Želejuve - Muži A - Želetava A – Žďár nad Sázavou B 6:0 (poločas 3:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava A – Žďár nad Sázavou B 6:0 (poločas 3:0)

Góly Želetavy: Vrbka Michal 3x, Simandl Tomáš 2x, Pacas Aleš

Příští utkání sehraje Želetava A v neděli 7.9., 16:00 hod. v Koutech

V nedělním zamračeném odpoledni přivítala Želetava rezervu Žďáru nad Sázavou. Po posledním domácím nevydařeném utkání, kdy Želetava nechala všechny body Velkému Meziříčí (2:4), tak měla  co dohánět. Již od úvodu utkání však bylo na „modro-bílých“ vidět odhodlání a touha po vítězství. První branka utkání na sebe nenechala dlouho čekat. A. Pacas se dostává po rychlé kombinaci s míčem za žďárské zadáky a tváří v tvář nastřeluje brankáře. Odražený balón však opětovně získává Pacas a na podruhé už se nemýlí (1:0). Želetavě se i nadále daří vytvářet si šance. Hosté pohrozí střelou z poza šestnáctky, kterou však J. Mastný vyráží na roh – bez využití. Ve 30 min. Želetava předvedla učebnicový brejk, kdy se od vlastního pokutového vápna kombinací na pět doteků dostávají až před branku soupeře, kde Michal Vrbka zakončuje pohlednou akci vstřeleným gólem (2:0). Žďár nejvíce zahrozil ve 40 min., kdy nastřeluje levou tyč Mastného branky. Do konce poločasu se skóre měnilo ještě jednou a to když se ke slovu dostal T. Simandl, který gólově zužitkoval opět pohlednou kombinaci svých spoluhráčů.

Ve druhé půli byl obraz hry podobný. Domácí si stále vytvářeli slibné šance, ale ne všechny skončili brankou. Vranka, Čurda a Pacas své slibné šance nevyužili, což by v případě nerozhodného výsledku mohlo mrzet. Na ukazateli skóre však svítil stav 3:0 a ten vydržel do 63 min., kdy T. Simandl zvyšuje po rychlé akci z pravé strany na 4:0. Na mokrém terénu o necelé tři minuty vysílá z 26 metrů pumelici Michal Vrbka, která ještě před brankářem mírně skočí a balón se k radosti domácích třepetá v síti (5:0). Šanci k dalšímu skórování měl po centru z prvé strany hlavou střílející T. Vrbka, který však těsně minul. Soupeř podnikl několik rychlých kontrů, které však končili v rukavicích M. Veselého, který v 72 min. nahradil J. Mastného. Ve stejné minutě ještě odchází ze hřiště P. Vranka za J. Šrutku. Poslední tečku v 88 min za povedeným utkáním nedává nikdo jiný než muž zápasu Michal Vrbka, který z 20 metrů kroutí svoji střelu do šibenice Sobotkovi branky (6:0).

Želetava tak v tomto utkání zaslouženě vítězí. Všichni hráči předvedli disciplinovaný a kolektivní výkon, který by měl „modro-bílé“ zdobit v každém utkání, měli jasno místní fanoušci po předvedeném výkonu.

1.jpg

3.jpg2.jpg