Želejuve - Muži A - MĚŘÍN - ŽELETAVA A 1:2 (poločas 0:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


MĚŘÍN - ŽELETAVA A 1:2 (poločas 0:1)

13. 9. 2010

 

MĚŘÍN – ŽELETAVA
1:2 (0:1)
Na horké půdě v Měříně jsme nastoupili v této sestavě:MASTNÝ J.-ONDRÁČEK P.,POLENDA T.,JIČÍNSKÝ D.,MALÍK M.-ONDRÁČEK M.,ČURDA M.,VRBKA M.,STEHLÍK M.,DANIEL Z.-VRBKA T.Na střídání připraveni:TOMÁNEK M.,SIMANDL T.,POLEDNA M.,PAVELA M.Rozhodčím utkání byl p.Škorpík.
            Dlouho jsme nemohli chytit správné tempo a ve 3.min. zahrozí domácí těsně mimo z trestného kopu.V 6.min. mají domácí vyloženou šanci,ale k údivu všech přítomných balon končí mimo naši branku.V 10.min. další trestný kop domácích mimo.Ve 13.min. kryje J.MASTNÝ další pokuz z trestného kopu.Ve 14.min. inkasují domácí žlutou kartu za faul.V 17.min. vykopává balon z prázdné branky na roh T.POLENDA,rozbráníme.Do těchto chvil jako bychom na hřišti vůbec nebyli,asi nám nesvědčí cesta autobusem(hlavně na utkání!!)Ve 20.min. zahrává trestný kop nad branku T.POLENDA.Ve 28.min. nevyužijeme rohový kop.Ve 29.min. přišla naše rychlá akce po levé straně,Z.DANIEL unikne přes dva obránce a ve třetím utkání v řadě nás opět posílá do vedení 0:1.Ve 31.min. dostává za řeči žlutou kartu M.STEHLÍK.Ve 35.min. posílá nad branku trestný kop D.JIČÍNSKÝ.Ve 39.min. inkasují domácí žlutou kartu za faul.Z kraje 2.poločasu se opět nemůžeme rozkoukat a ve 47.min. vidí za zbytečný faul žlutou kartu M.MALÍK,stejně jako v 51.min. M.ONDRÁČEK.V 55.min. odvrátí skvělým zákrokem J.MASTNÝ dobrou střelu z trestného kopu.V 56.min. již ani on nedokáže zabránit balonu letícímu do naší sítě z dalšího trestného kopu domácích a je vyrovnáno 1:1.V 62.min. zahrává ze strany náš trestný kop D.JIČÍNSKÝ a T.VRBKA posílá míč hlavičkou mimo.V 65. A 66.min. nevyužijeme dva rohové kopy a následně střídáme.Odchází M.ONDRÁČEK a nastupuje T.SIMANDL.V 70.min. pálí vysoko nad M.ČURDA.V 73.min. opět střídáme,odchází M.ČURDA a nahrazuje jej M.PAVELA.V 75.min. zahráváme rohový kop a M.PAVELA hlavičkuje mimo branku.V 77.min. se tentýž hráč zbaví protihráče,přesným centrem nachází T.VRBKU a míč je opět v síti-vedeme 1:2!!!V 78.min. odchází T.POLENDA a do hry jde M.POLEDNA.V 82.min. může utkání rozhodnout Z.DANIEL,ale jeho střela končí nad brankou.V 84.min. ubráníme rohový kop domácích.V 91.min. má 2super šance M.PAVELA,ale ani jednu nevyřeší gólem a utkání končí naším vítězstvím.Jsou to první 3body z venku v historii želetavské kopané v krajské soutěži a tak hned v Měříně propukly oslavy želetavských,kterých přijel plný autobus.Postupně se přidávalo na intenzitě a slavilo se dál a dál..!
            Další domácí utkání sehrajeme v sobotu 18.9.2010,kdy od 15.30 hod. hostíme mužstvo z HERÁLCE.
                                                                                                                            Z.D.
 
 
HODNOCENÍ TRENÉRA
Jiskra MĚŘÍN:
Po úspěšně zvládnutém posledním zápase doma jsme chtěli bodovat i na hřišti Měřína. Do sestavy se vrátil se sebezapřením Malík, jinak se rozestavení nijak neměnilo, čtyři dorostenci byli opět k dispozici.
Do zápasu jsme vstoupili pasivně a soupeř nás i přes nijak velké vynaložené úsilí přehrával. Po naší nedůslednosti, mizernému pohybu, pomalému přistupování k hráčům se dostával i do velmi slibných šancí. My jsme se naopak na polovinu Měřína dostávali sporadicky. Marnost v koncovce potvrdil domácí hráč, který netrefil ze tří kroků prázdnou polovinu naší branky – víc než gólovka. My jsme naopak potrestali domácí krásnou kolmicí do té doby nevýrazného Martina ČURDY na Zdeňka DANIELA a tradiční střelec našich prvních gólů v posledních třech zápasech se po neohroženém vniknutí do pokutového území tváří v tvář domácímu brankáři nemýlil. Do konce poločasu se hrál nezáživný, hodně nepřesný fotbal na úrovni OP, ba místy snad i níže. Tomu sekundoval svými nepřesnými výroky hlavní sudí, který byl v první půli překvapivě přísnější na domácí mužstvo. Nebyl to však záměr, ale chybné vyhodnocení některých situací.
Do druhé půle jsme nastoupili s cílem aktivnější hry, mnohem většího pohybu. To se nám však dařilo paradoxně, až po obdržené brance z trestného kopu, když tomuto trestňáku předcházelo snad dalších pět z nebezpečných vzdáleností. Bylo to zaviněno našim opětovným přílišným zatažením se před vlastní šestnáctku a částečné kompenzací sudího za první půli. Až po přeskupení formací, útočnějšímu pojetí jsme začali domácí přehrávat a dávali najevo, že remízu neberem! Provedená střídání hru oživila, dvě byla za slabý výkon hráčů, od kterých čekám mnohem více, třetí bylo vynucené pro zranění a také únavu Tomáše POLENDY ze sobotního utkání za dorost. Tlak jsme stupňovali a to zejména po slibných akcích z pravé strany. Po uvolnění střídajícího Michala PAVELY v rohu pokutového území a přesně předložené přihrávce skóroval volejem Tomáš VRBKA a vrátil nám vedení. Až do konce zápasu jsme byli pohyblivější, soupeře do vážnějších šancí nepustili, nakopávané míče ze hry a po standardkách v celé šestnáctce likvidoval neohroženě Jirka MASTNÝ, který byl strůjcem našeho nečekaného vítězství. V posledních minutách nám ještě Michal PAVELA předvedl co vše a ještě nadvakrát lze zahodit, naštěstí to už nic neřešilo, jinak to bylo na zastřelení!!!
I přes vítězství a historicky první dovezené krajské body z venku, které byly přiměřeně, na želetavské poměry průměrně oslaveny, jsme hrou nenadchli. Tentokrát mužstvo drželi ti nejzkušenější, nejstarší : MASTNÝ, JIČÍNSKÝ a STEHLÍK. Svým přístupem strhli k bojovnosti zvláště ve druhé půli i ostatní. Obrana se ve druhé půli zlepšila, střídající hráči mákli, zejména to těší u Tomáše SIMANDLA, od kterého takové výkony a přístup požaduji. Na hřištích soupeře jsme však stále nadmíru ustrašení, nervózní, snad je to pouze mládím a nezkušeností mužstva.
Vcelku to bylo poměrně vydařené odpoledne „u dálnice“ a mnozí občané z Měřína již mají jasno, kde Želetava leží … jak umí vyčistit jejich občerstvení u hřiště… (samozřejmě mluvím o klobáskách) a to, že v Želetavě fandí pouze dva nadšenci Slávii. Ale zároveň mnoho přítomných měříňáků tvrdilo, že se bude v budoucnu v Želetavě hrát určitě ještě vyšší soutěž, vzhledem k ročníkům ze zápisu a předvedenému výkonu. Já zůstávám na zemi a doufám, že stejně tak celé mužstvo.
Nejlepší hráči: MASTNÝ Jiří, JIČÍNSKÝ David, STEHLÍK Marek
VP