Želejuve - Muži A - STUDENEC: ŽELETAVA 6:1 (1:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


STUDENEC: ŽELETAVA 6:1 (1:1)

 

K zápasu ve Studenci jsme nastoupili v této sestavě: MASTNÝ J.- ONDRÁČEK P., JIČÍNSKÝ D., POLENDA T., MALÍK M. – ONDRÁČEK M., ČURDA M., VRBKA M., DANIEL Z.- VRBKA T., STEHLÍK M. Na střídání připraveni: VESELÝ M., PAVELA M., POLEDNA M., SIMANDL T.
            Do 5. minuty utkání jsme byli přišpendleni na vlastní polovině hřiště. Až v 6. min. první průnik za polovinu hřiště, ale stál zato! Po levé straně postupuje s balonem P. ONDRÁČEK, ideálně za obranu pošle Z. DANIELA a ten skóruje křižnou střelou k tyči – vedeme 0:1. V 10. min. kope trestný kop T. POLENDA mimo branku. Ve 14. min. přichází kuriózní situace se štastným koncem pro nás. Domácí odcentrují zpoza lainy, naše obrana nepochopitelně přestane hrát a míč končí po dorážce v naší síti. Hlavní i pomezní rozhodčí gól zprvu uznávají, po protestech našich hráčů se kope k nelibosti domácích od branky. Neradujeme se však dlouho, v 18. min. chyba středu obrany, domácí hráč postupuje od poloviny hřiště sám na našeho gólmana- klička a je vyrovnáno 1:1. V 19. Min. předvede sólo M. VRBKA, místo v síti končí balón v rohu, který rozehrajeme na krátko a znovu je tentýž hráč zablokován. Domácí na nás vyrukují až s přehnanou tvrdostí, což našim hráčům nesedí a začínáme tzv. šlapat vodu. Ve 21. min. žlutá karta pro domácí za faul, trestný kop z dálky pošle T. POLENDA těsně mimo branku. Ve 23. min. další žlutá pro domácí za faul. Ve 25.min. dostává žlutou kartu za faul P. ONDRÁČEK, následný trestný kop odvrátí naše dobře postavená zedˇ. Ve34. min. vidí za faul žlutou kartu T. POLENDA. Ve 35. min. ubráníme domácí rohový kop. Ve 39. min. míří mimo M. VRBKA. Ve 40. min. dobrý zákrok domácího gólmana po střele T. VRBKY. Ve 41. min. zahrává náš trestný kop D. JIČÍNSKÝ, gólman odvrací na roh jež zůstane nevyužit. Ve 47. min. další žlutá pro domácí za faul. Ve 48.min. posoudí hlavní rozhodčí jako faul zákrok P. ONDRÁČKA a domácí se z penalty dostávají do vedení 2:1. V 50.min. z offsidové situace opět balón v naší síti- stav 3:1 a je po zápase. V 55.min. střídáme, odchází zraněný M. MALÍK, nastupuje T. SIMANDL, chyba v naší rozehrávce a je to 4:1, domácí dostávají žlutou kartu za řeči. V 60.min. vynikne náš gólman J. MASTNÝ. V 62.min. nestačí už ani on a stav je 5:1. V 63.min. střídá další zraněný (P. ONDRÁČEK) a nastupuje M. POLEDNA. V tuto chvíli jsou na hřišti čtyři naši dorostenci. V 68.min. se mění stav na konečných 6:1 pro domácí. V 73.min. další pěkný zákrok J. MASTNÉHO. V 75.min. míří nad branku T. VRBKA. V 76. a 80.min. opět vynikne J. MASTNÝ a v 81.min. ne zcela zdráv odchází a nahrazuje jej M. VESELÝ. V 87.min. další žlutá pro domácí za faul. V 88.min. se předvede i M. VESELÝ a v 90.min. z dobré pozice zakončuje mimo T. SIMANDL.
            Další utkání sehrajeme v neděli 5.9.2010 v 16hod. a hostíme v něm tým z KŘIŽANOVA.
                                                                                                                              Z.DANIEL
 
HODNOCENÍ TRENÉRA
Sokol STUDENEC:
Po domácím debaklu se Štěpánovem jsme zajížděli na „pouťový“ zápas do Studence s cílem neprohrát a utnout sérii dvou porážek v řadě.
Do zápasu jsme vstoupili pasivně a soupeř nás celých 6 minut nepustil za půli, šance si však nevytvořil a tak se konal opak minulého zápasu. Poprvé jsme vážněji překročili půli, míč zatáhl ONDRÁČEK Petr ideálně našel kolmicí Zdeńka DANIELA a ten se z těžkého úhlu na zadní tyč nemýlil. Domácí byli hodně důrazní a v osobní soubojích i mnohdy za hranicí tvrdosti, to však zjevně nevadilo sudím. Našim spíše technickým hráčům však naprosto evidentně tento způsob hry domácích neseděl. Hrál se nezáživný, ospalý fotbal plný nepřesností. K tomu se přidaly nerozhodné a mnohdy opačné výroky na obě strany hlavního arbitra Havlíka, kterému úspěšně sekundoval Svoboda na lajně, kdy nejprve po metrovém hraní domácích za pomezní čarou uznal, nato odvolal gól domácích, poté neodpískal jasnou penaltu pro domácí za hraní rukou ONDRÁČKA Martina ve vápně. Výkon rozhodčích vnesl do zápasu zbytečnou nervozitu, na což doplatil náš mladý a nezkušený tým, zkušenější domácí tolik nerozhodil. Po hrubce na půli jsme inkasovali, poté se dostal do jasné šance VRBKA Martin, ale nepochopitelně ještě nahrával snad dva metry sám před gólmanem!!! Do šatny se šlo za stavu 1:1, což bylo pro nás přijatelné vzhledem k tomu co jsme na place předvedli. Byl to zatím náš nejhorší poločas v I.B.
To však nikdo netušil co předvedeme v poločase druhém. Po kompenzaci za neodpískanou penaltu v první půli, jak sám hlavní sudí dokonce veřejně přiznal, odpískal hned v úvodu minimálně diskutabilní penaltu. Za několik minut z jasného ofsidu domácí odskočili na dva góly a bylo po zápase. Nám se totálně rozpadla obrana, po absenci VRANKY musel pro zranění střídat MALÍK i ONDRÁČEK Petr. Do kolen sražený náš tým se čtyřmi dorostenci na hřišti, už se nedokázal zvednout a po fatálních hrubkách zejména v obraně nechal soupeře vyniknout. Vůbec jsme nedodrželi pokyny a na hřišti nebyl jediný hráč, kdo by mužstvo povzbudil, vyhecoval, byla to „partia na zájezdu“ bez vůdce.
ZÁVĚR:
Náš výkon byl žalostný, ospalý, plný nepřesností, obrana skřípala při každém míči domácích za naši obranu. Tahali se míče, chyběl pohyb, rychlejší výměna míčů, kombinace a tak nás úspěšně bez větších problémů soupeř okopával po celý zápas. Nechápu jak někteří hráči mohou podobné zápasy dohrát a to i bez ŽK, když mají v náplni práce pouze brousit hráče soupeře. My takové hráče nemáme, necháme si nakopat snad od každého. Na Martina ĆURDU jsme napočítal snad na 20 faulů, ale musí si uvědomit, že takto nelze míče tahat, zvlášť proti takovému důraznému soupeři. Je to spíše dotaz na delegáta Chromého, který snad nepřesné sudí nenavštívil ani o poločase!!! Zřejmě nebylo co vytknout!!! A tak to za něj uskutečnili domácí funkcionáři a úvod druhé půle to deklaroval…. o pouti se přece neprohrává!!!
Situaci jsme si zavařili sami, bez „kousání trávy“ a „ježdění po prdeli“ v takovém věku (min. 8 hráčů ve věku 17-21 let) to prostě nepůjde. V dorostu stačí na výhry 60% výkon, tady to bez 100 % nasazení nepůjde a to ještě pár let. Tím nesvaluji v žádném případě hlavní vinu na dorostence a jsem rád, že nám pomohou při absenci zraněných hráčů. Mužstvo netáhli více zkušení, od kterých to očekávám. Až příliš se ukázalo v plné nahotě, jak výkon mužstva na některých hráčích stojí. S jejich účastí či naopak s absencí na hřišti je výkon mužstva jako den a noc. Je třeba se zamyslet nad přístupem dokud je ještě čas. Každý je nahraditelný: někdo hned, někdo později, někdo jiným hráčem, někdo změnou taktiky, systému atd….
Pro mě bude platit vždy jedno jediné: I když se nebude dařit, rozhodčí nebudou nakloněni, soupeř bude lepší, tak musím z hřiště odcházet s pocitem, že jsem tam nechal všechno, že jsem neošidil ani minutu.
Někteří se však téměř ani nezapotili a to je prostě nepřípustné, neomluvitelné!!! Nelze sklopit hlavy a čekat na závěrečné, asi nejlepší písknutí sudího v zápase. Takto se o body nehraje, zvláště, když byla hra postavena na pevné obraně, která se totálně rozpadla (ze 7 obránců jsou k dispozici pouze obránci 2!!!)
Nejlepší hráči: Mastný a Stehlík – třetího ne a ne najít, ať dělám co můžu….
V.P