V 85.min. vidí žlutou kartu M. Pavela, ale konec už se blíží a čí dál víc věříme v úspěch. V 86. minutě střídá Z. Daniel J. Dohnala a minutu nato sám na golmana hostů postupuje M. Pavela, střela končí nad a stále není rozhodnuto. Rozhodčí nastavují 2 minuty, ze kterých je 5, ale domácí stále nemnohou vyrovnat. Následuje trestný kop domácích, M. Veselý kryje a je tu vytoužený konec a další 3 body pro náš tým..

Závěrem musím vyzdvihnout výkon našeho mužstva, které dokázalo zvítězit i když nepodalo optimální herní výkon, ale byl nahrazen nesmírnou vůlí a bojovností, za což bych chtěl všem hráčům poděkovat. Byly to určitě nejvíce vydřené body v této soutěži. Zároveň děkuji i divákům ze Želetava, kteří vážili dalekou cestu, aby viděli naše borce v akci.

Další utkání sehrajeme už v sobotu 13.10.2007 v 15. hodin doma s mužstvem Čáslavice-Sadek“B“. Zvu všechny přiznivce želetavského fotbalu, aby nás přišli v hojném počtu opět podpořit a vytvořit domácí atmosféru, kterou budeme potřebovat a která naší hře výrazně pomůže. Děkuji Z.D.