Želejuve - Muži A - Želetava A – Rantířov 5:3 (poločas 2:2)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava A – Rantířov 5:3 (poločas 2:2)

9. 6. 2014

Góly Želetavy: Vrbka Martin, Simandl Tomáš, Pacas Aleš, Vrbka Michal, Daniel Zdeněk

Poslední utkání sezóny sehraje Želetava A v sobotu 14.6., 16:30 hod. v Herálci (odjezd autobusu ve 13:30 od koloniálu Vranka)

V nedělním horkém odpoledni přivítalo Želetavské „A“ soupeře z Rantířova. S tropickým klimatem se na hřišti želetavského ďolíčku lépe v úvodu utkání vypořádali hosté, kteří již v úvodních minutách poprvé rozvlnili síť za brankářem Želetavy (0:1). Do poloviny prvního poločasu měli hosté stále více ze hry a svůj tlak zužitkovali ve 22 min., kdy se po centru za obranu dostává k míči Bartejs a jeho přízemní střela propadá za záda M. Tománka (0:2).  Po obdržené druhé brance se pomalu začali „probouzet“ i domácí. Martin Vrbka vybídl ke skórování důrazně se probíjejícího P. Vranku, který však nevyzrál na brankáře hostí. Netrvalo však dlouho a Želetava se dočkala snížení, když po přihrávce M. Čurdy skóruje Martin Vrbka (1:2). Do poločasu se skóre měnilo ještě jednou, to když se po centru Michala Vrbky do míče opřel T. Simandl (2:2).

Ve druhé půli byla Želetava mnohem aktivnější a obrat utkání začal režírovat M. Malík, který nejprve po individuální akci předložil na „zlatém podnosu“ přihrávku svému spoluhráči, který jen těsně minul branku. V 53. min. centroval Malík do vápna, kde se prosadil přes bránícího hráče A. Pacas (3:2). Po té byl ještě 2x v šanci A. Pacas ale vždy byl zastaven pomezním rozhodčím pro signalizovaný ofsajd. V 77 min. M. Malík podniká útočnou výpravu přes půl hřiště a v gólovou ji přetavuje Michal Vrbka (4:2). Želetavě to nestačilo. Za Rantířovské zadáky nakopává dlouhý balon P. Vranka a Z. Daniel využívá své rychlosti a i za přispění brankáře hostí navyšuje vedení Žele-Juve na 5:2. Poslední tečku za výsledkem však dali hosté, když využili zaváhání M. Tománka (5:3).

Želetava tak v posledním utkání před domácím publikem zvítězila 5:3. V závěrečném kole zavítá Želetava na půdu Herálce, který drží stále naději na postup do Krajského přeboru. Ovšem ani v případě výhry nad Želetavou nemá Herálec postup ve svých rukou, protože v případě vítězství Žďáru v Rantířově by postup slavil právě Žďár. Ještě v průběhu jara to však vypadalo, že by se o postupujících mohlo rozhodnout právě v posledním kole v Herálci. Nicméně po herních výpadcích Želetavy bude o postup bojovat pouze Herálec. Želetava však před domácím publikem ukázala, že umí zabojovat a nedá „svoji kůži“ zadarmo. Navíc se želetavští borci budou moci v tomto utkání spolehnout i na podporu vlastních příznivců, kteří se chystají svůj klub podpořit a zároveň se tak rozloučit se sezónou. Bude důvod k vzájemné oslavě?

hra.jpg

 

 

 

 

 

 

trava-detail-fans.jpg