Želejuve - Muži A - Želetava A - Okříšky B 0:1 (0:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želetava A - Okříšky B 0:1 (0:1)

7. 4. 2010

ŽELETAVA,,A“ – OKŘÍŠKY,,B“

0:1 (0:1)

            K prvnímu jarnímu domácímu utkání II. Třídy jsme nastoupili v tomto složení:VESELÝ M.-ŠTORK S.,ONDRÁČEK P.,JIČÍNSKÝ D.,MASTNÝ T.-ONDRÁČEK M.,VRBKA M.,VRANKA P.,MALÍK M.-ČURDA M.,PAVELA M.Na střídání připraveni:DANIEL Z.,SIMANDL T.,POLENDA T.,TOMÁNEK M.Rozhodčím utkání byl p.MACEK.

            Do utkání jsme vstoupili aktivně a již v 5.min. v dobré příležitosti M.ONDRÁČEK,bohužel zakončuje do gólmana!Následuje fotbal nevalné úrovně a ve 13.min. po zaváhání S.ŠTORKA zakončují hosté nad naši branku.V 15.min. pálí nad branku M.VRBKA.Ve 20.min. tvrdě vystřelí opět M.VRBKA,gólman jeho pokus vyráží.Ve 21.min. sólo M.PAVELY,následuje dobrá rána,ale gólman opět vyráží.Ve 23.min. přijde studená sprcha.Ponašem faulu následuje trestný kop hostů a k úžasu všech přítomných balon končí v naší síti-prohráváme 0:1!Jak se později ukážee,je to rozhodující okamžik tohoto utkání.Ve 27.min. v šanci opět M.ONDRÁČEK,zakončení znovu gólmanovi,,do koše“.Ve 41.min. náš rohový kop odvrací hostující gólman.Ve 42.min. dostávají hosté žlutou kartu za faul,centr M.PAVELY nachází hlavu M.ONDRÁČKA a balón končí mimo branku.Ve 45.min. vidí žlutou za faul M.PAVELA.O poločase odchází S.ŠTORK a nastupuje T.SIMANDL.V 51.min. hlavičkuje po rohovém kopu mimo P.VRANKA.V 60.min. zakončuje do gólmana M.ČURDA.V 61.min. další žlutá pro hosty za faul.V 63.min. odstupuje zraněný T.SIMANDL a nastupuje Z.DANIEL.V 65.min. v šanci opět M.ONDRÁČEK,tentokrát zakončuje nad branku.V 75.min. další žlutá pro hosty za faul.V 76.min.dobře zasahuje M.VESELÝ,následný roh ubráníme.V 79.a 82.min. naše rohy bez využití.V 83.min. další žlutá pro hosty za faul.V 88.min. odchází P.ONDRÁČEK,nastupuje T.POLENDA.V 90.min. dostává za řeči žlutou kartu M.ČURDA.

            Závěrem nutno říci,že ve fotbale jsou i takováto utkání a je třeba to hodit za hlavu,vzít si z toho ponaučení a ztracené body vybojovat třeba už v příštím těžkém utkání!!!To sehrajeme v sobotu 10.4.2010 v NÁMĚŠTI(hřiště ve VÍCENICÍCH) OD 15.30HOD.

                                                                                                                                            Z.DANIEL

 

HODNOCENÍ, ROZBOR A ÚVAHA TRENÉRA:

Utkání se hodnotí velice těžce, po dosaženém výsledku a výkonu by stačilo asi pár slov, dvě tři věty, ale já bych si dovolil pro některé méně zasvěcené a mnohé kritiky těch slovíček a větiček trochu více. Kde byla mužstva Želetavy ještě nedávno?  Vedoucí příčka mužů v OP po podzimu, vedoucí postavení dorostu a dobrá práce s mládeží je snad najednou samozřejmostí? Proč není uznávána dobrá organizační práce výboru? Kolik mužstev hraje na špici OP s vlastními odchovanci a s věkovým průměrem ne sice nejnižším 24,5 let, ale pravidelně s 5-6 hráči v základu do 20 let? Proč se u mužů hovoří jen a jen o postupu do I.B? Proč se někdo nezamyslí nad tím, zda už je mužstvo na postup připravené, vyzrálé, zda má podmínky, finance a materiální podporu na to hrát krajské soutěže? Tady se udělal rychlý a jednoduchý závěr: po podzimu vedoucí příčka, na jaro přichází trénovat nějaký Vranka, který snad něco odvedl v kraji s MB a tak je postup samozřejmostí!!! Vše ostatní je neúspěchem!!! Není třeba změnit myšlení, mít za cíl po velmi dobrém podzimu umístění do 3. místa, zapracovat mladé + dorostence a případný postup brát pouze jako bonbónek, bonus, prostě něco navíc. Umět těm hráčům zatleskat, povzbudit je a ocenit i když se zrovna nedaří. Nestupňovat na ně tlak, odpovědnost, důležitost každého zápasu. Kdo někdy sport, fotbal dělal, tak ví, že až 80% výkonu hráče ovlivňuje jeho psychika a že bez nepřehnaného a přiměřeného sebevědomí se hrát prostě nedá.

Sobotní duel jasně ukázal co nám od hráčů, trenérů, přes diváky k ještě větší dokonalosti a lepším výsledkům chybí. Fotbal jsem hrál přes třicet let a vím, že v sobotu byl prostě „den blbec“, kdy se, ne že nedaří jednomu, dvěma, třema hráčům, které ještě nahradím, ale mančaftu celému od golmana, přes útok až k trenérovi. Vím a takových zápasů jsem sám mnoho odehrál, že kdyby se hrálo těch poločasů klidně 8, slovy osm,  tak se prostě v tento den vyhrát nedá, není dáno a proto je ten sport, ten fotbal tak krásný, že se nedá nalajnovat dopředu, ale vždy něčím překvapí.

Závěr z toho všeho je jediný: každý (až na vyjímky???) jsme chybující, jde o to se z chyb umět ponaučit, umět je přiznat, umět si z nich vzít to potřebné. Já tvrdím, že každá prohra je výhrou do budoucna, ale jenom tehdy, že si z té prohry to patřičné vezmu. Já si na hráčích a to na všech!!! nesmírně vážím toho, jak moc je ta prohra mrzela, mnohé ještě druhý den po zápase, jak ji těžce přijímali, vstřebávali-nejsem jiný a tak je to dobře! Želetava i přesto, že nemá široký a extra kvalitní tým, že jsou ji házeny mnohdy klacky pod nohy, má na to, aby krajské soutěže v budoucnu hrála, ale proč by to mělo být hned po této soutěži, proč tlačit na pilu… Copak si nikdo nevšimnul jak moc hráče svazovala odpovědnost, přemotivovanost, tlak z prvního a pro většinu nic jiného než vítězného jarního vystoupení doma. Chybělo jim právě to povzbuzení, ta podpora, když se nedaří a to od nás všech. Já svoji chybu a chyby jasně přiznávám a jsem naprosto jednoznačně přesvědčen, že až se kluci zmotají, máknou ještě více na sobě, až se uzdraví, až se přestane nesmyslně mluvit o postupu, tak se dostaví nejenom  pohlednější hra, ale hlavně výsledky. Já jim prostě věřím, jinak bych neměl důvod dál setrvávat a trénovat, ale musel bych udělat pá, pá. Na to je však moc brzy, čtyři roky jsem bojoval s „místními i krajskými větrnými mlýny“ v MB, tak před nimi neuteču v Želetavě a z okresu se nepodělám a ze svých názorů neuhnu ani milimetr, navíc takto brzy. Po tomto zápase nám všem musí jasně dojít, jaký kus práce nás ještě čeká a to jak světlý, jasný a příjemný bude ten její konec záleží jen a jen na přístupu nás všech. Nikdy si nesmíme namlouvat, připouštět,  že něco umíme, že už nemáme co zlepšovat, jinak bude ten konec hodně, hodně tmavý, pošmurný!!!

 

Nejlepší hráči utkání: prostě nebyli, tentokrát se nedostavili