Želejuve - Muži A - Želetava A – HFK Třebíč B 3:4 (poločas 2:2)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava A – HFK Třebíč B 3:4 (poločas 2:2)

11. 5. 2014

Góly Želetavy: Vrbka Martin, Pacas Aleš, Simandl Tomáš

Příští utkání sehraje Želetava A v sobotu 17.5., 16:30 hod. v Novém Městě na Moravě s B týmem Vrchoviny (odjezd autobusu ve 14:00 od koloniálu Vranka)
 

Želetava v nedělním deštivém odpoledni přivítala na svém hřišti juniorský tým HFK Třebíč „B“. K vidění byl rychlý a útočný fotbal z obou stran. Diváci ani nestačili dosednout na svá místa, když první třebíčský náznak šance ve vápně Želetavy skončil krvavým šrámem na tváři domácího A.Pacase. Zprvu to vypadal na vynucené střídání hned v úvodu zápasu ale Pacas ukázal, že je „bojovník“ a možná i tento okamžik ho nabudil k následnému výkonu. V 9 min. měl první příležitost domácí T. Simadl, kterému však šanci zhatil dobrým vyběhnutím třebíčský gólman. Želetava byla i nadále aktivní a svého soupeře přehrávala především rychlou kombinační hrou po stranách hřiště. V tomto prostoru nejvíce úřadoval dobře hrající želetavský „dělník-fotbalu“ M. Malík. V 15 min. utkání přišlo želetavské přenesení hry z pravé strany do křídelního prostotu na A. Paces, který centrem do malého vápna vybídl M. Malíka ke skórování. Ten však ještě hlavou sklepl míč Martinu Vrbkovi, který pohodlně zavěsil do odkryté brány (1:0). Rychlé kontry Želetavy v křídelních prostorech často třebíčští přerušují za cenu faulů. Ve 23 min. dostává A. Pacas míč za hostující zadáky a svůj průnik zakončuje gólem!  Dostává tak domácí do slibného vedení (2:0). Domácí „kotel“ oslavuje vstřelený gól i pomocí zábavní pyrotechniky a panuje tak pravá fotbalová atmosféra. Radost domácích však netrvá dlouho. Ve 24 min. Třebíč rychle kombinuje středem hřiště, kde domácí propadli a jejich rychlý kontr končí až za zády J. Mastného (2:1). Přímý volný kop hostí ze 27 min. J. Mastný kryje. Stejnou výhodu standardní situace měli na druhé straně i domácí ale bez gólového efektu. V 31 min. opět domácí nechali svému soupeři ve středu hřiště příliš mnoho prostoru a jejich třetí šance končí druhým vstřeleným gólem (2:2). Hosté tak prokázali svoji dobrou efektivitu při zakončení, kdy ze třech šancí hned dvě dokázali zužitkovat. V závěru poločasu ještě stojí za zmínku přímý kop Michala Vrbky, který svoji razantní střelu zakončil mezi tyče, ovšem proti stál pozorný brankář Třebíče.

Od druhého dějství tak diváci očekávali bitvu o vstřelení vedoucí branky. Běžela 51. min. a od míče byl ve vápně hostí nedovoleně odstaven A.Pacas. Hlavní arbitr k radosti všech domácích příznivců nařizuje pokutový kop. K míči se staví T. Simandl, který zkušeně posílá míč opačným směrem, než jde zákrok brankáře a dostává domácí do vedení (3:2). V následující fázi hry se hraje i nadále útočný fotbal. Více do hry se však začínají dostávat hosté, kteří disponují dobrou technickou vybaveností. V 60 min. vyslal třebíčský středopolař solidní pumelici z 25 metrů, kterou J. Mastný s obtížemi vyráží na rohový kop, bez využití. V 66 min. se hosté dostávají k brankové příležitosti, kterou využívají a srovnávají tak stav na (3:3). V závěrečné fázi hry se Želetava dál snaží hrát útočně ovšem ani soupeř nezaostává ve svých útočných výpadech a především díky lepší fyzické vybavenosti se dostává častěji do zakončení avšak bez využití. V 80 min. se želetavský T. Simandl rychlostně dostal z pravé strany do zakončení, ale ve finální fázi si příliš před kopl míč, který končí v náruči brankáře. Zlomový okamžik přišel v 89 min., kdy se želetavští tlačili do vápna soupeře. Ke střele z poza vápna se chystal D. Jičínský, jeho pokus však hosté zblokovali a šli do následného brejku do rozhozené obrany domácích. Jejich rychlá kombinace zmrazila veškeré naděje domácích na dobrý výsledek a končí čtvrtou brankou v síti Želetavy (3:4). V nastaveném čase dochází už pouze k taktickému střídání hostí a zápas je ukončen.

Utkání tedy skončilo prohrou Želetavy 3:4 a vzhledem k výsledkům Herálce, Žďáru B, Nová Ves i Vrchoviny B, kteří shodně vyhrály tak došlo k zamíchání v pořadí na čele tabulky. Herálec navíc poskočil na první místo a postup do kraje už mají tamní fotbalisté ve vlastních rukách. Želetavě aktuálně patří třetí příčka se ztrátou 2 bodů na nového lídra z Herálce.