Želejuve - Muži A - ŽELETAVA – ŠTĚPÁNOV n./SVRATKOU 1:6 (1:3)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŽELETAVA – ŠTĚPÁNOV n./SVRATKOU 1:6 (1:3)

 

K dalšímu domácímu utkání I.B třídy jsme nastoupili v této sestavě:MASTNÝ J.-ONDRÁČEK P.,VRANKA P.,JIČÍNSKÝ D.,MALÍK M.-ONDRÁČEK M.,ČURDA M.,VRBKA M.,SIMANDL T.-VRBKA T.,STEHLÍK M.Na střídání připraveni:DANIEL Z.,POLEDNA M.,POLENDA T.,PAVELA M.,VESELÝ M.Rozhodčím utkání byl p.NECHVÁTAL.
            Ve 2.min. zakončuje nad branku T,VRBKA.Ve 3.min. máme výhodu rohového kopu,rozehraný nakrátko a zakončený nad hostující branku.Ve 4.min. zakončuje do gólmana M.ONDRÁČEK.V 7.min. se poprvé k zakončení dostanou hosté a ranou z větší vzdálenosti se dostávají do vedení -0:1.Ve hře máme převahu a ve 26. A 28.min. nevyužijeme rohové kopy.Ve 29.min. se dostane k centru M.MALÍK a T.VRBKA hlavičkou vyrovnává na 1:1.Ve 30.min.zakončuje opět hlavičkou tentýž hráč,tentokráte však těsně mimo.Nedáš-dostaneš ve 32.min. hosté podnikají středem naší obrany a stav je 1:2.Aby toho nebylo málo,ve 37.min. na polovině hřiště špatně došlápne P.VRANKA a s bolestivou grimasou opouští hřiště.Neznám výši zranění,ale přeji Pavle brzký návrat!!!Na hřiště přichází T.POLENDA.Ve 38.min. dokonalé K.O.,centr do vápna -1:3!Ve 40.min.předvede dobrý zákrok J.MASTNÝ.V kabině panuje zklamání,ale stále je ještě 45 minut na zkorigování výsledku.V kabině zůstává T.SIMANDL a střídá jej Z.DANIEL.Ve 49.min zakončují hosté mimo.V 52.min. náš roh bez využití.V 53.min. zahrává trestný kop T.POLENDA,gólman jeho pokus kryje.V 54.min. další náš roh bez využití,rychlý protiútok a stav 1:4,je hotovo.V 56 min zakončuje mimo P.ONDRÁČEK,hosté inkasují žlutou kartu za protesty.Naposledy střídáme,odchází M.ONDRÁČEK,nastupuje M.PAVELA.V 57.min. pokus M.MALÍKA vyrazí gĺman na roh a ten jako tradičně nevyužijeme.Stejně jako o minutu později další dva rohové kopy.V 65.min. trefuje břevno M.STEHLÍK.V 70.min. faul hostů,žlutá karta,trestný kop T.POLENDY bez využití.V 71.min. hostující střela z vápna -1:5.V77.min. stav 1:6.Do konce utkání se již nic převratného nestalo a zápas končí naším debaklem.Hosté nás jednoznačně předčili v efektivnosti zakončení!!!Je to facka,ale zároveň i poučení pro další zápasy.
            Další utkání sehrajeme v sobotu 28.8.2010 v 16.30 hodin ve STUDENCI.Sokol opět vypravuje na utkání autobus,který odjíždí od Sokolské ve 14.30!!!!Cena je 60,-Kč.Žádám tímto všechny kdo mohou jet a není jim tento finanční obnos překážkou,aby nás v co největším počtu jeli povzbudit,určitě to budeme potřebovat!!!!
                                                                                                                           Z.D.
 
 HODNOCENÍ TRENÉRA
FK Železárny ŠTĚPÁNOV:
Po zbytečném bodovém půstu ve Žďáru nás čekal další soupeř z tohoto okresu a to mužstvo Štěpánova. O soupeři se šíří zvěsti jako o kandidátovi na postup, což potvrzuje jejich soupiska, kde se objevují hned tři hráči Ukrajiny a další hráči se zkušenostmi z vyšších soutěží (KP).
I přesto jsme do zápasu nastoupili aktivně a míč měli na svých kopačkách. Sedm minut jsme soupeře nepustili do blízkosti naší šestnáctky, když se tak stalo ihned nastala pohroma. Čtyři naši beci nezabránili kanonýrovi hostů ukrajinci HARAPTSOVI skórovat. Z této rány jsme se ještě oklepali a po převaze v poli a vytvořených pološancích dokázali po krásné postranní akci MALÍKA a jeho přesném centru skórovat Tomášem VRBKEM. Poté jsme ještě měli několik slibných příležitostí v šestnáctce a kolem ní, ale nic nám tam nespadlo. Naopak soupeř trestal po krásném přiťuknutí, jak před 30 lety říkával sportovní komentátor Slepička „periferním vidění“, opět HARAPTSO na středem nabíhajícího kapitána VRZALA patičkou a míč skončil v levé šibenici. Opět jsme propadli, když 2 hráči soupeře vyškolili 4 naše beky, navíc žádný ze záložníků nepokryl zabíhajícího Vrzala. Poté jsme opět tlačili soupeře, nic však nevytěžili a navíc dostali   další ránu, to když si obnovil 10 minut před půlí zranění kolene VRANKA a na plac musel mladíček POLENDA. Poté co se nekopala po dvou hraničních situacích v šestnáctce hostů (faul a ruka) penalta a s výsledkem se ještě dalo do přestávky něco dělat a přesto, že jsme byli v poli lepší a míč měli daleko častěji na svých kopačkách, odcházeli jsme po další hrubce do šaten s dvougólovým mankem.
Po domluvě hráčům v kabině jsme šli odhodlaní něco s výsledkem udělat nebo minimálně zápas odjezdit a to hlavně kvůli divákům, nepoložit se. K tomu měli přispět a hru oživit i další brzká střídání. To se dařilo, až do další naší hrubice, kdy se skvělý VRZAL krásně trefil po ještě hezčím uvolnění z 20 m na zadní tyč a bylo po zápase. I přes bojovnost a převahu v poli nám v tomto zápase nebylo souzeno vstřelit další branku a alespoň korigovat. Vytvořené šance jsme řešili ukvapeně nebo nás zastavilo břevno po krásné střele STEHLÍKA. Naopak Šlapánov nás školil v jednoduchosti a hlavně v efektivnosti. Jeho myšlení kolem a uvnitř šestnáctky a řešení situací bylo ukázkové, k tomu jsme mu však výrazně dopomohli naší nedůsledností, včasným nepokrýváním hráčů a vykrývání prostorů nejvíce my.
ZÁVĚR:
O zápase rozhodla zřejmě první branka a zranění Vranky. Nikdo poté nedokázal mužstvo vyburcovat, vyhecovat k většímu nasazení, tak trochu jsme sklopili hlavy. Pokud bychom šli do vedení my, mohl se zápas vyvíjet klidně i opačně. Takto jsme otevřeli hru a soupeř nás nelítostně trestal do rozhozené obrany, na což má typické hráče a hru postavenou. Vlastní nedůsledností při obsazování a zdůrazňovaném zdvojování nebezpečných hráčů soupeře jsme nechali Šlapánov vyniknout a na vlastní oči sledovat jak je fotbal krásný, jednoduchý, když to hráči umí, když jsou na place „páni fotbalisté“, když je den D. Naopak my měli „den BLBEC“ a nebylo nám souzeno. To potvrzují slova našeho gólmana Jirky MASTNÉHO „nepamatuji si, kdy bych ze sedmi střel dostal šest gólů“. Kladem je, že jsme nepropadli herně, měli jsme více ze hry, soupeř nás nepřehrál, ale proškolil v efektivnosti, jejich hvězdy ve fotbalovosti a zmíněné jednoduchosti. Troufnu si říci, že kdyby byl soupeř se svojí kvalitou v koncovce tolikrát ve vápně nebo kolem něj, jako my v jeho šestnáctce , tak nám nasázel min. 15 branek!!!.... nám se podařilo skórovat jednou jedinkrát. I přesto se dají najít klady na této hořké prohře a to:
·         Nepropadli jsme herně, soupeř nás přehrál pouze v přechodu do útoku, u šestnáctky a v ní, v efektivnosti a koncovce, v poli nikoliv
·         Zápas jsme odehráli, až do konce a nevypustili jsme jej za totálně nepříznivého stavu
·         I přes některé rozpačité výroky rozhodčího jsme udrželi nervy a zápas dohráli bez vyloučení
·         Pro mladé hráče to musí být škola do budoucna, střídající dorostenec Polenda okusil hru proti skvělým hráčům a kromě snad jediného zaváhání nepropadl
Opět nás porazili stejně jako ve Žďáru hráči na které jsem naše hráče upozorňoval. Nutno však říci, že kvalita HaARAPTSA a hlavně VRZALA (hrál za Bystřici n/P. KP, když skončila 3x za sebou na 2. místě) byla pro naše stále ještě nezkušené borce vysokou laťkou.
A tak se budu opakovat „HLAVY HORE PÁNOVÉ“ takové prohry k životu patří, je třeba si z nich vzít maximum ponaučení, otřepat se a jedeme dál. Z těch zranění se za týden neotřepeme, ale i to bohužel k fotbalu patří.
Nejlepší hráči: Malík, Vrbka T., Polenda
VP