Želejuve - Muži A - Štěpánov nad Svratkou – Želetava A 0:2 (poločas 0:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěpánov nad Svratkou – Želetava A 0:2 (poločas 0:0)

1. 6. 2014

Góly Želetavy: Pacas Aleš, Vrbka Tomáš

Příští utkání sehraje Želetava A doma v neděli 8.6., 14:15 hod. s Rantířovem

Až na hřiště vzdáleného Štěpánova cestovali želetavští v sobotním odpoledni aby se utkali s místními borci o další důležité body.

Již v předešlých vzájemných duelech těchto celků se hrál vždy pohledný a rychlý fotbal. Nejinak tomu bylo i v tomto vzájemném klání. Od úvodního hvizdu se obě mužstva střídali ve vytváření šancí. Největší příležitost ke skórování měl želetavský T. Simandl, jenž zahrával penaltu za nedovolený zákrok domácích v jejich vápně. Příležitost pokutového kopu však nevyužil a dal tak vyniknout domácímu brankáři, který jeho střelecký pokus vytěsnil mimo branku. Další slibné šance na obou stranách skončili bez gólu a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhé půli byli více aktivnější domácí. Nicméně byla to Želetava, která šla do vedení, když v 57 min. po závaru ve vápně a nátlaku A. Pacase si domácí Sedláček sráží míč do vlastní sítě (0:1). Po této brance se domácí snažili o vyrovnání a více otevřeli svoji hru. Z toho pramenily častější šance a střely směrem k brance Želetavy avšak bez gólového využití. V 80. min. dochází ke třetímu střídání Želetavy, ze hřiště odchází A. Pacas a nahrazuje ho T. Vrbka. Toto střídání se v 88. min. ukazuje jako klíčové, protože T. Vrbka dostává centrovaný balón za ofenzivně hrající zadáky Štěpánova a využívá lehce skákajícího balónu k umístění razantní střely za záda domácího Bureše (0:2). Toto byla i zároveň poslední šance zápasu a tak si Želetava odváží velmi cenné tři body.

Vzhledem k vývoji utkání se dá konstatovat, že vyhrál tým, který se dokázal gólově prosadit. Obdobně to zhodnotil pro Žďárský deník i domácí kouč Jílek: „Vyhrál šťastnější tým, remíza by utkání slušela víc, ale z brejku jsme inkasovali druhý gól, takže můžu vítězi jen pogratulovat“.

V nadcházejícím kole přivítá Želetava na domácí půdě soupeře z Rantířova. Poslední vzájemný duel skončil nevídanou přestřelkou 5:4, kdy v nastaveném čase rozhodl Rantířov o tom, že Želetava odjela bez bodu. Rozhodně tedy má Želetava „ježkům“ z Rantířova co vracet. Zároveň jde i o poslední domácí utkání v této sezóně, protože v posledním kole jede Želetava bojovat do Herálce. Přijďte tedy v hojném počtu podpořit „modro – bíle“ v boji o další body! Utkání začíná v neděli 8.6.2014 již ve 14:15!