Želejuve - Muži B - Heraltice – Želetava B 0:1 (poločas 0:1)
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Heraltice – Želetava B 0:1 (poločas 0:1)

21. 4. 2009
Oddíl mužů želetavského fotbalu nastoupil poprvé po pěti letech

Heraltice – Želetava B 0:1 (poločas 0:1)

Na pověstném heraltickém hřišti, které se vyznačuje poměrně značným sklonem, přičemž horní branka je o několik metrů výše než spodní, jsme nastoupili proti soupeři, kterého se našemu béčku doposud nepodařilo pokořit, ač jsme k tomu měli v minulosti především na domácím hřišti velmi blízko. První poločas jsme hráli do kopce, což mělo teoreticky představovat nevýhodu pro náš tým. Opak byl pravdou, lépe jsme kombinovali a často se dostávali do slibných šancí. Z naší převahy také vyplynulo několik standardních situací. Jednu z nich po půlhodině hry využil M. Čurda, který chytře zahrál přímý kop tak, aby skočil těsně před brankářem, což je především na hrbolatých terénech pro gólmany velmi komplikované. Brankáři Heraltic proklouzl míč pod rukama a my se mohli radovat. Domácí hrozili v prvním poločase především z rychlých protiútoků, které naštěstí nebyly úspěšné.

Do druhého poločasu jsme nastupovali s vedením jednoho gólu s výhodou hry z kopce. Obraz hry se však proti našim plánům zcela otočil. Domácí převzali iniciativu, zatímco naši hráči jakoby čekali, že vše již půjde samo. Byli jsme svědky několika rohů a přímých kopů, kdy míč směřoval do naší šestnáctky. Naše obrana včele s brankářem musela řešit několik závarů někdy i s trochou štěstí. Na druhé straně se nám naskýtala velká příležitost podnikat brejky. Velmi dobrou šanci si dokázal vytvořit teprve střídající M. Pavela, který využil zaváhání obránce Heraltic. Napoprvé neprostřelil domácího gólmana, k míči se ale dostal ještě jednou, kličkama se dostal až za brankáře, jeho střelu do branky však vyrazil na roh další obránce. Kdyby jen Michal nebyl takový sobec a nahrál ideálně postavenému M. Vrbkovi, který by zakončoval do úplně prázdné branky Heraltic! Nevyužití tutovky se nám mohlo zle vymstít. Domácí si v nastavení vypracovali svoji největší příležitost zápasu, ovšem jejich hráč zcela osamocen před brankářem Tománkem naštěstí přestřelil.


Želetavská sestava: Tománek Marek – Ondráček Petr, Kos Zdeněk, Ondráček Martin, Veselý Tomáš (55. Poledna Rostislav) – Vyskot Ondřej, Vrbka Martin, Simandl Tomáš, Dostál Jiří –
Vrbka Tomáš (65. Daniel Zdeněk, 75. Pavela Michal), Čurda Martin

Příští utkání sehraje Želetava B v neděli 26.4., 16:00 hod. doma s Jakubovem B