Želejuve - Muži A - ŽELETAVA A – BLATNICE 2:1 (2:0)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŽELETAVA A – BLATNICE 2:1 (2:0)

2. 6. 2010

K předposlednímu domácímu utkání II. třídy jsme nastoupili v této sestavě: TOMÁNEK M., ŠTORK S., MALÍK M., JIČÍNSKÝ D., KOUNEK S. – ONDRÁČEK M., VRBKA M., ČURDA M., SIMANDL T. – STEHLÍK M., VRBKA T. Na střídání připraveni: DANIEL Z., PAVELA M., ONDRÁČEK P. Rozhodčím utkání byl p. Franc.

            Začali jsme s odhodláním zvítězit a již v 8min. pronikne po pravé straně netradičně S. ŠTORK, odcentruje a M. STEHLÍK nás s přehledem posílá do vedení 1:0. Hosté kontrují v 15min. střelou nad branku z trestného kopu. Ve 20min. vidí žlutou kartu T. VRBKA za nedostatečnou vzdálenost od balónu při rozehrávce hostů. Ve 23min. tentýž hráč tentokrát hlavičkuje mimo branku. Ve 25min. hosté ojediněle zakončí mimo naši branku. Ve 26min. rozehráváme nakrátko rohový kop a M. ČURDA zakončuje nad branku. Ve 28min. dostávají hosté žlutou kartu za faul. Ve 29min. chytá gólman tečovanou střelu M. ONDRÁČKA. Ve 30min. zahrává z velké dálky trestný kop M. STEHLÍK a jeho tečovaná střela končí v síti – vedeme 2:0, bohužel jak se na konci utkání ukáže je to branka rozhodující, a to je smutné!!! Ve 34min. vidí M. ONDRÁČEK žlutou kartu za faul, stejně jako ve 41min. M. ČURDA. Kdo čekal (až na hostující příznivce, snad všichni), že domácí svoji převahu ve druhé půli vystupňují a snadno přejedou odevzdaného soupeře, ten se setsakramentsky mýlil! Do druhé půle nastoupilo za domácí „zcela jiné mužstvo“ (příčiny v hodnocení trenéra) a hosté byli jasně lepší. Ve 49min. samostatná akce M. VRBKY, který místo aby volil samostatné zakončení, přihrává M. STEHLÍKOVI, a ten zakončuje mimo branku. V 53min. ubráníme trestný kop hostů i následný rohový kop. V 56min. hosté zakončují nad branku. V 57min. stoprocentní šance M. ONDRÁČKA končí rohovým kopem bez využití. V 58min. zakončuje T. VRBKA vysoko nad. V 59min. po rohu hlavičkují hosté mimo. V 63min. likviduje M. TOMÁNEK střelu hostů z dálky. V 65min. střídáme, odchází T. VRBKA a nastupuje M. PAVELA. V 67min. dostávají hosté další žlutou kartu. V 70min. neubráníme rohový kop hostů a ti snižují na 2:1 a my se bojíme o výsledek. Zároveň naposledy střídáme, odchází zraněný M. ONDRÁČEK a nastupuje Z. DANIEL. V 75min. odvrátíme další trestný kop hostů. V 77min. zakončí trestný kop M. STEHLÍK do hostující zdi. Lépe si počíná v 84min. ze stejné situace D. JIČÍNSKÝ, ale jeho střelu zastavuje břevno hostující branky, škoda mohla být rozhodnuto. Hosté vycítili šanci a zatlačili nás na naši polovinu. V 86min. ubráníme rohový kop hostů stejně jako v 88min. Mezitím hosté ještě stihnou zakončit nad naši branku. V 90min. nás od pohromy uchrání dobrým zákrokem M. TOMÁNEK. Nastavením dostávají hosté ještě žlutou kartu a utkání končí naším utrápeným vítězstvím.

            Další zápas sehrajeme v neděli 6. 6. 2010 v Dukovanech. Utkání začíná v 16.30.

Z. DANIEL

HODNOCENÍ TRENÉRA:

BLATNICE

Po mizerném výkonu v Rudíkově jsme nastupovali  se snahou ještě zasáhnout do postupových rošád.

Souběžně se totiž hrál ve Starči šlágr kola a při určité konstalaci bychom v případě domácího vítězství zdaleka nebyli mimo hru co se týká případného postupu. Pokyny v kabině byly vzhledem k neplnění taktiky a pokynů v minulém zápase velmi, velmi střídmé a jednoduché, byly shrnuty do pěti vět. První polovinu jsme odehráli velice slušně, bylo tam sice několik drobných chyb, ale převládala kvalitní hra s dobrým pohybem a dobrou kombinací. Byli jsme lepší ve všem, v pohybu, kombinaci, technice a tím v počtu vyložených šancí a držení míče. Téměř bezchybně pracovala obrana, pohybem a dobrou kombinací hýřila záloha, střed hřiště patřil nám. Útok nezůstal v ničem pozadu. Výsledkem bylo poločasové vedení 2:0 i když vedení mohlo být min. dvojnásobné.

Pokyny do druhé půle byly opět zcela jasné. Rychlou kombinací, pohybem, a přenášením hry „soupeře dorazit“ , opět však zůstaly nenaplněny, nevyslyšeny… pokolikáté již??? Nikdo nečekal žádné komplikace v dohrání zápasu, kdekdo si vzpomněl na pětigólový příděl Chlístovu v posledním domácím zápase. Opak byl však bohužel pravdou, první a druhý poločas byl jako den a noc. Totálně nám odešla mladičká „dorostenecká“ záloha (průměr 19 let), tím nebyl zásobován patřičnými pasy a míči útok a soupeř měl po celý druhý poločas jasně navrch. Vyjimkou byla 100% šance Martina ONDRÁČKA rozhodnout zápas za stavu 2:0 po sólovém průniku napříč vápnem, když obešel i gólmana, ale z malého čtverce trefil jediného beka v opuštěné brance. Poté už jenom v závěru zápasu JIČINSKÝ krásnou střelou z trestňáku orazítkoval břevno. To bylo z naší strany vše, naopak soupeř měl minimálně tři tutovky a další pološance naštěstí nevyužil. Byl to náš nejhorší jarní poločas, hru neoživili ani střídající. Blatnická záloha naší stejnou řadu ve druhé půli jednoznačně přehrála a co je smutné, bylo to díky lepšímu pohybu, důrazu, chuti – fyzičce. Naše záloha neposbírala snad jediný odražený, odhlavičkovaný, ubráněný míč naší obranou. Když dokážeme zazdít i málo vídané přečíslení - brejk 5 na 1 naprosto chybnou přihrávkou na posledního hráče, tak se nemůžeme divit jarnímu trápení. Výsledek jsme ubránili a utkání dovedli do vítězného konce jen díky (na rozdíl od některých) bojovnosti a přehledu obrany podpořenou dobrým výkonem brankáře. Poté co v posledních zápasech, na rozdíl od zápasů v první polovině jara, nemůžeme říci ani půl slova na výkony rozhodčích, podáváme nepochopitelné a rozpačité výkony my. V čem vidím já a jsem přesvědčen i všichni zasvěceni do želetavského fotbalu hlavní příčinu velmi mizerných a rozpačitých výkonů a to naprosto standardně v druhých poločasech, je snad jasné všem!!! Rozhodně to není jenom v malé trénovanosti a vzhledem k velmi deštivému jaru i špatným tréninkovým podmínkám. Jenom samotným aktérům, kterým pravidelně dochází v druhé půli dech a to i v tak mladém věku to ne a ne, a ne a ne ....dojít. Já na to, až se jim konečně „zadaří“ pochopit, že ten jejich přístup před zápasy je třeba jednoznačně změnit nemíním čekat ani měsíce, natož roky. Takto se o postup nehraje….možná se o něm takto jen nesmyslně tlachá.

 

Nejlepší hráči:  STEHLÍK, MALÍK, JIČINSKÝ - TOMÁNEK