Želejuve - Muži A - Velké Meziříčí B – Želetava A 1:1 (poločas 0:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velké Meziříčí B – Želetava A 1:1 (poločas 0:1)

Gól Želetavy: Vranka Pavel

Příští utkání sehraje Želetava A doma v sobotu 5.4., 15:30 hod. s Křovím
V úvodním kole jarní části 1.A třídy zavítalo Želetavské „A“ mužstvo na půdu rezervy Velkého Meziříčí.
Hned v úvodu první půle měl první šanci želetavský M.Čurda, který však touto střelou pouze poslal pozdrav domácímu brankáři, který ani nemusel zasahovat. První vážnou šanci zápasu měl M.Vrbka, který orazítkoval brankovou konstrukci domácích. Následně se dostali do šance domácí avšak tento pokus mířil mimo území brankáře Mastného. V 24 min. centrovaný míč hlavičkoval Vranka těsně vedle. O deset minut později měli příležitost opět hosté, kdy umístěnou střelu Simandla z přímého kopu domácí brankář bravurně zneškodnil. Běžela 37 min. a po faulu na hostujícího hráče byl nařízen přímý volný kop, kterého se ujal Vranka a bombou ze 30 metrů vymetl všechny pavučiny v šibenici brankáře Jíchy 0:1. Ve 43. minutě Simandl ve vápně obešel domácí obranu, ale následná střelu skončila v rukavicích domácího brankáře. První půle tak skončila vedením Želetavy 0:1.
V druhé půli přidali domácí na obrátkách. V 53 min. centrovaný balón a následná hlavička končí mimo branku Želetavy. Z následného protiútoku se dostal do sóla přes půl hřiště želetavský T.Simandl, který svůj nebojácný průnik bohužel nezužitkoval. Tato situace se dala označit za zlomovou, pokud by však byla proměněna. Ovšem fotbal se na „kdyby“ nehraje a tak přišel v 72 min. trest v podobě vyrovnání kdy se prosadil střelou k tyči domácí Pokorný 1:1. Následně se hra odehrávala většinou ve středu hřiště. V 79 min. vytvořili zadáci Želetavy minelu u vlastního pokutového území a nabídli tak domácím příležitost ke skórování. Tu však Pokorný trestuhodně zahodil a hostující příznivci, kteří přijeli želetavské mužstvo podpořit v hojném počtu, tak mohli s úlevou vydechnout.
Tento zápas tak skončil remízou 1:1. Příští příležitost pro plný bodový zisk bude mít „A“ mužstvo Želetavy 5.4.2014 na domácí půdě proti Křoví.