Želejuve - Muži A - ŠEBKOVICE B – TJ Sokol ŽELETAVA 1:2 (0:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŠEBKOVICE B – TJ Sokol ŽELETAVA 1:2 (0:1)

26. 4. 2010

Branky : 3min. Ondráček Martin, 67min. Tomáš Vrbka


Rozhodčí : Krula - Sobotka, Stehlík

Sestava:  

                                              Veselý M.

 Kos      -        Jičínský     -    Ondráček P.      -       Mastný T.

 Ondráček M.   -   Vranka (37min  Vrbka T.)   -  Vrbka M.   -    Malík

 Daniel (88min Poledna M.)    -      Čurda

Náhradníci: Vrbka T. , Poledna Michal, Kounek – Tománek M.

Do utkání jsme nastoupili tak, jak už se pro jaro stalo tradicí a to ve velmi improvizované sestavě. Od prvního hvizdu bývalého ligového sudího p. Josefa Kruly jsme začali aktivně s rychlou kombinací a pohybem. Držení míče bylo jasně na naší straně a přicházely i šance. Hned ve 3. minutě zahrává kapitán mužstva JIČINSKÝ rohový kop a jeho přesný centr nachází na zadní tyči M. ONDRÁČKA a ten nás posílá nekompromisní hlavičkou do vedení. Nástup jako z partesu a kdekdo si připomene šestigólový příděl M. Budějovicím v minulém kole a věří, že by se něco podobného mohlo opakovat. Ještě celou úvodní čtvrthodinku domácí přehráváme. Po řadě rohů a situací kolem nebo uvnitř šestnáctky se dvakrát ocitá v gólové příležitosti Z. DANIEL, ale špatné zpracování na hranici malého vápna a nerovný terén mu zabraňují ve skórování. Poté nepochopitelně polevujeme, přestáváme hýřit pohybem a opět váháme z rozehrávkou, rychlou výměnou míče a zbytečně taháme balony, sólujeme. Soupeř toho využije a po našich chybách v obraně a ve středu pole několikrát zahrozí, dostává se i k rohovým kopům, která jsou pro nás vzhledem k výškové převaze domácích velmi nebezpečné. Po hrubce ONDRÁČKA P. a nedůrazu JIČINSKÉHO se domácí hráč dostává do gólovky v šestnáctce, naštěstí však přestřeluje. Vzápětí se ve stoprocentní šanci na druhé straně ocitá M.ČURDA, ale tváří v tvář domácímu gólmanovi posílá ze 12 m nepochopitelně míč metr nad, namísto přízemního obhození. Poté přichází další jarní zranění a to, když po hlavičkovém souboji a dopadu na velmi tvrdý a nerovný terén si VRANKA P. poraní chodidlo. Po obstřiku a opětovnému pokusu dohrát s bolestivou grimasou střídá a nastupuje další dorostenec T. VRBKA (bohužel následný rentgen potvrzuje tu nejhorší variantu a to zlomeninu!!!).V závěru první půle po závaru ve vápně nejprve zastavuje na hranici penaltového zákroku domácí brankář M. VRBKU přidržením, míč se dostává z šestnáctky k M. ČURDOVI, ten krásně uvolňuje M.MALÍKA, který je po kličce nekompromisně sražen a rozhodčí KRULA neváhá ani sekundu a nařizuje penaltu. Abychom si vypili kalich hořkosti až do dna, tak nejzkušenější hráč D. JIČÍNSKÝ slabou ranou gólmana nepřekoná a ani z následné dorážky Z. DANIEL v další tutovce neprostřelí hrdinu předchozího okamžiku. A tak místo abychom šli do kabin za stavu 5:1, tak odcházíme s tím nejhubenějším náskokem.

   Ve druhém poločase nám patří opět prvních dvacet minut, domácí do vážnější šance nepouštíme , naopak vepředu řádně svým pohybem zaměstnává obranu domácích T. VRBKA. Dobrým držením a rozdělováním míčů ho napodobuje v záloze M. ČURDA. Zmiňovaná dvojice byla i u našeho druhého úspěchu. M. ČURDA našel přesnou přihrávkou v šestnáctce T. VRBKU ten nejprve trochu váhal se zakončením, až se dostal mezi obránce, ale poté po rychlé otočce a pohotové levačce nádherně skóroval. Až do této chvíle máme zápas plně pod kontrolou, vzápětí však nepochopitelně začínáme zdržovat rozehrávku, odkopy od branky včetně brankařových výkopů a domácí posazujeme do sedla.

    Po pasu za obranu nepokryjeme zabíhajícího hráče domácích a po nerozhodném vyběhnutí M.VESELÉHO nás domácí trestají hodně laciným gólem a zápas řádně zdramatizují. Po několika závarech před naší brankou, zejména po standardkách domácích naštěstí již neinkasujeme. My jsme naopak po zdařilých protiútocích mohli zápas rozhodnou, ale velmi špatným řešením situací kolem a uvnitř šestnáctky jsme tak neučinili. Nejvíce po gólu volalo šedesátimetrové sólo P. ONDRÁČKA, kdy prošel, až k brankové čáře, ale na místo přihrávky „pod sebe“ , kde byli volni nejméně dva zabíhající spoluhráči volil střelu z úhlu a minul. Závěr zápasu jsme bez větších problému pohlídali aktivní hrou na polovině soupeře a hubené, ale velmi cenné vítězství uhájili.

 

HODNOCENÍ TRENÉRA:

Do zápasu jsme vstoupili aktivně s dobrým pohybem, kombinací. Našim hlavním nepřítelem nebyla kombinovaná sestava, ale zejména hrbolatý, místy suchý, tvrdý a místy naopak mokrý ???terén, který bránil naší lepší kombinaci. Po vstřeleném gólu jsme opět nedokázali soupeři odskočit po vyložených šancích na dva rozdílové góly. Poté co se nám to podařilo v druhé půli a hru měli jasně pod kontrolou, kdy některým domácím zjevně docházeli síly jsme hru začali zdržovat, přestali se pohybovat a kombinovat. Hráli jsme a dělali přesně to co soupeř potřeboval a umožnili mu skórovat a zápas naprosto zbytečně zdramatizovat. Nelze se však divit, protože při neúčasti tvůrců hry (Stehlík, Vranka, Simandl … a neúčasti střelce Pavely, věčně se měnící sestavou, na to mužstvo prostě ještě nemá. Hráčům patří dík za bojovnost a opět za disciplínu, vůli po vítězství, která však netrvala celých 90 minut. Obavy z vyhrocení zápasu (po incidentu v Želetavě) byly naprosto liché a k poklidnému průběhu přispěl bezchybným výkonem zkušený rozhodčí KRULA, kterému dobře sekundovali pomezní. Věřím, že tato zpráva dorazí, až na samotný vrchol fotbalového nebe - okresní svaz a všichni si uvědomí, že pokud Želetavu pískají kvalitní rozhodčí, tak má nulový problém a zápasy dokáže odehrát bez jakýchkoliv problémů, bez karet!!! Každý, kdo používá oči „k vidění“ nemůže přehlédnout v jaké sestavě jsme zápas odehráli to, že jsme dohrávali se čtyřmi dorostenci a třemi hráči rezervy a dle toho hodnotit výkon. Já hráčům děkuji a nabádám ty „trochu zkušené“ , pokud ještě nějací zbyli, aby příští zápasy vzali na sebe a rozpolcované mužstvo táhli. Nyní se prokáže morálka, síla kolektivu poté co chybí „tahouni“ mužstva. Já věřím, že to zvládneme a budeme se i v této těžké situaci co možná nejdéle držet v popředí tabulky.

Nejlepší hráči: M. Čurda, T. Vrbka

Další domácí a důležité utkání sehrajeme v sobotu 1.5.2010 v 16.30 hod.a hostíme mužstvo z ROKYTNICE.