Želejuve - Muži A - ŽELETAVA A – ROKYTNICE n./ Rokytnou 3:1 (2:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŽELETAVA A – ROKYTNICE n./ Rokytnou 3:1 (2:1)

5. 5. 2010

K dalšímu domácímu utkání II. třídy jsme nastoupili v této sestavě: VESELÝ M., ONDRÁČEK P., ŠTORK S., MASTNÝ T., JIČÍNSKÝ D., ONDRÁČEK M., STEHLÍK M., VRBKA M., MALÍK M., ČURDA M., DANIEL Z. Na střídání připraveni: TOMÁNEK M., KOUNEK S., KASÁČEK K., POLEDNA M. Rozhodčím utkání byl p. MACEK.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a už v 6min. tvrdě pálí M. STEHLÍK, hostující gólman bravurně zasahuje. V 9min. inkasuje žlutou kartu Z. DANIEL za zakopnutí balónu. V 11min. našlápne do samostatné akce M. ČURDA a konečně protrhne střeleckou smůlu, obstřelením gólmana nás posílá do vedení 1:0. V 15min. zahrozí hosté střelou nad branku. V 16min. se po levé straně probije M. MALÍK, v šanci M. ČURDA, gólman vyráží na rohový kop a po něm zakončuje mimo M. VRBKA. Následuje neurovnaná hra, hosté zakončují dvakrát mimo a jedenkrát nad branku. Ve 30min. zasáhne dobře M. VESELÝ, následuje rohový kop a ten bez problémů ubráníme. Ve 35min. je ve vápně faulován M. ONDRÁČEK a nařízený pokutový kop s jistotou promění M. VRBKA – vedeme 2:0. Ve 40min. přichází naše ztráta koncentrace a hosté lacino snižují na 2:1. Ve 46min. v šanci, která snad nejde nedat, M. ONDRÁČEK, ale MARTIN dokáže zázraky a svoji šanci nepromění. V 54min. dostává za faul žlutou kartu S. ŠTORK, následuje trestný kop hostů a dorážka končí na tyči naší branky. V 57min. pronikne středem hřiště M. STEHLÍK, zvyšuje na 3:1 a o osudu utkání se zdá být rozhodnuto. Bohužel o minutu později nás svojí nedisciplinovaností oslabuje Z. DANIEL, kdy za oplácení vidí druhou žlutou kartu a následně červenou. Od této chvíle hosté přebírají iniciativu, ubráníme její dva rohové kopy. V 66min. vidí konečně za faul žlutou kartu i hosté. V 69min. nás od pohromy zachrání výborným zákrokem M. VESELÝ. V 70min. další žlutá karta pro hosty za faul. V 75min. zakončují hosté svůj trestný kop mimo branku. V 76min. předvede další dobrý zákrok M. VESELÝ. V 77min. další žlutá karta pro nervózní hosty, stejně jako v 79min. V 88min. ostrý faul na M. STEHLÍKA a hostující stoper vidí druhou žlutou a následně i červenou kartu. V 89min. odchází ze hřiště M. ONDRÁČEK a M. STEHLÍK, na jejich místa nastupuje M. POLEDNA a S. KOUNEK.

Závěrem nutno podotknout, že jsme získali další 3 důležité body s těžkým soupeřem. Hráčům patří poděkování za bojovnost a přístup k utkání.

Další (troufnu si napsat ještě těžší) utkání sehrajeme v neděli 9. 5. 2010 v 16.30hodin v HROTOVICÍCH.

Z. DANIEL

 

HODNOCENÍ TRENÉRA:

Další z řady důležitých zápasů, tentokrát doma. Taktika byla jasně postavená a to plně bodovat, bez ohledu na sestavu a hráče nastupující se sebezapřením…nejsme jediní, kdo má nadstandardní počet zraněných a vyloučených hráčů a tak se k tomu bylo třeba postavit. Naši hráči začali aktivně a měli jsme převahu. Podařilo se nám brzy skórovat, když konečně (a věřím, že mu to pozvedne sebevědomí) přesně a hlavně po zemi zakončil Martin ČURDA. I poté jsme nehráli špatně, ale do vyložených šancí se oproti jiným zápasům dostávali sporadicky. Po chladnokrevně proměněné penaltě Martinem VRBKEM, nejmladším našim hráčem na place,  přišlo až přílišné uspokojení, přestalo se běhat. I přesto, že měl soupeř v druhé části poločasu herně navrch jsme ho do vážnějších šancí nepustili. To nelze tvrdit o nedůsledném pokrytí soupeřových hráčů po autovém vhazování a laciném gólu do šatny.

V druhé půli neuteklo mnoho sekund a v tisíci procentní šanci netrefil prázdnou branku Martin ONDRÁČEK, snad z pěti kroků po krásném uvolnění v šestnáctce. Odmítl tak možná rozhodující a dvoubrankové vedení. Po tomto okamžiku se hra zbytečně oboustranně vyhrotila, přitvrdila, ale nebyl to důsledek hráčů obou mužstev, ale byly to nepřesné, rozpačité výroky rozhodčího Macka a to oboustranně. Hra se naprosto zbytečně přitvrdila, hrubé zákroky trestány nebyly, naopak se rozdávaly karty za běžné fauly, mnoho faulů a to převážně i útočných bylo přehlédnuto a pískaly se, až fauly druhé, třetí…opět na obě stany, což situaci neuklidňovalo. Poté co jsme hodně brzy šli do desíti po nedisciplinovanosti Zdeňka DANIELA měli rokytničtí opět navrch, ale v min. dvou dobrých, gólových situacích selhali, v jedné tutovce vytáhl reflexivní zákrok brankář Miloš VESELÝ. Osud zápasu vzal do svých rukou zraněním omezený Marek STEHLÍK. Středem obrany prošel jak nůž máslem a jeho střelu zastavila, až rozvlněná síť. Po jeho dalším průniku středem obrany se ještě stačil vykartovat hostující stoper. Naši hráči odvedli poctivý kus práce, byly tam i chyby, ale bylo tam i srdíčko a vůle po vítězství i ve zmiňované sestavě. Hráči působili jako mužstvo a ne jako sólisti, což je velké pozitivum… to ostatně potvrdili i ve večerních hodinách po zápase a to je taky velmi důležité, pozitivní!  Soupeř byl slabší jen papírově (dle tabulky), rozhodně po sedmi odehraných utkáních to byl jeden z nejtěžších a zasloužil by si postavení v tabulce, trochu výše. Byla mu zjevně odepřena jasná penalta, když pomezní nepochopitelně změnila výrok hlavního. Tentokrát byl postižen soupeř, v Náměšti jsme při obdobných situacích trpěli my, když závěr zápasu evidentně řídil pomezní. Nepochopím a hlava mi to nebere, jak na jedné straně, ve stejném zápase pomezní hlavnímu signalizují vše a arbitři na straně druhé to prý mají zakázáno a situace ve velkém čtverci nesmějí svými výroky hodnotit vůbec. Měli by si to pánové, co rozhodčí řídí, tam někde nahoře, trochu ujasnit!!!

NEJLEPŠÍ HRÁČI:            za A/ celé mužstvo

                                               (za B/ střelci branek – Čurda, Vrbka M., Stehlík)

VP