Želejuve - Muži A - Kouty boj o záchranu nevzdávají, porazily Rantířov
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kouty boj o záchranu nevzdávají, porazily Rantířov

11. 6. 2013

KOUTY RANTÍŘOV 1:0

Celý první poločas byl divácky nezáživný a bez šancí. Domácím chyběla bojovnost a přesná nahrávka, hostům dokonce i přesná střelba. Po změně stran Kouty zpřesnily hru. Rantířov naopak hrál na remízu a spoléhal na brejky.

Rozhodnutí mohlo přijít v 61. minutě, kdy šel sám na hostujícího brankáře Coufal, ale jeho úmysl poslat míč podél něj vystihl Tvrdý a míč konečky prsů i za pomocí tyče vytěsnil na roh. Za deset minut zahrozili hosté, ale rantířovský útočník sám před odkrytou brankou trefil tyč.

O osudu zápasu nakonec rozhodla 86. minuta, kdy se většina hráčů přesunula na pravou stranu hřiště, a rychlé přenesení hry Kouteckých znamenalo únik Havelky, který zakončil střelou podél Tvrdého.

Gól: 86. Havelka. Rozhodčí: Fabeš. ŽK: 1:0. Diváci: 100. Poločas: 0:0. Kouty: Veselý Chaloupka (79. Hrubý), Čech, Růžička, Hlávka Paiskr (61. Havelka), Roušar, Doležal, Parma Cejpek, Coufal.

 

PŘIBYSLAV RAPOTICE 2:1

Domácí byli od začátku zápasu lepší a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Několikrát šli sami na brankáře, ze svých šancí ale nedokázali nic vytěžit. A tak jim dali hosté lekci z produktivity. Těsně před poločasem se dostal do první vážnější šance Pavel Outrata a střelou k tyči poslal Rapotice do vedení. Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Domácí si opět vypracovali mnoho příležitostí, dlouho jim ale vázla koncovka. Až v 62. minutě zpracoval ve vápně Krčál, přihrál Říhovy a ten mířil přesně. Tlak Přibyslavi se po brance ještě stupňoval, Krčál ale trefil pouze břevno. Nakonec však stejně brala tři body. Po chybě hostující obrany šel sám na gólmana Matěj Opršal a tentokrát už proměnil.

„Měli jsme mraky šancí, ale pořád se trápíme v koncovce. Naštěstí jsme na to tentokrát nedoplatili,“ hlásil trenér František Prchal.

Góly: 62. Říha, 86. M. Vopršal 45. P. Outrata. Rozhodčí: Šetřivý. ŽK: 4:2. Diváci: 150. Poločas: 0:1. Rapotice: T. Laš Opálka, Šic, M. Matoušek, Kozel J. Matoušek, M. Laš, P. Outrata, R. Outrata Chládek, P. Matoušek.

 

KŘOVÍ ŽELETAVA 4:2

Domácí prvních dvacet minut tlačili. Svou převahu přetavili ve dva rychlé góly Kaliny. Za hosty kontroval ve 22. minutě jejich nejlepší hráč Simandl. Od té doby měla Želetava převahu. Rozhodující moment přišel ve 33. minutě, kdy Sára zázračně vyrazil penaltu a na druhé straně se po faulu na Čejku prosadil z pokutového kopu Martin Němec.

Po přestávce už se hrálo jen na domácí branku, Želetava si vypracovala pět brankových příležitostí, přesto nezvládla vyhrát ani druhý poločas. Na 4:1 totiž zvyšoval Karaffa. Alespoň o zkorigování nespravedlivého výsledku se postaral Vranka.

Góly: 4. a 12. Kalina, 41. M. Němec (PK), 56. Karaffa 22. Simandl, 73. Vranka. Rozhodčí: Sýkora. ŽK: 2:3. Diváci: 50.Poločas: 3:1. Želetava: Dohnal Ondráček, Jičínský, Martin Vrbka, Simandl, Vyskot (63. Malík), Čurda, Svoboda, T. Vrbka, Vranka, Michal Vrbka.

 

ŠTĚPÁNOV BUDIŠOV-NÁR. 3:0

V první půli se hrál oboustranně průměrný fotbal. Hostující sestava byla prošpikovaná dorostenci, přesto už v 8. minutě kopali Budišovští penaltu po sporné ruce, Nováček však orazítkoval tyč.

Po přestávce přibývalo hlavně štěpánovských šancí. Góly začaly padat až po hodině hry. Odražený míč se dostal ke střídajícímu Janu Veselskému a ten trefil přesně k tyči. Následně po levé straně opět zatáhl míč Kovalchuk, přetažený balon si zpracoval Vrzal a střelou do protipohybu nedal brankáři šanci.

Třetí hřebíček zasadil po rychle rozehraném rohu Neudecker, který napálil balon z první přímo do brány. „Hrál se průměrný fotbal. Vyhráli jsme zaslouženě, i když nám trvalo, než jsme se prosadili,“ řekl domácí kouč Ivo Jílek.

Góly: 62. Jan Veselský, 73. Vrzal, 83. Neudecker. Rozhodčí: Porupka. ŽK: 3:3. Diváci: 80. Poločas: 0:0. Budišov-Nárameč: Kučera Sedláček, Hrádek, Švec, Molnár (46. Starý), Věžník (60. Cejpek), Votoupal, Nováček, Dvořák, Průša, Holubář (71. Doležal).

 

VRCHOVINA B TŘEBÍČ B 2:0

Záchranářský souboj dvou divizních rezerv rozehráli lépe domácí. Po standardní situaci rozvlnil síť uzdravený navrátilec do sestavy Buchta. Bohužel ve 30. minutě šli domácí po sporném vyloučení Polnického do deseti.

Oslabená Vrchovina přesto působila sebevědomým dojmem a hosty k ničemu nepustila. Deset minut před koncem přidal tříbodovou pojistku Šmída, když Šustáček kolmicí vysunul Buřvala, který přesným centrem našel střelce Vrchoviny.

Góly: 16. Buchta, 80. Šmída. Rozhodčí: Šrámek. ČK: 1:0 (30. Polnický). Diváci: 40. Poločas: 1:0. Třebíč B: Macháček Hutař, Pohořilský, Mašek, Oberreiter Andresík, Sedláček, M. Malý, Svoboda (78. P. Malý) Válek, Hruška (66. Laš).

 

Třebíčský deník: Pondělí, 10. Červen 2013