Želejuve - Muži A - ŽELETAVA – TŘEBENICE 7:2 (4:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŽELETAVA – TŘEBENICE 7:2 (4:1)

15. 6. 2010

K poslednímu domácímu utkání II. třídy jsme nastoupili v netradičním čase ( nedělní dopoledne, což bylo znát na zájmu diváků) v této sestavě:  TOMÁNEK M., ONDRÁČEK P., JIČÍNSKÝ D., MALÍK M., MASTNÝ T.- ONDRÁČEK M., STEHLÍK M., ČURDA M., DANIEL Z.- PAVELA M., VRBKA M. Na střídání připraveni tři dorostenci, které čekal odpolední zápas – SIMANDL T., POLENDA T., VRBKA T. a zvláště posledně psaného čekal i večerní zápas „ B“ mužstva. Rozhodčím utkání byl p. CARDA.

V utkání slabé úrovně jsme se dostali do vedení v 15.min. přesnou střelou M. PAVELY . V 19min. střílí nad D. JIČÍNSKÝ. Ve 22min. vidí za faul žlutou kartu T. MASTNÝ. Ve 27min. první naše pohledná akce po ose M. PAVELA – M. ONDRÁČEK, hostující gólman vyráží na rohový kop a po něm zvyšuje M. STEHLÍK  na 2:0. Ve 30min. střílí M. STEHLÍK mimo. Ve 33min. je na hranici šestnáctky faulován M. PAVELA , odpískán pokutový kop a D. JIČÍNSKÝ se štěstím zvyšuje na 3:0. Ve 38min. hrubice  v naší obraně , osamocený hostující kanonýr SMILEK a to se nevyplácí – sníženo na 3:1. Ve 40min. unikne po levé straně Z. DANIEL, centrem najde M. PAVELU a vedeme 4:1. Ve 41min. dobře zasáhne M. TOMÁNEK. Ve 42min. akce D. JIČÍNSKÝ  - M. STEHLÍK , zakončená do gólmana. Ve 45min. rozehráváme roh nakrátko M. PAVELA míří nad branku. V 51min. dostává žlutou kartu M. PAVELA. V 55min. vidí kartu stejné barvy hosté za faul. V 58min. podnikne samostatnou akci M. VRBKA, tvrdou a přesnou střelou zvyšuje na 5:1. V 59min. naše série tří rohu bez využití. V 62min. míří mimo M. ONDRÁČEK, stejně jako o minutu později Z. DANIEL. V 67min. další dobrý zákrok M. TOMÁNKA. V 75min. se na vápně opře do balónu M. ONDRÁČEK a vedeme 6:1. V 77min. roh hostů , opět nehlídaný SMILEK a je to  6:2. V 80min. přichází naše dvojité střídání, odchází  M. MALÍK, a M. ČURDA, nastupuje T. SIMANDL  a T. VRBKA.  V 90min. zahrává D. JIČÍNSKÝ rohový kop a M. PAVELA hlavičkou dokončuje svůj hattrick , stanovuje konečné skóre utkání na 7:2 v náš prospěch.

Tímto povinným vítězstvím se dostáváme opět na čelo na tabulky OP alespoň do odpoledne , ale vzhledem k domácímu klopýtnutí STARČE s DUKOVANY na tomto čele zůstáváme minimálně do soboty a jestliže zvládneme utkání v MYSLIBOŘICÍCH, které se hraje v sobotu 19.6.2010 od 16.30hod. zůstaneme na něm na pořád, ale nepředbíhejme!!!!!

Závěrem bych chtěl pozvat všechny želetavské příznivce na toto sobotní utkání. Vím, že je to dosti daleko, ale bude to  pro naše borce zápas jara, nejdůležitější  zápas želetavského  družstva v celé jeho historii!!! Pokud to vyjde, tak vysoko muži dosud  nikdy nehráli. Pevně věřím, že to naši kluci dokážou a už se těším na sobotu, neděli…. !!??

              Z.Daniel

 

 

 

HODNOCENÍ TRENÉRA:

TŘEBENICE

Po středečních a pátečních oslavách vítězství v Litovel cupu nás čekal poslední domácí zápas sezóny, bohužel v netradičních nedělních dopoledních hodinách, což mělo za následek slabou diváckou účast. Jelikož v pátek měl dorost dohrávku a další zápas  společně s B mužstvem jej čekal stejně jako nás v neděli, byl velký problém citlivě zapojit dorostence a za víkend je nestrhat. Chyběl navíc Kasáček a dlouhodobě absentující hráče základu rozšířil Kounek, který si na tréninku obnovil zranění…. zkrátka toto jaro je prokleté. A tak jsme museli do kádru zařadit ne obvyklé 2-4 dorostence, ale rovnou pět s tím, že tři byli připraveni naskočit jen v případě nutnosti.

V první půli se hrál fotbal v poklidném tempu s naší slušnou kombinací. Soupeř vzhledem k ročníkům narození (mnoho hráčům začínalo rodné číslo šestkou!!!) při našich rychlejších výměnách a přenášení hry nestačil a tak poločasový výsledek 4:1 odpovídal dění na hřišti.

Do druhé půle hráči dostali jasné pokyny: zatrénovat si, vyzkoušet si různé akce, rychle a déle kombinovat, netahat míč, přenášet hru. Nabídku odevzdaného soupeře jsme však v druhém poločase nevyužili a pokolikáté už doma druhý poločas odchodili. Je to škoda, ale hráči pod dojmem náskoku z první půle druhý poločas pravidelně vypustí, nebo není kondice??? Taková okénka jako jsme nyní měli v obraně by se nemusela v posledním zápase vyplatit a nelze je připustit. Jenom kanonýr Smilek měl kromě dvou střelených gólů ještě další 2 až 3 velmi dobré příležitosti. Zápas jsme však  i v komplikované sestavě zvládli.

Poté co Stařeč nečekaně doma klopýtla a nabídla nám již téměř ztracený postup je třeba si uvědomit co nás v Myslibořicích čeká, jak k tomuto zápasu přistoupit, již v pátek jasně určit kádr mužstva, uvědomit si, že podobná příležitost se nemusí několik dalších let naskytnout, uvědomit si sílu Myslibořic na jaře - nesrovnávat je v žádném případě s jejich podzimními výkony, výsledky. Pro úspěch bude třeba min. 100% přístup , výkon a možná i štěstíčko. Tomu je však třeba jít naproti. Věřím, že i diváci nezůstanou stranou a nebude se hrát v komorním prostředí jako v některých domácích zápasech a stejně tak jako v Kojeticích při finále Litovel cupu nás i v Myslibořicích dotlačí do I.B. Byl by to naprosto nepopsatelný a neuvěřitelný úspěch, poté co vše nás od zranění, až po několikeré vyloučení v jarní polovině soutěže potkávalo od prvního, až do posledního zápasu. Já mužstvu věřím a jsem přesvědčen, že má nato tento klíčový zápas zvládnout. Vždyť pro nás byl v podstatě každý jarní zápas klíčový a převážnou část jsme zvládli.

Nejlepší hráči:  Stehlík, Vrbka M., Pavela

VP