Želejuve - Muži A - Želetava A - Moravské Budějovice B 4:5
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava A - Moravské Budějovice B 4:5

13. 8. 2007

Premiéra ve vyšší soutěži našim „áčkařům“ bohužel proti silné rezervě Moravských Budějovic nevyšla. Skóre v náš neprospěch se měnilo již v první minutě utkání, kdy byla želetavská obrana poprvé nepozorná při centru z přímého kopu hostů, který zakončovali dva zcela nekrytí hráči Moravských Budějovic. Z počátečního útlumu jsme se poměrně rychle vzpamatovali a po pár slibných akcích vyrovnal v 15. minutě D. Jičínský. Hra se poté vyrovnala a šance se střídaly na obou stranách. Naše obrana však působila daleko méně organizovaněji, což ve finále vedlo ke dvěma dalším gólům v naší síti v prvním poločase.

A ani po přestávce se početné domácí obecenstvo nedočkalo obratu. Pro zranění musel nejdříve odstoupit M. Chalupa a hosté v zápětí přidali čtvrtou trefu. V té chvíli vypadali domácí tzv. „na ručník“. Ovšem na hřišti se začaly dít věci a domácí záloha všem přítomným poprvé ukázala, proč je pasována na nejlepší středovou řadu v soutěži. Odpovědnost vzal do vlastních rukou M. Stehlík, jež svým typickým sólem obešel tři bránící hráče soupeře a neomylně proměnil. Tentýž hráč se mohl prosadit pár minut nato, jeho hlavičku ale brankář hostů vyrazil, na místě byl ovšem M. Pavela, který dorazil míč potřetí za záda budějovického gólmana.

Želetava byla zpět ve hře a slibných příležitostí přibývalo. Dvacet minut před koncem však přišel zkrat R. Dohnala, který byl vyloučen za úmyslné kopnutí útočníka M. Budějovic, jež jej předtím nevybíravě fauloval. Naše útočná aktivita pokračovala nadále i v oslabení. Gól již visel ve vzduchu. A ten nakonec přišel, když si J. Chaloupka „vymodlil“ penaltu, kterou deset minut před koncem proměnil D. Jičínský.

Závěr utkání byl velmi nervózní. Budějovičtí se logicky snažili strhnout vítězství na svoji stranu, a to se jim dlouho nedařilo. Hosté nakonec rozhodli v samém závěru po rychlém protiútoku, kterému předcházelo taktické pochybení M. Pavely (zbytečná ztráta míče na polovině hostů) a v zápase poněkolikáté se opakující průchodnost naší obrany.

V úvodním zápase ve III. třídě okresních fotbalových soutěží naše mužstvo rozhodně nezklamalo, zejména pokud budeme hodnotit naši útočnou aktivitu. Na druhou stranu pět gólů v naší síti je poměrně krutý obraz současného stavu naší defenzívy, přičemž je potřeba zdůraznit, že náhradní brankář M. Tománek nenesl vinu na žádné z obdržených branek.



Želetavská sestava: Tománek Marek – Dohnal Radek, Mastný Tomáš, Chalupa Michal (55. Ondráček Martin), Kasáček Kamil – Chaloupka Jiří (85. Vrbka Martin), Kasáček Dušan, Stehlík Marek, Jičínský David – Pavela Michal, Dohnal Jaromír

Příští utkání sehraje Želetava A v Horním Újezdě dne 19.8., 16:30 hod.