Želejuve - Muži A - LITOVEL CUP 2008/2009 PŘEDÍN : ŽELETAVA 1:2 na p.k.(0:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


LITOVEL CUP 2008/2009 PŘEDÍN : ŽELETAVA 1:2 na p.k.(0:0)

30. 7. 2008

LITOVEL CUP 2008/2009

 

PŘEDÍN : ŽELETAVA 1:2 na p.k.(0:0)

 

K 1.utkání nové sezony jsme zajížděli do Předína na 1.kolo Litovelcupu s jediným cílem a tím byl postup do dalšího kola.Jiný cíl si ani finalista loňského ročníku nemohl dávat!K utkání jsme nastoupili v této značně kombinované sestavě:VESELÝ M.-MASTNÝ T.,JIČÍNSKÝ D.,VYSKOT O.,KASÁČEK K.-KOUNEK S.,ČURDA M.,ONDRÁČEK M.,VRBKA M.-DANIEL Z.,PAVELA M.Na střídání připraveni:TOMÁNEK M.,ŠTORK S.,VESELÝ T.,DOHNAL T.

 V 1.poločase hned v 1.min. střílí na branku M.ONDRÁČEK,ale gólman domácích jeho pokus kryje.Potom vyrovnaný a nudný fotbal.Z naší strany to bylo tím,že se jednalo o 1.utkání sezony po přestávce a postupové euforii a nesehraností nekompletní sestavy.V 9.min. se ale do vyložené šance probil M.PAVELA,bohužel zakončuje do branaře a následuje rohový kop bez využití.V 11.min. střílí mimo M.ČURDA.V 16.min. zahrává M.VRBKA trestný kop,ale trefuje domácí obranu.V 19.min. kombinuje M.VRBKA s M.ONDRÁČKEM,ale zakončení je mimo branku.Ve 20.min. přichází série 3domácích rohů,které ubráníme.Ve 22.min. zahrávají domácí další roh a následná hlavička posílá balon nad naši branku.Ve 25.min.inkasuje M.VRBKA žlutou kartu za faul.Ve 33.min.přichází větší šance domácích,naštěstí střela končí nad naší brankou.Ve 35.min.odvrací střelu domácích na rohový kop výborným zákrokem M.VESELÝ.Ve 37.min. zahráváme rohový kop,následuje střela M.ČURDY,další M.PAVELY a gólman vyráží na roh.Ve 41.min. Z.DANIEL pěkným centrem vyzývá ke skórování M.PAVELU,ale ten v koncovce selže a střílí mimo branku!Ve 43.min. trefují domácí břevno naší branky!ve 45.min. střílí M.VRBKA,gólman odvrací na rohový kop,který je bez využití a za nerozhodného stavu se jde do kabin.O poločase probíhá dvojí střídání.Místo K.KASÁČKA nastupuje S.ŠTORK a místo M.ČURDY jde do hry T.DOHNAL.Ve 2.poločase se zpočátku opět odehrává pravá,,kopaná“.Až v 58.min. po našem rohovém kopu zakončuje mimo M.PAVELA.V 60.min. po sérii střel na domácí branku zakončuje T.DOHNAL a vedeme 1:0V 63.min.domácí vysoko nad.V 65.min.si obnovuje zranění S.ŠTORK a do hry musí T.VESELÝ.V 66.min. střílí nad branku M.ONDRÁČEK.V 75.min. další dobrý zákrok M.VESELÉHO.V 76.min. hlavičkuje po rohovém kopu nad domácí branku T.MASTNÝ.V 80.min. dostávají domácí žlutou kartu.V hektickém závěru domácí cítí šanci na vyrovnání a v rozmezí 5min. zahrávají šest rohových kopů,které s problémy ubráníme.V 88.min. střílí M.VRBKA ,ale domácího gólmana nepřekoná.Nastavují se 2minuty a přichází opět tzv.,,želetavský závěr“,kdy v poslední minutě nastavení po rohovém kopu a závaru před naší brankou domácí dotlačí míč do naší sítě a vyrovnávají na 1:1!!Drama jak má být a jde se na penalty.První zahrávají domácí a proměňují 1:0.Za nás jde nejzkušenější D.JIČÍNSKÝ,ale bohužel selhává!!!Situace je vážná,naštěstí druhou domácí penaltu M.VESELÝ chytá a naši M.VRBKA proměňuje-vyrovnáno 1:1.Následuje další předínská a je to dobré,končí na břevně naší svatyně!Za nás jde kopat další zkušený kanonýr M.PAVELA,ale i ten selhává!!!Naštěstí vzal utkání do svých rukou(ale i nohou) M.VESELÝ.Nejprve sleduje předínskou penaltu,která proletí nad jeho brankou a potom sám nekompromisně a zkušeně střílí postupový gól,protože domácí opět selhávají a míjí naši branku!!!Z pěti penalt dostáváme pouze jednu branku a postupujeme do druhého kola a v něm přivítáme soupeře ze Smrku na svém hřišti.

Závěrem chci všem hráčům poděkovat za postup do dalšího kola i když výkon byl bídný a za ten se musím omluvit želetavským příznivcům.Na druhou stranu je úkol splněn a doufám,že v neděli předvedeme lepší výkon a postoupíme do jarního kola tohoto poháru!!!

 Z.D..