Želejuve - Muži A - Memoriál Jaroslava Slavíčka a Františka Tůny - II.ročník
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Memoriál Jaroslava Slavíčka a Františka Tůny - II.ročník

30. 7. 2014

Memoriál Jaroslava Slavíčka a Františka Tůny

 V sobotu 26. července 2014 se od 15:00 hod. v Želetavě konal II. ročník Memoriálu Jaroslava Slavíčka a Františka Tůny za účasti domácí Želetavy a prvních týmů Čáslavic a Dačic. Za velmi pěkného počasí, kdy se Želetavě jen těsně vyhnula bouřka, bylo asi 100 diváků svědky tří velmi kvalitních vystoupení týmů z krajských přeborů (Čáslavice, Dačice) a I.A třídy (Želetava). Sponzorem turnaje byla společnost DataLife, finanční poradce na poli úrazového pojištění, hypotečních úvěrů a investic do budoucnosti klientů.
Právě papírově nejslabší tým Želetavy využil domácího prostředí a celý turnaj vyhrál. Klíčovým momentem memoriálu byl gól želetavského T. Simandla 5 minut před koncem vzájemného utkání s Dačicemi. Želetava porazila účastníka Krajského přeboru Jihočeského kraje nejtěsnějším brankovým rozdílem 1:0. V té době už měla za sebou remízový zápas s Čáslavicemi (2:2). A protože se střelci Dačic probudili až ve svém druhém utkání, kdy nastoupili proti Čáslavicím, přičemž skórovali celkem 5 krát zatímco Čáslavičtí ani jednou, pohár pro nejlepší tým mohl převzít domácí nestárnoucí matador v brance Želetavy Jiří Mastný. Nejlepším hráčem turnaje byl po hodnocení pěti fotbalovými odborníky vyhlášen domácí Michal Vrbka. Hráč Dačic Frühauf se se třemi brankami stal nejlepším střelcem turnaje.
Fotbalový oddíl děkuje přítomným divákům, kteří si našli v teplém letním počasí cestu na memoriál. Ocenit je třeba hráče všech zúčastněných týmů, jež se museli vyrovnat s horkem. Velkým přínosem pro kvalitu všech turnajových utkání byl výkon mladých rozhodčích – Martina Paulíka, Marka Běláka a Fitima Kačanolliho, které do Želetavy přivezl jejich šéf z Komise rozhodčích Okresního fotbalového svazu Brno-venkov, pan Ladislav Kundelius. Jako hlavní pořadatel turnaje jsem byl v rozhovorech s fanoušky, hráči i trenérem Želetavy panem Pavlem Dvořákem ujišťován o tom, o čem jsem byl sám přesvědčen. Všichni tři sudí zvládli svá utkání perfektně ať již v roli hlavních arbitrů, kdy každý odpískal jedno utkání, tak i na čarách. Doufám, že se i hostům z Brna u nás líbilo a za rok nás opět navštíví.
 
                                                                                                        Václav Novák
                                                                                             předseda fotbalového oddílu