Želejuve - Muži A - ŽELETAVA - BOROVINA-OPATOV 5:1 (4:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŽELETAVA - BOROVINA-OPATOV 5:1 (4:1)

 

ŽELETAVA – BOROVINA/OPATOV
 
5:1 (4:1)
 
            K historicky prvnímu utkání v krajské soutěži mužů (1.B třídě) jsme nastoupili v této sestavě: MASTNÝ J. - MALÍK M., JIČÍNSKÝ D., VRANKA P., ONDRÁČEK P. – ONDRÁČEK M., ČURDA M., VRBKA M., DANIEL Z. – VRBKA T., STEHLÍK M. Na střídání připraveni: TOMÁNEK M., POLEDNA M., SIMANDL T., PAVELA M. Rozhodčím utkání byl p. Prokop.
 
            Po prohraném utkání na turnaji v Jakubově jsme měli hostům co vracet a projevovalo se to i v kabině před utkáním, kde vládla bojová nálada a odhodlání zahájit sezónu vítězstvím před početným domácím publikem. Ve 4min. zakončuje nad branku M. ČURDA. V 7min. trestný kop hostů mimo branku. V 8min. už ale udeřilo! Rychlý protiútok po ose P. VRANKA – M. STEHLÍK, ideální balón na T. VRBKU a ten roste v místního kanonýra – vedeme 1:0. Aby toho nebylo málo podnikne v 10min. samostatnou akci M. STEHLÍK a vedeme 2:0. Hosty to však do kolen nepoložilo, ve 13min. předvede pěkný zákrok J. MASTNÝ, následuje rohový kop a ten si nešťastně srážíme do vlastní branky, sníženo na 2:1. Naše mužstvo tato situace nijak neovlivní, znovu podnikneme pohledné akce a ženeme se do útoků. V 19min. dostávají hosté žlutou kartu za faul. Ve 20min. se na hranici šestnáctky dostane z pravé strany balón k M. ČURDOVI a ten nádherně z první rozvlní opět síť za hostujícím gólmanem – vedeme 3:1. Ve 22min. vyrazí J. MASTNÝ trestný kop hostů. Ve 26min. aktivní M. ČURDA zakončuje mimo hostující branku. Ve 27min. likviduje hostující šanci J. MASTNÝ a následný rohový kop ubráníme. Ve 35min. další žlutá karta pro hosty za faul. Ve 38min. rozehrajeme nakrátko rohový kop, střelu D. JIČÍNSKÉHO chytá gólman. Ve 39min. další dobrý zákrok J. MASTNÉHO. Ve 40min. po našem zbytečném faulu následuje trestný kop hostů a balón trefuje břevno naší branky. Ve 43min. se dostane k další střele M. ČURDA, gólman stačí pouze vyrazit k volnému M. STEHLÍKOVI a jeho dorážka končí v síti – gól do šatny a vedeme 4:1. Takovýto průběh prvního poločasu nečekal ani největší optimista, ale domácí hráči předvedli pohledný a kombinační fotbal a po přidání bojovnosti a nováčkovské euforie bylo vedení naprosto zasloužené. Do druhého poločasu jsme vstoupili pasivně, ale v 50min. dobrý průnik T. VRBKY a následná šance M. ONDRÁČKA končí mimo branku. V 51. a 52min. přiházejí žluté karty pro hosty za fauly. Hosté našim hráčům viditelně nestačí a jsou rozhozeni z prozatímního výsledku. V 55min. dostává za faul žlutou kartu i náš kapitán D. JIČÍNSKÝ a následný trestný kop končí nad naši brankou. V 57min. ubráníme rohový kop hostů. V 65min. po průniku centruje Z. DANIEL a M. STEHLÍK trefuje hostujícího gólmana. V 68min. odchází vyčerpaný M. ČURDA a nastupuje M. PAVELA. V 71min. vidí za zbytečné řeči žlutou kartu Z. DANIEL. V 74min. dostává žlutou kartu za faul T. VRBKA. V 79min. další naše střídání, odchází T. VRBKA a nastupuje M. POLEDNA. V 80min. zakončuje mimo M. PAVELA. V 82min. další centr do vápna a M. STEHLÍK má dnes obuté střelecké kopačky a upravuje na konečných 5:1 v náš prospěch. Ve stejnou chvíli opouští domácí svatyni J. MASTNÝ a nastupuje M. TOMÁNEK. Utkání končí jasným vítězstvím a více jak sto přítomných diváků musí být spokojeno s předvedenou hrou a měla by to pro ně být pozvánka na další utkání.
            K dalšímu utkán zajíždíme v neděli 15. 8. 2010 do Žďáru nad Sázavou, kde se od 16:30hod. utkáme s místním „B“ týmem.
            Sokol Želetava vypravuje na utkání autobus!!! Odjezd ve 14.15 od sokolské, cena zájezdu 100Kč, závazné přihlášky podávat u p. Pojera ve Slavia baru na Sokolské zahradě.
Z. DANIEL
HODNOCENÍ TRENÉRA
BOROVINA – OPATOV:
Po měsíčních oslavách postupu do I.B, na můj vkus velmi krátké, dvoutýdenní letní přípravě a spoustě provedených pracích kolem hřiště, Sokolské, kabin, organizačních záležitostech nás čekal dlouho očekávaný vstup do historicky prvního Želetavského zápasu v krajské soutěži. V přípravě jsme neodehráli jediný zápas v kompletní sestavě, herně jsme šli však stále nahoru, chyběla pouze finální fáze a efektivnější koncovka. Čekal nás soupeř nadmíru těžký, který nás vyškolil týden před tím na turnaji v Jakubově ve střelecké produktivitě, nedávný účastník KP a to Borovina-Opatov.
Do zápasu jsme vlétli mnohem odhodlaněji a zodpovědněji než, až příliš sebevědomý soupeř. Rychlost naší kombinace dělal soupeři značné potíže a tak se výsledek zákonitě dostavil. Po krásných akcích jsme šli do dvoubrankového vedení. Soupeř hrozil a to smrtelně z každé standardky, která směřovala do šestnáctky. Po menším zaváhání nové posily v naší brance J. Mastnému při rohu si srazil ve snaze odvrátit propadnutý míč v těžké pozici Vranka do vlastní sítě. Poté min. dvakrát Jirka chybu napravil a podržel nás při šancích soupeře. Tím dal signál k dalšímu našemu náporu, který po, u nás nezvyklém důrazu v šestnácte vedl k navýšení skóre na 4:1, což o poločase nečekal snad nikdo z přítomných diváků, ani aktérů zápasu.
Druhou půli jsme i přes varování v kabině, že ještě zdaleka není vyhráno začali velmi laxně, přestali se pohybovat a soupeře posadili do sedla. Naštěstí „Opatovští“ žádnou šanci nevyužili a my jich také několik nedotáhli do patřičného konce. Byla to z naší strany nejslabší čtvrthodinka v zápase. Postupně jsme přebírali opět taktovku, ale vytvořené šance a to mnohdy po velmi pěkných kombinacích a akcích jsme nedokázali úspěšně zakončit. To se podařilo, až nejlepšímu hráči na placu a to Markovi STEHLÍKOVI, když opět po oku lahodící akci završil hattrick a dal zápasu konečnou podobu. Zápas jsme dohráli téměř exhibičně, unavený soupeř rezignoval, místo vstřelených branek posbíral pouze několik ŽK.
ZÁVĚR:
Již v těžkých prověrkách v přípravě s Jemnickem a poté ve zmíněném zápase v Jakubově s Borovinou jsem měl i přes porážky dobrý pocit ze hry, z kondice hráčů. Věřil jsem, že pokud hráči alespoň z 50% dodrží pokyny a stanovenou taktiku, tak budeme bodovat. Vzhledem k tomu, že jsme byli na naše poměry nadprůměrně efektivní v koncovce a soupeře zlepšenou obranou hrou do vážnějších akcí nepustili, dostavil se výsledek pro mnohé nečekaný, šokující, překvapivý, ale zcela zasloužený. Byl vidět místy, až markantní rozdíl v kondici vzhledem k věku hráčů. I přes neoddiskutovatelné, nepřehlédnutelné veškeré fotbalové umění některých starších hráčů Boroviny nikdo čas nezastavíme a tak rozdíl někdy i jedné generace byl znát a to hlavně díky tomu, že kluci dodrželi stanovenou taktiku a pokyny. Navíc zápas odmakali jako tým a to je nejcennější. Za to jim patří dík, je však třeba zůstat pevně na zemi. Bylo to o prvním gólu, o získání sebevědomí a pokud bychom inkasovali první, při tlaku na hráče z premiéry v I.B v domácím zápase, mohl zápas vzhledem k mládí a malé zkušenosti našich hráčů dopadnout klidně opačně.
Trochu mě mrzí, že diváci, kterých se sešlo vcelku dost vzhledem k rozmarům počasí, nedokázali hráče více povzbudit a hlavně při odchodu ocenit zaslouženým potleskem. Za jaký jiný výkon by si hlasitý aplaus zasloužili???
Jsem možná náročný trenér, zrovna často hráče nechválím, ale za tento výkon nelze nepochválit a některé akce mě opravdu potěšily, zahřály….že by se už pomalu dostavovaly nácviky z tréninků, rád bych tomu věřil. I ta oslava byla na úrovni a tak lze pouze konstatovat: to byl zase po té pracovní šichtě v posledních dnech a týdnech jednou krásný pocit, krásný den, krásný víkend, završený výsledkem dorostu.
Nejlepší hráči: Stehlík, Malík, Čurda
VP