Želejuve - Muži A - ŽĎÁR n/Sázavou „B“ – ŽELETAVA 1:0 (0:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŽĎÁR n/Sázavou „B“ – ŽELETAVA 1:0 (0:0)

 

K prvnímu venkovnímu utkání této sezóny jsme zajížděli vyhlídkově autobusem do Žďáru a nastoupili v následující sestavě: MASTNÝ J. – ONDRÁČEK P., VRANKA P., JIČÍNSKÝ D., MALÍK M. – ONDRÁČEK M., ČURDA M., VRBKA M., DANIEL Z. – VRBKA T., STEHLÍK M. Na střídání připraveni: VESELÝ M., PAVELA M., SIMANDL T., POLEDNA M. Rozhodčím utkání byl „mladý“ p. KŮRKA.
            Po opatrném začátku měl po vtipně a rychle rozehraném trestném kopu gól na noze Z. DANIEL, bohužel trestu hodně šanci zahodil – to běžela 7min. V 9min. dostává žlutou kartu domácí gólman za zdržování hry. V 10min. se k zakončení dostane T. VRBKA, gólman vyráží na roh. Ten rozehráváme nakrátko a D. JIČÍNSKÝ trefuje gólmana. V 17min. kryje domácí gólman střelu M. ČURDY. V 18min. předvede dobrý zákrok J. MASTNÝ a následný rohový kop domácích ubráníme. Do této doby jsme byli jednoznačně lepším mužstvem. V 19min. rána D. JIČÍNSKÉHO z dálky končí v náručí domácího gólmana. Ve 22min. zakončují domácí mimo naší branku. Ve 24min. ubráníme další rohový kop domácích. Ve 25min. nacentruje M. STEHLÍK a hlavička T. VRBKY míří mimo branku. Stejně si počínají i domácí ve 43min. Ve 45min. máme výhodu trestného kopu z hranice šestnáctky, ale D. JIČÍNSKÝ trefuje pouze domácí zeď. Ve 46min. nevyužijeme rohový kop. Ve 49min. inkasuje naší jedinou žlutou kartu M. VRBKA – zbytečné řeči! V 50min. rozehrajeme dlouhý nacvičený nákop od branky P. VRANKOU, za domácí obranou se ocitá M. STEHLÍK, postupuje na branku, bohužel chybí gólové zakončení. V 52min. střílí mimo M. VRBKA. V 55min. ubráníme rohový kop domácích. V této fázi utkání jsme nadále lepší a gól visí ve vzduchu. V 56min. centruje opět M. STEHLÍK, dobrý náskok T. VRBKY a gólman reflexivně vyráží. V 65min. v šanci M. ČURDA, trefuje gólmana, následuje rychlý protiútok a dobrý zákrok J. MASTNÉHO. Bohužel se nám gól vsítit nepodařilo a nad vodou nás drží dalším výborným zákrokem J. MASTNÝ v 67min. V 68min. přichází naše dvojité střídání. Ze hry odchází Z. DANIEL a M. ČURDA, místo nich nastupuje T. SIMANDL a M. PAVELA. V 70min. inkasují domácí žlutou kartu za faul, v šanci M. ONDRÁČEK a následný roh bez využití. V 80min. přichází centr do našeho vápna, hlavička domácího borce a pro nás pohroma – prohráváme 1:0. Následuje žlutá karta za sundání dresu. Do konce utkání se snažíme zformovat jednotlivé řady a docílit alespoň vyrovnání, bohužel na našich kopačkách je nervozita, šok z obdržené branky a dokonce příliš málo času. Utkání končí naši porážkou, ale v tomto utkání nezvítězil lepší, ale šťastnější soupeř. Škoda, že jsme nevyužili alespoň část našich šancí, výsledek měl být opačný. Bohužel na to se nehraje a musíme to napravit již v dalším domácím utkání, které sehrajeme v neděli 22. 8. 2010 v 16.30hod a hostíme v něm mužstvo ŠTĚPÁNOV NAD SVRATKOU.
Z. DANIEL
 
 
HODNOCENÍ TRENÉRA
ŽĎÁR B:
Po nadmíru vydařeném vstupu do nové soutěže jak po herní , tak i výsledkové stránce jsme zajížděli do Žďáru. Soupeřem nám byl též nováček I.B a to rezerva divizního áčka. Z důvodu pracovního vytížení jsme v týdnu, ani před zápasem téměř vůbec netrénovali (v méně jak polovičním počtu) a to bylo znát i v samotném zápase.
Do zápasu jsme však nastoupili aktivně a soupeře zcela jasně přehrávali. Vytvořili jsme si několik velmi dobrých šancí dá se říci i gólových, ale zklamala nás totálně koncovka. V té největší po uvolnění a prudkém centru M. ONDRÁČKA ze dvou kroků před opuštěnou polovinou brány přestřelil na zadní tyči Z. DANIEL. Soupeř několikrát zahrozil míči za naši obranu, ale buď byly nepřesné nebo je naše obrana pokryla. Nejvíce hrozil ze standardek, po rozích a centrech. Ve středu hřiště nijak nekombinoval. V samotném závěru zlikvidoval J. MASTNÝ včasným vyběhnutím gólovku domácích po samostatném úniku z pravé stany. V závěru poločasu po nedůsledném obsazení hlavičkoval domácí Promberger těsně vedle přímo z rohu. Celkově jsme však za odehraný poločas byly lepší jak na držení míče, kombinaci, ta i na počet střel a jednoznačně i na vytvořené šance.
V úvodní čtvrthodině druhé půle byla hra vcelku vyrovnaná. My jsme však začali opět přebírat iniciativu, důkazem toho byl samostatný nájezd M. STEHLÍKA opět bez úspěchu a několik dalších závarů v šestnáctce soupeře. Největší šanci po hlavičce T. VRBKY ze 3 metrů zázračně zlikvidoval domácí brankář. Poté M. Čurda v jasné tutovce z hranice pokutového kopu nevydařeně a slabě zakončil do náruče brankáře. Naopak po našem největším tlaku, kdy gól visel ve vzduchu soupeř z ojedinělého útoku po nevinném, nenápadném centru s dávkou štěstí skóroval a jak se později bohužel ukázalo rozhodl zápas. Gól nedal nikdo jiný než hráč č. 11 Promberger, na kterého jsem důrazně o poločase naši obranu upozorňoval. Po vývoji utkání nám nezbylo nic jiného, než prostřídat a jít do rizika ve snaze s hrou na tři beky, přeskupením s cílem vyrovnat. I přesto, že naše převaha byla v posledních minutách výrazná nebylo nám dopřáno skórovat, naopak domácí mohli po únicích do odkryté obrany a našich hrubkách min. 2 x výsledek navýšit. Hráli jsme kolem i v ně šestnáctky, ale bez efektu. Když už se rýsovaly velmi nadějné trestňáky po jasných faulech na hranici šestnáctky, tak kupodivu všech a to i domácích zůstala píšťalka nepřesného a chybujícího sudího Kůrky němá. Byla to křeč a když jsme špatně zahráli i vypracované rohy a standardky, tak zápas nemohl skončit jinak než hořkou prohrou.
ZÁVĚR:
I přesto, že jsme soupeře přehráli a hru měli min z 65 % pod kontrolou, vytvořili si více šancí, tak jsme se hrubými chybami a nedůrazným zakončením připravili minimálně o bod. Evidentně nám nesedělo velké, hodně široké hřiště, kdy každá přihrávka byla na 15 a více metrů. Tímto nám vázla kombinace z úvodního úspěšného zápasu. Zápas jsme si prohráli jen a jen sami, místo, abychom 2:0 či 3:1 vedli a zápas kontrolovali, tak naprosto zbytečně inkasujeme. U hráčů jsem tentokrát postrádal šťávu, nasazení, zabíhání, nabízení se…. vše to co nás zdobilo v zápase doma s Borovinou, nikdo výrazně nevyčníval. Jako by nám jízda na zápas autobusem snad po 10 či 15 letech ublížila, uspala nás. Únava byla viditelná hlavně na hráčích, kteří do pozdních pátečních, ale i sobotních hodin lítali napříč republikou po montážích. Na rozhodčího se vymlouvat nelze, hráči byli upozorněni na rozpačitá rozhodnutí, mě osobně nezklamal…. velmi dobře ho znám z KP. Pouze nesouhlasím s hodnocením domácího trenéra, jelikož si myslím, že o branku jsme byli lepší my, nikoliv domácí, je to věc názoru, ale to už žádnou roli nehraje.
Nejlepší hráči: Malík, Vranka, M. Ondráček
VP